STOR SUKSESS: Med podkast og TV-serie om sitt nye vennskap, er Jan Thomas og Einar mer populære enn noensinne.
STOR SUKSESS: Med podkast og TV-serie om sitt nye vennskap, er Jan Thomas og Einar mer populære enn noensinne. Foto: Marius Gulliksrud / Her og Nå

Vennskap har gjort Jan Thomas tryggere på å vise hvem han er

- Mamma ville vært veldig fornøyd nå

Moren til Jan Thomas ønsket at hele Norge skulle bli kjent med sønnen slik han egentlig er. Nå sjarmerer kjendisstylisten svært mange med sin humor. Det takker han vennen Einar Tørnquist for.

Publisert Oppdatert

Nærmere ni millioner ganger har nordmenn lyttet til podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner». Duoen starten sin vennskapsreise for ti måneder siden, og nå har de to også fått sin egen TV-serie på strømmetjenesten Dplay. Programlederen Einar Tørnquist (37) og kjendisstylisten Jan Thomas (52) er dermed mer populære enn noen gang.

– Suksessen tok oss på senga. Einar og jeg har jobbet i denne bransjen i mange år, og man kan ikke lenger planlegge at noe skal bli en så stor suksess, sier Jan Thomas til Her og Nå.

Siden han flyttet tilbake til Norge i 2001, har Jan Thomas vært Norges mest profilerte stylist med egne TV-programmer og som businessmann med egne salonger, hårprodukter og design.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Blir bedre kjent

Gjennom podkasten har 52-åringen nå skaffet seg en enda større fanskare ved å by på en mer løssluppen og humoristisk tone enn vi har vært vant til å se fra ham.

– Jeg tror at du har fått tid til å vise deg frem i lengre strekk av gangen. Jeg tror det handler om det, at du ikke har blitt klipt inn som en spesialist i fem minutter. Nå har folk faktisk fått lov til å høre på deg snakke sammenhengende en time her og en time der. Da tror jeg at man blir kjent med deg på en ordentlig måte, sier Einar til sin gode venn.

Har oppfylt morens ønske

Jan Thomas forteller at moren hans, Anny Østervold, hele tiden sa til ham at: «Jeg skulle ønske at hele Norge fikk bli kjent med deg slik du egentlig er». Anny døde i 2013, men Jan Thomas tror hun har fått sitt ønske oppfylt i dag.

– Nå ville mamma vært veldig fornøyd, sier han.

Kjendisstylisten, som har vært åpen om sin sosiale angst, tror vennskapet med Einar har bidratt til at han i dag fremstår som en mann med mer senkede skuldre.

– Jeg håper at det er fordi jeg har blitt tryggere på meg selv. Det er noe Einar har bidratt til, at jeg ikke trenger å være så perfekt hele tiden. Nå er jeg mer sånn «Å, kan jeg være sånn?». Jeg kan bare være meg selv, sier Jan Thomas til Her og Nå.

Snart setter han også i gang med jakten på drømmemannen i et nytt TV-konsept der utvalgte friere skal være med frisøren og kjendisstylisten til en ranch i Sør-Afrika.

HUMOR: Etter å ha vært på norske TV-skjermer siden begynnelsen av 2000-tallet, får Jan Thomas nå vist en mer avslappet og humoristisk side av seg selv.
HUMOR: Etter å ha vært på norske TV-skjermer siden begynnelsen av 2000-tallet, får Jan Thomas nå vist en mer avslappet og humoristisk side av seg selv. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!