NY KARRIERE: Petter Northug har inngått en langsiktig avtale med TV 2. Under VM i februar var det tidligere langrennskongen å se i TV-programmet «Camp Seefeld».
NY KARRIERE: Petter Northug har inngått en langsiktig avtale med TV 2. Under VM i februar var det tidligere langrennskongen å se i TV-programmet «Camp Seefeld». Foto: Håvard Solem / TV 2

Underholdning

Petter Northug trives med det nye livet

Petter Northug har lagt skiene på hylla, men langrennskongen har definitivt ikke forsvunnet fra rampelyset av den grunn.  

Publisert Oppdatert

Dagen før Petter Northug (33) gråtkvalt fortalte nasjonen at hans karriere i skisporet var over, kom nyheten om at han hadde startet et samarbeid med TV 2.

Den tidligere langrennsstjernen var først å se i «Camp Seefeld» under VM tidligere i år, og han har også vært i studio under TV 2s fotballsendinger.

I sommer var han igjen TV-aktuell, da som en av TV 2s profiler under dekningen av Ekstremsportveko.

Får base i Oslo

Senere i år blir han også å se på TV-skjermen, nemlig i TV 2s nye konkurranseserie «Landskampen». Under innspillingen av denne serien på Rhodos i Hellas i april fortalte Petter at han kommer til å flytte på seg på sikt.

– Det blir nok mer og mer base i Oslo. Den siste måneden har jeg merket at det er der min jobb har vært nå, og at det er den basen det er enklest å ha. Jeg har jo egentlig vært mer i Oslo enn i Trondheim etter at jeg la opp, forteller han til TV 2.

SKAL SLÅ SVERIGE: I april deltok Petter, Therese Johaug, Emil Iversen og Tiril Eckhoff i innspillingen av «Landskampen» på Rhodos. Der kjemper de fire mot svenske idrettsutøvere. Programmet skal på skjermen i løpet av året.
SKAL SLÅ SVERIGE: I april deltok Petter, Therese Johaug, Emil Iversen og Tiril Eckhoff i innspillingen av «Landskampen» på Rhodos. Der kjemper de fire mot svenske idrettsutøvere. Programmet skal på skjermen i løpet av året. Foto: Håvard Solem / TV 2

Liker å jobbe med TV

Trønderen forteller at selv om det nå blir base i hovedstaden, blir det nok blir mange turer til hytta i Trondheim.

Den tidligere langrennskongen forteller til TV 2 at han trives med den nye jobbtilværelsen.

– Det er veldig spennende å jobbe med TV. Samtidig kombinerer jeg TV-jobbingen med min egen merkevare, så jeg har hatt nok å gjøre etter at jeg la skiene på hylla, sier Petter Northug.

– Det har vært en spennende hverdag med nye utfordringer, og det setter jeg stor pris på, sier han til TV-kanalen.

Har vært på Rhodos

Den tidligere langrennskongen har vært på Rhodos sammen med langrennsstjernene Therese Johaug (30) og Emil Iversen (27) samt skiskytteren Tiril Eckhoff (28).

Her skal kvartetten forsvare Norges ære mot de svenske langrennsløperne Calle Halfvarsson (30), Charlotte Kalla (31) og skiskytterne Hanna Öberg (23) og Sebastian Samuelsson (22).

Petter og Calle har konkurrert seg imellom i en årrekke, og nå møtes de til dyst igjen.

– Vi har en egen resultatliste utenom den offisielle, hvor vi teller opp hvem av oss som har vunnet flest dueller. Jeg gleder meg til å avsløre den, forteller Petter, som samtidig avslører at dersom han ikke vinner, vil ikke listen bli publisert.

<b>EGET RENN:</b> For andre år på rad arrangerte Petter Northug skifestivalen Jante-loppet på Hafjell rett før påske. 1500 ivrige skiløpere deltok, deriblant flere verdensstjerner.  
EGET RENN: For andre år på rad arrangerte Petter Northug skifestivalen Jante-loppet på Hafjell rett før påske. 1500 ivrige skiløpere deltok, deriblant flere verdensstjerner.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
<b>GULLGUTT:</b> Folket er delt. Noen synes det var på tide at Northug la opp. Noen mener at de ikke bryr seg. Andre synes det er trist og at langrenn ikke blir det samme. Her er Petter fra VM i Val di Fiemme i 2013, der han som ankermann sikret stafettgull til Norge. 
GULLGUTT: Folket er delt. Noen synes det var på tide at Northug la opp. Noen mener at de ikke bryr seg. Andre synes det er trist og at langrenn ikke blir det samme. Her er Petter fra VM i Val di Fiemme i 2013, der han som ankermann sikret stafettgull til Norge.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I palmehelgen var Petter Northug tilbake i skisporet. Da gikk han først ut av de 1500 deltagerne som var med på Janteloppet på Hafjell. Det er Petter som står bak skifestivalen, og det er andre år på rad den gjennomføres.

Petter selv designet den 30 kilometer lange løypen på Mosetertoppen.

– Det er et skirenn for alle, fra verdenseliten til mosjonister og vanlige turgåere. Vi ønsker å skape en morsom skifest for absolutt alle, fortalte Northug i en pressemelding.

Mange tippet på TV

I Her og Nås store undersøkelse om idrettshelter, laget av analysebyrået YouGov, stilte vi flere konkrete spørsmål om nettopp Petter Northug.

1010 nordmenn over 18 år har deltatt i undersøkelsen.

På spørsmål om hva Petter Northug driver med om fem år, svarte en av tre nordmenn at han jobber med TV. Kanskje får de rett siden den tidligere langrennsstjernen allerede har inntatt TV 2?

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!