Foto: Astrid-Helen Holm

Pappahjerte vant høythengende pris under Vixen: - Det er så ekstremt stort

Peter Kihlman aka Pappahjerte ble juryens favoritt i årets utdeling.

Publisert

Side2-blogger Peter Kihlman aka Pappahjerte stakk av med juryprisen under Vixen Influencer Awards 2017. 

Juryprisen er en av de mest høythengende prisene, og Pappahjerte fikk stående applaus fra salen da han mottok den på Grand Hotel søndag kveld. 

- Jeg er i sjokk. Jeg nekter å tro på det. Man sitter og skriver hver eneste dag for seg selv på gjesterommet hjemme og så tenker man at man når ut til noen, men man vet ikke om det er folk som leser det, heller. Det er så ekstremt stort, sier en rørt Peter til Side2 etter utdelingen. 

Vixen-juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen begrunnet tildelingen slik: 

"Hverdagsbloggeren som lar leseren komme tett på livet, på godt og vondt, med levende, underholdende og rørende fortellinger fra sitt familieliv."

Les også: Dette er vinnerne av Vixen Influencer Awards 2017

- For å sitere en leser som heide på meg til årets gullpenn-kategorien, fordi, som hun skrev: "Alle de andre kan flyte på et spennende liv og et bra utseende". Jeg har liksom ingen av dem! Så jeg har klart å komme gjennom med en ekte pasjon for blogging og for barnas beste. Jeg er klar for å gjøre så sinnssykt mye mer for barna, og da mener jeg ikke mine egne barn, fortsetter han. 

Blogger Peter Kihlman aka Pappahjerte og kona Christina Sandnes før VIXEN Influencer Awards 2017 som ble delt ut søndag kveld.
Blogger Peter Kihlman aka Pappahjerte og kona Christina Sandnes før VIXEN Influencer Awards 2017 som ble delt ut søndag kveld. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Ser frem til 2018

Om det kommende året, sier Pappahjerte at han skal ta prisen han har fått tildelt på alvor. 

- Jeg tenker at det kommer til å bringe mer enn 2017. Helt seriøst, så skal jeg ta ansvaret fra juryen og gjøre alle de tingene jeg har tenkt på å gjøre og realisere større ting for 2018. Ikke som at jeg skal gi ut låter eller noe, men jeg har en del ting planlagt for barnas beste. Ikke mine barn, selvfølgelig. Jeg har rett og slett ikke ord, men jeg skal være mitt ansvar verdig og jobbe for barnas beste.

I tillegg til å være kjent som en blogger med masse humor og glimt i øyet, har Pappahjerte også blitt hyllet for å ta opp flere alvorlige temaer som omhandler barn på bloggen sin. Blant annet har han skrevet om overgrep mot barn, et tema som han har fått mye oppmerksomhet for. 

Les: Evig arr på sjelen

Og: Hei, mitt navn er Frida

Kritisert fra flere hold

De siste dagene har det blåst rundt Vixen Influencer Awards. Ulrikke Falch, som var nominert i flere kategorier, valgte å trekke seg. Bakgrunnen var blant annet at hun mener prisutdelingen er med på å fremme et usunt kroppsfokus. 

I etterkant har utdelingen blitt kritisert fra flere hold, mens Sophie Elise gikk ut og sa hun følte seg angrepte og fratatt retten til å mene noe.

Pappahjerte skrev selv et innlegg hvor han forsvarte prisen: 

"Greit nok at prisen ikke føles riktig for henne, men det betyr en helt vanvittig stor del for meg og mange andre i min situasjon. Og det burde det gjøre for henne også! Kanskje mest av alt henne, for hvis hun mener at Vixens verdier er så på hell: Ville det ikke vært langt bedre å si at man ønsker å gjøre noe med denne ukulturen, fremfor å trekke seg unna? Og er det i det hele tatt riktig det hun sier?" skrev han i blogginnlegget "Hva er vitsen med Vixen?". 

Les også: Vixen Blog Awards skifter navn

Vil ta ansvaret for de yngre

Under takketalen da hun ble tildelt prisen for årets influencer: livsstil, kritiserte blogger Kristin Gjelsvik aka StyleConnection. både influencer- og mediebransjen. Hun mener at det er på høy tid at det settes i verk drastiske tiltak for å skjerme barn og unge mot skadelig påvirkning og utseendepress. 

Pappahjerte sier seg enig med Kristin. 

- Hva slags ansvar tenker du at du har som influencer?

- Kristin Gjelsvik har gjort mer i løpet av et år enn alle vi andre har gjort i løpet av ti år for å fremme et sunt og naturlig forbilde for unge, spesielt jenter, men også gutter, sier Pappahjerte. 

- Jeg ønsker å ta det ansvaret, men for de som er enda yngre. Ikke utnytte, men benytte rollen som pappablogger og vise at man faktisk kan komme steder ved å fremme barnas beste og ikke pushe dem foran seg som en galleonsfigur for bloggen, men heller bruke dem som en motivator for å gjøre gode ting som seg selv, og ikke nødvendigvis i rollen som forelder gjemt bak barna, avslutter han. 

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!