NY KARRIERE: Petter Pilgaard har nylig utdannet seg til maskinfører. Han har tenkt å ta på seg forskjellige oppgaver gjennom sitt eget firma, Pilgaard Maskin.
NY KARRIERE: Petter Pilgaard har nylig utdannet seg til maskinfører. Han har tenkt å ta på seg forskjellige oppgaver gjennom sitt eget firma, Pilgaard Maskin. Foto: Espen Solli / TV 2

Underholdning

Petter Pilgaards ukjente side: - Jeg elsker kroppsarbeid

Petter Pilgaard var tidligere kjent for sin høye champagneføring, men etter deltagelsen i «Farmen kjendis» har realitykjendisen fått et nytt perspektiv på livet.

Publisert Oppdatert

Gladgutten Petter Pilgaard (39) ble kjent i 2009 da han vant «Paradise Hotel» på TV 3. Den gang var han finansrådgiver, men med kjendisstatusen kom mediejobbene som perler på en snor. Han gjorde suksess både som radioprogramleder i NRJ og TV-profil i forskjellige kanaler.

Mange husker Petter for sin glamorøse livsstil, men i 2017 fikk norske TV-seere se ham uten lakksko og blazer i «Farmen kjendis».

– Da jeg var inne på gården, skjønte jeg at jeg egentlig ikke skulle blitt født i byen. Det bor en anleggsarbeider og bonde i meg som jeg ikke visste om. Etter «Farmen kjendis» har jeg fått mange tilbud om å være på gårder og i naturen. Jeg elsker å være skitten, jobbe med kroppen og ikke være så nøye, sier Petter.

– Jeg har begynt å kose meg med å gå med anleggsklær og lukte fjøs. Fint hår og pent tøy er ikke så viktig, fortsetter han.

- Har alltid elsket traktorer

Under innspillingen ble han svært god venn med entreprenøren og musikeren Leif Einar «Lothepus» Lothe (49). Han driver med anleggsarbeid i Odda, noe som inspirerte Petter.

– Jeg har alltid elsket traktorer og gravemaskiner, men aldri tenkt på å gjøre noe ut av det. Så møtte jeg Lothe som ble som en bror for meg, forteller Pilgaard.

Nylig gikk han på maskinførerkurs for å leve ut guttedrømmen. Samboeren Vendela Kirsebom (52) ga ham det siste dyttet i riktig retning.

I AKSJON: Her utfører TV-profilen sin første gravejobb i samarbeid med P4 og Wear Entreprenør.
I AKSJON: Her utfører TV-profilen sin første gravejobb i samarbeid med P4 og Wear Entreprenør. Foto: Skjermdump / Instagram

– Vendela overrasket meg med maskinførerkurset. Jeg må takke henne for det. Det er den beste gaven jeg har fått, sier han takknemlig.

– Nå skal jeg starte Pilgaard Maskin. Jeg har tatt lappen for gravemaskin, dumper og hjullaster. Jeg har fått tilbud om jobber i firmaer og om jeg vil ta på meg oppdrag. Det er helt utrolig, fortsetter han.

FORNØYD: Her viser en fornøyd Petter frem maskinførerbeviset sitt. Vendela ser også svært stolt ut.
FORNØYD: Her viser en fornøyd Petter frem maskinførerbeviset sitt. Vendela ser også svært stolt ut. Foto: Skjermdump / Instagram
FORELSKET: Pilgaard og hans kjære Vendela Kirsebom strålte på den røde løperen under Gullruten i Bergen tidligere i år.
FORELSKET: Pilgaard og hans kjære Vendela Kirsebom strålte på den røde løperen under Gullruten i Bergen tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Har flere lag

Petter er åpen om at livet har endret seg fullstendig etter gårdsrealityen.

– For det første fant jeg kjærligheten i mitt liv, som er det aller beste som skjedde under hele oppholdet, sier han og refererer til at han møtte modellkjæresten på gården.

Karrieremessig er det også som natt og dag.

– Jeg har fått vist av at det finnes forskjellige lag i meg. Kanskje jeg er hyggeligere enn folk tror, samt at jeg kan stå på. Jeg har «Farmen kjendis» å takke for alt. Nå er livet sånn som det skal være og jeg koser meg, smiler Petter bredt.

PAR I HJERTER: Petter og Vendela har gjort stor suksess med Vendela + Petter på TV 2 livsstil og TV 2 Sumo.
PAR I HJERTER: Petter og Vendela har gjort stor suksess med Vendela + Petter på TV 2 livsstil og TV 2 Sumo. Foto: Bjørn Wad/TV 2

Vil kombinere annlegg og TV

Han håper å kombinere anleggsbransjen med TV-jobber. I sommer skal han være programleder for «God sommer Norge» sammen med Katarina Flatland (30). Da han fikk tilbudet, var overraskelsen stor.

– Hva? Har de virkelig tenkt at jeg skal være programleder for «God sommer Norge»? Da må jeg ha gjort et eller annet riktig. Det er morsomt at de tør å satse på en wild card-type som jeg er, mener 39-åringen.

Igjen trekker han frem TV 2s realityshow.

– Uten «Farmen kjendis» tror jeg nok ikke jeg hadde sittet her på Aker Brygge i uke 31. Såpass ærlig skal jeg være.

FIKK JOBBTILBUD: Bjarne Brøndbo driver bilopphuggeriet Bil1Din i Namdalen. En lattermild Bjarne tilbød Petter jobb hos ham.
FIKK JOBBTILBUD: Bjarne Brøndbo driver bilopphuggeriet Bil1Din i Namdalen. En lattermild Bjarne tilbød Petter jobb hos ham. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Vil starte hos Lothe

Pilgaard mener det er viktig å ta steg for steg mot sin nye rolle som maskinfører i Pilgaard Maskin.

– Selv om jeg har lappen for de ulike maskinene, må jeg lære meg å bruke dem fornuftig. Det er nok best om jeg starter hos Lothe, så kan jeg ødelegge hans maskiner mens jeg lærer, skratter han.

Under lanseringen av «God sommer Norge» er også artisten og programlederen Bjarne Brøndbo (54) på plass. Han blir svært imponert da han får høre om Petters karrierevalg.

– Du kan få jobbe på bilopphuggeriet mitt. Knuse litt biler og sånn. Det er moro, vet du, sier han spøkefullt. Han driver bilopphuggeriet Bil1Din i Namdalen i Trøndelag.

– Ja, det hadde vært morsomt. Kanskje jeg skal ta meg en tur, gliser Petter.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!