JOBBER FOR BARNA: Madeleine er sterkt engasjert i barns beste. Her er hun med sønnen Nicolas.
JOBBER FOR BARNA: Madeleine er sterkt engasjert i barns beste. Her er hun med sønnen Nicolas. Foto: Michael Campanella / Contributor / Getty Images

Kongelige

Prinsesse Madeleine skriver for å styrke barna

Prinsesse Madeleine (36) er snart klar med det som Svensk Damtidning omtaler som «hennes hjertebarn». I begynnelsen av juni gir prinsessen ut barneboken «Stella og hemmeligheten».

Publisert Oppdatert

– I flere år har vi lengtet etter at boken vår skal bli virkelighet, skriver Madeleine på Facebook. Målgruppen er grunnskoleelever, og boken handler om grensesetting, barns rettigheter og hvordan voksne og barn kan snakke sammen om disse temaene. Målet med boken er å gi barn selvtillit og styrke til å stå opp for seg selv.

– Dette er noe prinsessen er sterkt engasjert i. Det er en vanskelig oppgave å skrive til barn om såpass vanskelige ting. Derfor har det tatt så lang tid, sier det svenske hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen. Madeleine fikk ideen til boken for mange år siden.

Les også: Her er Madeleines rike og betydningsfulle nettverk

HELE HURVEN: Madde er spesielt opptatt av viktigheten av å prate med barn etter at hun selv ble mamma. Her er hun og ektemannen Chris fotografert med barna Leonore, Nicolas og Adrienne i sommer.
HELE HURVEN: Madde er spesielt opptatt av viktigheten av å prate med barn etter at hun selv ble mamma. Her er hun og ektemannen Chris fotografert med barna Leonore, Nicolas og Adrienne i sommer. Foto: Kungahuset.se

– Når man får egne barn, blir man kanskje enda mer engasjert i viktigheten av å prate med barn, sier informasjonssjefen.

I arbeidet med boken har Madeleine har fått hjelp av sin venninne Karini Gustafson-Teixiera og den erfarne barnebokforfatteren, Marie Oskarsson. Madeleine bruker ikke prinsessetittelen, men er omtalt som Madeleine Bernadotte på coveret.

Madde går med dette i Märtha Louises fotspor. Vår egen prinsesse har gitt ut flere bøker, blant annet barneboken «Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet» fra 2004. Hennes siste utgivelse var «Sensitive barn» som kom ut i fjor. Den skrev hun sammen med Elisabeth Nordeng.

Trebarnsmoren Madeleine har i mange år jobbet for barns beste. Blant annet har hun vært engasjert i mamma Silvias organisasjon World Childhood Foundation og også Min Stora Dag som hun selv er høy beskytter for. Inntektene fra Madeleines bok går til World Childhood Foundation.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!