FANT KJÆRLIGHETEN: Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek bekreftet i mai at de har blitt et par.
FANT KJÆRLIGHETEN: Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek bekreftet i mai at de har blitt et par. Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix

Underholdning

Disse mennene har vært koblet til Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louise får mye oppmerksomhet for forholdet til Durek Verrett. Men også hennes tidligere koblinger har vært fyldig omtalt i mediene.

Publisert Oppdatert

Selv ikke prinsesser kan forvente å finne drømmemannen på første forsøk, men i motsetning til resten av oss, vil jakten på kjærligheten brettes ut i medier over hele verden for de kongelige.

Slik har det også vært for prinsesse Märtha Louise (47).

Kongeparet har vært bevisste i forsøket på å skjerme henne og hennes kjærester for mediepresset.

– Vi var fast bestemt på å gjøre hva vi kunne for å legge til rette for at Haakon og Märtha måtte få utvikle naturlige relasjoner til det annet kjønn, på samme måte som andre norske ungdommer, sa dronning Sonja i biografien «Dronningen» av Ingar Sletten Kolloen, ifølge Aftenposten.

Likevel har presse fra både Norge og andre land formidlet nyheter om gryende forelskelse og mulig giftermål.

I forbindelse med oppmerksomheten rundt hennes nye kjæreste, sjamanen Durek Verrett (44), har flere medier mimret rundt Märthas største koblinger.

Les også: Prinsesse Märtha Louises uvanlige valg

Vi har lett i arkivene og funnet litt om 10 menn som har blitt romantisk forbundet med prinsessen i større og mindre grad.

Per Gunnar Haugen

Per Gunnar Haugen.
Per Gunnar Haugen. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix

Prinsessen ble kjæreste med ett år eldre Per Gunnar Haugen i 1991. Haugen var på landslaget i brettseiling og deltok i OL i Barcelona i 1992. Det ble slutt mellom dem i 1994.

Morten Holm

Morten Holm sammen med prinsesse Märtha Louise.
Morten Holm sammen med prinsesse Märtha Louise. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix canpix

Forholdet mellom prinsessen og Morten Holm skal bare ha vart i noen måneder i 1994. Han var hennes trener på ridesenteret. Forholdet ble ikke offisielt bekreftet.

Leon De Roy

Märtha Louise, Leon de Rooy (t.h.) og kronprins Haakon (i midten) fotografert under Oslo Horse Show i Oslo Spektrum i 1995.
Märtha Louise, Leon de Rooy (t.h.) og kronprins Haakon (i midten) fotografert under Oslo Horse Show i Oslo Spektrum i 1995. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Da Märtha Louise studerte i Nederland, fant hun tonen med Leon de Rooy. Han delte hennes interesse for hest, men forholdet varte ikke lenge.

Thomas Ødegård

Våren 1997 ble Märtha Louise kjæreste med fysioterapeuten Thomas Ødegaard. De hadde kjent hverandre i flere år, men det ble slutt mellom dem året etter.

Mikkel Nicolai Downing

Prinsessen og Mikkel Nicolai Downing holdt ikke sammen så lenge, men hadde et kort forhold i 1999.

Bruce Goodin

Bruce Goodin og Märtha Louise.
Bruce Goodin og Märtha Louise. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Pressen spekulerte i om Märtha Louise skulle gifte seg med belgiske Bruce Goodin, som hun var kjæreste med da kronprins Haakon forlovet seg med Mette-Marit. – Det får tiden vise, sa prinsessen til VG den gang. Forholdet tok slutt i 2000.

Ari Behn

Märtha Louise og Ari Behn da de giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim i 2002.
Märtha Louise og Ari Behn da de giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim i 2002. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ryktene om at Märtha Louise hadde funnet tonen med suksessforfatter Ari Behn svirret høsten 2001, og de bekreftet snart at de var kjærester. Allerede i desember samme år kunngjorde de forlovelsen, og bryllupet sto i mai 2002.

De fikk tre barn sammen, men gikk fra hverandre i 2016.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!