Foto: (Getty Images)

Prinsessen fyller 75

De svenske kongebarnas tante jubilerer.

Publisert

(SIDE2): - Det er skjønt å bli eldre, for da kan man si hva man vil. Det har jeg ikke våget tidligere, sier den kongelige jubilanten i et intervju med det svenske ukebladet Svensk Damtidning.

Storfamilie
Prinsesse Birgitta Ingeborg Alice er kong Carl Gustafs (65) nesteldste søster. I den store søskenflokken på fem var det fire jenter; prinsesse Margaretha (77), prinsesse Désirée (73), og prinsesse Christina (68).

Birgitta var den eneste av søstrene sine som giftet seg med en prins – og hun beholdt dermed tittelen sin som kongelige høyhet.

Den svenske prinsessen møtte sin ektemann under et cocktailparty i Tyskland i 1959 da hun var på besøk hos familie og venner i landet. Herremann var Johann Hohensollern-Sigmaringen og hans fulle navn var imponerende; Johann Georg Carl Leopold Eitel-Friedrich Meinrad Maria Hubertus Michael, prins av Hohensollern.

Paret giftet seg 25. mai 1960 i en borgerlig seremoni i Stockholm. Fem dager ble de viet i en religiøs seremoni i slottskirken i den tyske byen Sigmaringen. De bosatte seg i München og fikk tre barn. Barna prins Carl Christian (49), prinsesse Désirée (48) og prins Hubertus (45) bor alle sammen i Tyskland med sine familier.

Birgitta og Johan «Hansi» ble separert i 1991, men har forblitt gift på papiret. Den svenske prinsessen forteller om et godt liv med ektemannen som i dag er 79 år.

– Det var et annerledes, men harmonisk ekteskap, forteller Birgitta til ukebladet om det 51 år lange ekteskapet.

Lever livet i sør
I dag lever den svenske prinsessen livets glade dager ved Middelhavet – nærmere bestemt på Mallorca der hun har en leilighet med havutsikt. Her nyter hun dagene med å spille golf på en av de mange banene på øya.

Birgitta har til og med sin egen golfbane på øya og har også en egen årlig turnering – «Birgitta Trophy». Prinsessen ble æresmedlem i Royal Swedish Golf Society etter at hennes onkel, prins Bertil, døde i 1995.

75-åringen skal være veldig sportsinteressert og når hun kommer fra golfbanen skrur hun på TV for å få med seg siste nytt innen sportsverdenen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.