I PAKISTAN: Prins William og hertuginne Kate er på besøk i Pakistan og da de gjestet en skole for jenter, proklamerte prinsen sin kjærlighet til moren Diana.
I PAKISTAN: Prins William og hertuginne Kate er på besøk i Pakistan og da de gjestet en skole for jenter, proklamerte prinsen sin kjærlighet til moren Diana. Foto: AFP / NTB scanpix

Hertuginne Kate og prins William på besøk i Pakistan

Prins William med rørende kommentar om Diana under skolebesøk

Hertuginne Kate og William er godt i gang på Pakistan-besøket sitt. På et skolebesøk uttrykket prinsen sin kjærlighet for sin avdøde mor.

Publisert Oppdatert

Hertuginne Kate (37) og prins William (37) er i gang med sin fem dager lange rundtur i Pakistan.

De tre barna, prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1), er hjemme i Storbritannia, der de blir passet av Kates foreldre og en barnepike.

I Pakistan var det nok av barn som kjempet om oppmerksomheten til Kate og William. Ekteparet ble fort omringet av elever da ekteparet kom på besøk til Islamabad Model College for Girls, som har elever i alderen 4 til 18 år. Til tross for navnet går også gutter på denne skolen.

Store fans av Diana

Prinsen og hertuginnen kom i prat med 14 år gamle Aima, som fortalte dem at de var store fans av Williams avdøde mor Diana.

William svarte ifølge People med rosende ord om den folkekjære prinsessen:

- Var dere, virkelig? Å, det er veldig søtt av dere. Jeg var også en stor fan av moren min.

Diana hadde flere turer til Pakistan på 90-tallet. Prinsessen døde i en bilulykke i 1997.

GOD STEMNING: Hertuginne Kate pratet og lo med de små barna på Islamabad Model College for Girls i Pakistan.
GOD STEMNING: Hertuginne Kate pratet og lo med de små barna på Islamabad Model College for Girls i Pakistan. Foto: Tim Rooke / NTB scanpix

Tadisjonelt kledd

Trebarnsmoren Kate fant fort tonen med de lokale barna. Hun satte seg ned for å prate med elevene, lekte med dem og lo masse.

Kate hadde valgt å kle seg i en tradisjonell kurta under skolebesøket. Det blå plagget er laget av den pakistanske klesdesigneren Maheen Khan, som har fått kallenavnet «Østens Coco Chanel».

Til drakten gikk hun for nude sko med høye hæler.

BLÅTT PAR: Prins William gikk for lyseblå skjorte akkompagnert av mørkeblå bukser og matchende sko. Hertuginne Kate hadde på seg en tradisjonell kurta med tilhørende skjerf over skulderen og nude sko med hæl.
BLÅTT PAR: Prins William gikk for lyseblå skjorte akkompagnert av mørkeblå bukser og matchende sko. Hertuginne Kate hadde på seg en tradisjonell kurta med tilhørende skjerf over skulderen og nude sko med hæl. Foto: NTB scanpix
NYE VENNER: Etter skolebesøket dro ekteparet videre til nasjonalparken Margalla Hills ved foten av Himalaya. Her ble de kjent med elver fra tre lokale skoler oppe i fjellet.
NYE VENNER: Etter skolebesøket dro ekteparet videre til nasjonalparken Margalla Hills ved foten av Himalaya. Her ble de kjent med elver fra tre lokale skoler oppe i fjellet. Foto: NTB scanpix