JONAS OPSAHL måtte forlate «Paradise Hotel» etter kun noen få dagers opphold. Han kjenner seg ikke igjen i hvordan han ble fremstilt på TV.
JONAS OPSAHL måtte forlate «Paradise Hotel» etter kun noen få dagers opphold. Han kjenner seg ikke igjen i hvordan han ble fremstilt på TV. Foto: Rune Bendiksen (TV 3)

«Paradise Hotel»-deltaker: - Jeg er veldig misfornøyd med hvordan jeg ble fremstilt

Dette vil utstemte Jonas Opsahl (22) at seerne skal vite.

Publisert

(SIDE2):  - Må være første gang at en deltaker føler seg for snilt fremstilt, sier TV3s pressesjef Line Vee Hanum.

Ufullstendig versjon av seg selv

I forrige uke begynte en ny sesong av «Paradise Hotel» der ti gutter og fem jenter sjekket inn på hotellet.

Realityserien har allerede vekket mye oppmerksomhet med blant annet «Paradise»-Kevins uttalelser om hvordan han kan se om en jente har en kjønnssykdom og det er i tillegg avslørt at det også i år blir «Paradise»-sex.

I løpet av den første uka måtte flere av guttene forlate hotellet. Én av dem var Jonas Opsahl som nå sier at han ble svært overrasket over hvordan han ble fremstilt på TV.

- Jeg er egentlig veldig misfornøyd og forundret over hvordan jeg ble fremstilt på Paradise Hotel. Jeg synes det var frustrerende å se meg selv som «en ufullstendig versjon av Jonas», og vil at folk skal vite hvordan det var å se seg selv på TV sammenlignet med det som skjedde og ble sagt, sier Jonas til Side2. 

Se klipp fra først episode her:

Screen9na04

- Reality er ikke alltid realitet

Det er nok en kjent sak at TV-produsentene gjerne klipper og fremhever situasjoner for at det skal være mest mulig underholdende, slik som blant annet i «Paradise Hotel». Dette er også Jonas fullstendig klar over og han sier at TV3 vet hva de driver med, men han mener likevel at seere bør være mer oppmerksomme.

JONAS OPSAHL i Paradise Hotel.
JONAS OPSAHL i Paradise Hotel. Foto: Silje Bjørnstaad (Mediehuset Nettavisen)

- TV3 ønsker å fremheve det som stjeler oppmerksomhet fra seerne, og som lager spekulasjoner blant dem. Og de har alle muligheter for å vise saken fra den siden de ønsker, med deler av eller fulle meninger fra de deltakerne de selv ønsker, forklarer 22-åringen.

- Det er neppe noe nytt, men det som skal være «reality-TV» kan ha så mange flere sider enn det blir fremvist, og det bør seerne være oppmerksomme på før de velger å kommentere, enten det er hets eller ros. Produsentene ønsker å få det beste ut av alle, og ber oss om å uttrykke meningene våre. Men selv om jeg var meg selv fullt ut, ser jeg ut som et annet menneske på TV-skjermen, fortsetter han.

- Det som skal være reality-TV, kan i virkeligheten være noe helt annet. Paradise Hotel er komprimert, det er en hel dag som blir til førti minutter. Diskusjoner, intervjuer og annen kontakt mellom deltakerne, kan fremheves eller utelates fra sin sammenheng.

Fått kommentarer

Realitydeltaker Jonas påpeker at han er en passiv person som liker å obeservere samtidig som han opprettholder kontakt med de han kommer god overens med.

- På TV så det ut som jeg ikke var interessert i å snakke med noen. Jeg er beskjeden, men jeg har derimot alltid noe å komme med i en diskusjon. Jeg har fått mye ros, men også en del kommentarer på min «passive» deltakelse ved oppholdet, sier realitydeltakeren. 

ÅRETS FØRSTE PARADISE-DELTAKERE: Ti gutter og fem jenter sjekket inn på hotellet den første uka.
ÅRETS FØRSTE PARADISE-DELTAKERE: Ti gutter og fem jenter sjekket inn på hotellet den første uka. Foto: Silje Bjørnstad (Mediehuset Nettavisen)

- Selv tror jeg TV3 kunne tjent på å fremheve tydeligere meninger blant alle deltakerne, slik at flere seere kan kjenne seg igjen i hodene våre. Desto flere sterke personligheter og fordeling av ytringene våre, desto bedre. Ikke alle er interessert i å høre snakk om bæsj og kjønnssykdommer hele dagen. Mange forteller meg at jeg ikke skal klage, med tanke på at noen fremstår på en dårlig måte. Men forskjellen er at mange av de faktisk ér som de blir framstilt, legger han til. 

Irritert

Jonas understreker at det er en grunn for at han nå stiller spørsmål ved hvordan han ble fremstilt på TV.
- Det må sies at jeg synes det er moro å bli lagt merke til, men jeg er nok mindre opptatt av PR enn mange. Likevel føler jeg at mine meninger ble lagt til siden, og jeg følte jeg fikk en rolle som fremstilte meg veldig sjenert og stille, forteller han.

- Det jeg også irriterer meg over er at mye av det jeg sa, og høydepunktene i min opplevelse ble utelatt, sånn at jeg ikke helt kjenner igjen det som skjedde på Paradise Hotel. For meg ble jeg den stille personen, mens det meste av initiativet jeg tok, ble borte.

I den første uke av «Paradise Hotel» var spillet lagt opp slik at de svartkledde skulle kjempe mot de hvitkledde. Jonas var med i den hvite guttegjengen. 

- Første del av Paradise i år var et lagspill, det var svart mot hvitt. Jeg var flere ganger og snakket med og ville knytte lojalitet til den svarte gruppa, mens på TV ser det ut som vi er totalt atskilte motstandere.

- Personene jeg fikk best kontakt med var fra den svarte gruppa, og alle hvite ble tatt under en kam i enhver sammenheng. Vi ble fremstilt «douchebags»  hele gjengen.

- Må være første gang en deltaker føler seg for snilt fremstilt!

Pressesjef i TV3, Line Vee Hanum, sier at de ofte får tilbakemeldinger fra tidligere deltakere. 

LINE VEE HANUM er pressesjef i TV3.
LINE VEE HANUM er pressesjef i TV3. Foto: (MTG TV)

- Det er veldig ofte vi får høre at deltakere føler seg feil framstilt i klippen, men at en deltaker føler seg for snilt fremstilt i klippen – det tror jeg må være første gang! Jeg syns Jonas fremstår som nettopp den fine gutten han er, forteller pressesjefen til Side2.

- På Paradise Hotel filmes det hele døgnet, så det sier seg selv at det bare er utdrag av alt som skjer som er med i de daglige timesepisodene og det er mye av det deltakerne opplever som aldri blir vist på TV, sier Vee Hanum.

- Jeg kan forstå at deltakerne som har tilbragt hele døgn, uker og kanskje måneder gjerne vil at alt skal med. Samtidig er det viktig å understreke at dette er TV, og at det er nødvendig å følge historielinjer og redigere innholdet for at det skal bli forståelig og underholdende for seerne. Med femten deltakere første uken var det ikke mulig å gi alle sammen like mye tid på skjerm.

Se Paradise-Kevin snakke om sin egen evne til å se om ei jente har en kjønnssykdom her:

Screen9na04

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!