KORTVARIG LYKKE: Prinsesse Madeleine strålte da hun kom hjem til Sverige i juni. Da ante hun lite om hva sommeren skulle bringe.
KORTVARIG LYKKE: Prinsesse Madeleine strålte da hun kom hjem til Sverige i juni. Da ante hun lite om hva sommeren skulle bringe. Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Kongelige

Prinsesse Madeleine smiler tappert - utsatt for rykteflom

Sommeren ble ikke slik prinsesse Madeleine hadde håpet. Hun er blitt møtt av spekulasjoner både om ekteskapsproblemer og hustrøbbel.

Publisert Oppdatert

Også i år har prinsesse Madeleine (37) nådd førstesidene i svenske aviser og ukeblader. Spekulasjonene rundt det yngste barnet til kong Carl Gustaf (73) og dronning Silvia (75) ser ikke ut til å ta slutt.

De siste ukene har det vært spekulert i hvorfor ikke ektemannen Chris O'Neill (45) går med gifteringen på hånden og om prinsessefamilien må flytte fra huset de leier i Miami i USA.

Det aller siste medieoppslaget i vårt naboland handler om at Chris må jobbe under mesteparten av familiens sommerferie i Sverige, og at han også er nødt til å reise litt til og fra.

Madeleine må derfor finne seg i å finne på aktiviteter med barna prinsesse Leonore (6), prins Nicolas (4) og prinsesse Adrienne (1) alene.

OMDISKUTERT: Mange i Sverige har meninger om ekteskapet mellom prinsesse Madeleine og Chris O'Neill. Slik har det vært helt siden bryllupet i Stockholm 8. juni 2013.
OMDISKUTERT: Mange i Sverige har meninger om ekteskapet mellom prinsesse Madeleine og Chris O'Neill. Slik har det vært helt siden bryllupet i Stockholm 8. juni 2013. Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

- Måttet jobbe mye

– Chris O'Neill har Sverige som hovedbase i juli, men siden han opererer over hele verden har han måttet jobbe mye. Det er jo ingen feriemåned i Europa og andre deler av verden. Men det finnes Internett, så han har kunnet jobbe en del herfra også, sier informasjonssjef Margaret Thorgren ved det svenske hoffet til Expressen.

Thorgren forteller at prinsessefamilien trives på Solliden slott på Øland.

– Juli er en måned prinsesse Madeleine virkelig ser frem til ettersom hun bor utenlands store deler av året. Ikke minst passer hun på å være mye sammen med resten av kongefamilien. De tilbringer jo stort sett hele måneden på Solliden, sier Margareta Thorgren.

På Øland koser prinsessefamilien seg ifølge informasjonssjefen seg med forskjellige aktiviteter som bading, lek og besøk i dyre- og fornøyelsesparken.

– De tar ulike utflukter og ekspedisjoner. Det finnes mange morsomme ting å gjøre – ikke minst for barna. Det er nok mange som allerede har og vil møte familien i uformelle settinger, sier Margaret Thorgren til avisen.

Prøver å lese for barna hver kveld

– Vi kommer til å ha mange fine, koselige og minnerike stunder. Personlig synes jeg det er helt fantastisk å komme hjem til den svenske naturen, sa prinsesse Madeleine til Svensk Damtidning i forbindelse med utgivelsen av barneboken «Stella og hemmeligheten» i juni.

Hun fortalte at hun foreløpig ikke hadde lest boken for sine barn.

– Men jeg forsøker å lese for dem hver kveld. Det er fin stund å ha sammen. Alle er rolige og kan snakke veldig avslappet om forskjellige ting. Jeg leser på svensk, mens Chris leser på engelsk. Favorittene er uansett svenske bøker, aller helst Pippi, fortalte Madeleine til ukebladet.

Prinsesse Madeleine var i storform og formelig strålte av stolthet og glede over at drømmen om å lage en bok endelig gikk i oppfyllelse.

SIGNERTE BØKER: På selveste nasjonaldagen signerte prinsessen sin egen bok – til glede for de mange fremmøtte utenfor Stockholm slott.
SIGNERTE BØKER: På selveste nasjonaldagen signerte prinsessen sin egen bok – til glede for de mange fremmøtte utenfor Stockholm slott. Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Ble syke

Men kort tid senere startet problemene og ikke minst medieoppslagene om prinsessen. Hun fikk kritikk for at hun fortsatt har et svært nært forhold til ekskjæresten til prins Carl Philip (40), Emma Pernald, og at prinsesse Sofia angivelig var invitert på boklanseringen.

Like etterpå fikk hun nyheten om at to av barna var blitt syke, og at ektemannen Chris måtte være i Miami sammen med Leonore, Nicolas og Adrienne i stedet for å feire Sveriges nasjonaldag 6. juni.

Barna ble raskt friske, og uken etter var hele familien samlet i leiligheten de disponerer på Hovstallet i Stockholm.

FAMILIELYKKE: Like etter at dette bildet ble tatt i fjor, flyttet prinsessefamilien inn i et nytt hjem i Miami i Florida. Til høsten må de kanskje flytte igjen.
FAMILIELYKKE: Like etter at dette bildet ble tatt i fjor, flyttet prinsessefamilien inn i et nytt hjem i Miami i Florida. Til høsten må de kanskje flytte igjen. Foto: Anna-Lena Ahlström / Kungahuset
PÅSKESTEMNING: – God påske fra våre små kaniner, skrev prinsesse Madeleine til dette bildet hun la ut på Instagram.
PÅSKESTEMNING: – God påske fra våre små kaniner, skrev prinsesse Madeleine til dette bildet hun la ut på Instagram. Foto: Instagram

- Gikk uten giftering

Men sommeridyllen varte ikke lenge. Da prinsesse Madeleine og Chris O'Neill deltok under gallamiddagen i anledning i statsbesøket fra Sør-Korea på Stockholm slott, var det flere av gjestene som reagerte på at Chris gikk uten giftering.

Svensk Damtidning skrev om saken, og straks startet spekulasjonene på sosiale medier om at Chris og Madde hadde problemer i ekteskapet.

Selv om de ryktene har versert mange ganger siden de to ble mann og kone, skal Madeleine ifølge hennes venninner ta disse påstandene tungt.

Humøret ble sikkert ikke bedre da Expressen skrev at villaen de leier for 178 000 kroner i måneden i Miami i Florida er lagt ut for salg, og at familien står i fare for å bli stå husløse til høsten.

Vil ikke kommentere bosituasjon

Madeleine, Chris og de tre barna flyttet inn i det 700 kvadratmeter store huset med den 3400 kvadratmeter store tomten for ett år siden.

– Vi trives veldig bra. De to eldste barna er veldig glade i sine nye skoler og alt fungerer fint, sa prinsessen til Expressen i oktober i fjor.

Men nå kan familien, som har bodd i New York, London og Stockholm i tillegg til Miami, bli tvunget til å flytte.

Det svenske hoffet vil ikke kommentere prinsessefamiliens boligsituasjon.

– Vi har ingen informasjon om deres privatliv i USA, sier informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen.

SOL OG SOMMER: Storesøster Leonore og lille Adrienne stortrives på stranda i Miami. Mamma Madeleine er fotograf.
SOL OG SOMMER: Storesøster Leonore og lille Adrienne stortrives på stranda i Miami. Mamma Madeleine er fotograf. Foto: Instagram

Nær venn omkom

Prinsessen har også mistet en nær venn denne sommeren. I begynnelsen av juli kom meldingen om at Anki Wallenberg (68) hadde omkommet i en båtulykke.

Wallenberg sto både dronning Silvia og prinsesse Madeleine nær. Anki og Silvia har vært venner i mange år, og Madeleine og venninnen Louise Gottlieb bodde hos Wallenberg da de studerte i London på 1990-tallet.

– De har begge tatt dødsbudskapet svært tungt, sier informasjonssjef Margareta Thorgren til Svensk Damtidning.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!