KUL FAR: Sophie Elise synes hun har en kul pappa, søker hun ofte råd fra faren når hun trenger det. – Han prøver alltid å forstå hvor jeg kommer fra og gir meg råd basert på det, sier hun til Her og Nå.
KUL FAR: Sophie Elise synes hun har en kul pappa, søker hun ofte råd fra faren når hun trenger det. – Han prøver alltid å forstå hvor jeg kommer fra og gir meg råd basert på det, sier hun til Her og Nå. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Faren er stolt av Sophie Elises personlige utvikling: - Nå tør jeg slippe Sophie fri

Toppbloggeren har lagt en tung tid med angst og depresjon bak seg, og Sophie Elise Isachsens far mener «Skal vi danse»-deltagelsen har gjort henne lykkeligere enn på lenge.

Publisert Oppdatert

– Dette gjør jeg for meg selv og alle de årene jeg har sittet og vært usikker og lei meg, utbrøt Sophie Elise Isachsen (23) sekunder etter at hun hadde imponert på parketten i «Skal vi danse» i høst.

Bloggeren, forfatteren og artisten fra Harstad har vært åpen om at hun har slitt med angst og depresjon både på bloggen og i sin TV 2-serie «Sophie Elises verden». Til tross for at hun er en av Norges mest omtalte personer er hun ifølge seg selv både innadvendt og sjenert, og synes derfor det har vært krevende å stå i søkelyset. Fram til nå.

– Jeg har blitt spurt om «Skal vi danse» så mange ganger og har alltid sagt nei nettopp av de grunnene. Men nå tenkte jeg at det er bra for meg å utfordre meg selv. Alle som har vært med tidligere har snakket om hvor mye man vokser, og jeg tenkte at jeg også ønsket å oppleve denne personlige utviklingen, sier hun til Her og Nå.

Lørdag 27. oktober ble det klart at Sophie Elise trekker seg fra «Skal vi danse», til tross for at hun uke etter uke har imponert dommerne stort og vært en av favorittene.

- Det var ikke en enkel avgjørelse, men heller ikke en spontan en. Det har vært noe jeg har tenkt på, og jeg har pratet med TV 2s psykolog og med produksjonen, og alle ble enige om hva som er best for meg, uttalte Sophie Elise til TV 2 da nyheten ble kjent.

« Jeg valgte selv å avslutte, da jeg fortsatt har en lang vei å gå med meg selv - psykisk. Jeg har elsket vært øyeblikk, og angrer ikke på noe, men jeg la ned sjelen min i hvert eneste program og til slutt klarte jeg ikke mer. » skrev hun på Instagram i forbindelse med exiten.

- Stolt

Faren Jan Olav Isachsen har vært en god støtte for Sophie i vanskelige tider, og er henrykt over hva deltagelsen i programmet har gjort for datteren.

– Jeg merker absolutt utviklingen, og jeg blir så stolt når jeg ser det. Hun har det bedre enn på veldig, veldig lenge. Det gleder meg stort å se, og «Skal vi danse» har en del av æren for det. Dette er veldig bra for henne, sier han stolt.

POSITIV UTFORDRING: – Det handler om å sette seg et mål og jobbe mot noe veldig konkret å bli bedre på. Det gjør meg glad, sier Sophie Elise om deltagelsen i «Skal vi danse». Lørdag 27. oktober ble det klart at hun trekker seg fra programmet.
POSITIV UTFORDRING: – Det handler om å sette seg et mål og jobbe mot noe veldig konkret å bli bedre på. Det gjør meg glad, sier Sophie Elise om deltagelsen i «Skal vi danse». Lørdag 27. oktober ble det klart at hun trekker seg fra programmet. Foto: TV 2

Sophie Elise er enig, og understreker samtidig at det er det intense fokuset, mestringsfølelsen og ikke minst dansepartneren Benjamin som har ført til at hun i dag har det bedre.

– Det hadde blitt overfladisk og urettferdig mot alle som har ekte problemer å si at det bare er å danse og pynte seg, så går alt bra. I tillegg er jeg i et bra forhold, jeg har kjøpt et rekkehus og kommer ut med bok. Jeg forstår helheten i dette, så det ikke er sånn at det ikke blir bra når jeg ikke lenger danser.

Les også: Sophie Elise har kjøpt rekkehus og blir samboer

- Pappas mening veier tyngre enn min egen

23-åringen har også flere grunner til å smile om dagen. Tall fra Dagens Næringsliv viser at hennes formue nå er på hele 7,5 millioner kroner. Økonomien er det pappa Jan Olav som holder orden på, og bloggeren trives godt med å ha faren som kollega i sitt aksjeselskap.

– Pappa jobber med meg, så vi snakker om alt mulig hver dag. Det er bra, for i oppveksten har jeg ikke vært så god på å snakke om følelser. Jeg vil helst være alene når jeg kan og er ganske hard. Nå kommer han i stedet tett innpå meg både med hensyn til jobb og bekymringer, forteller hun.

– Jeg har med glede tatt på meg rollen med å hjelpe henne og å være til stede, fordi jeg har lyst til å være en del av det hun driver med, sier Jan Olav.

FAR OG DATTER: – Det er utrolig spennende å få lov til å være med på den reisen som hun gjør, sier Jan Olav Isachsen om datteren Sophie Elise. I en alder av 23 har hun gitt ut bøker, låter og driver en av Norges største blogger.
FAR OG DATTER: – Det er utrolig spennende å få lov til å være med på den reisen som hun gjør, sier Jan Olav Isachsen om datteren Sophie Elise. I en alder av 23 har hun gitt ut bøker, låter og driver en av Norges største blogger. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Sophie Elise tror tilværelsen ville vært annerledes uten farens hjelp, og sier at hans råd tar avgjørelser som gjør livet bedre.

– Jeg stoler på at han vet hva som er bra. Pappas mening veier tyngre enn min egen med tanke på jobb. Han har ikke lyst til å tjene penger på meg og bryr seg ikke om at jeg skal ha et visst image. Han vil bare at jeg skal ha det bra, sier hun.

For Jan Olav er det viktig at datteren er seg selv, og han vil derfor ikke blande seg for mye opp i valgene hun tar i livet.

– Jeg har alltid hatt tillit til Sophie fordi er en smart person. Hun tenker mye og har alltid hatt gode argumenter. Etter hvert har jeg stolt på at hun reflekterer nok rundt det hun gjør til at man tør å slippe henne fri.

ÅPEN: Som et forbilde for mange unge har Sophie Elise valgt å være åpen om sine problemer med angst og depresjon.
ÅPEN: Som et forbilde for mange unge har Sophie Elise valgt å være åpen om sine problemer med angst og depresjon. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

23-åringen mener tilliten fra faren har gjort henne til et klokere menneske.

– Jeg har blitt veldig fort voksen. Jeg har alltid måttet ta avgjørelser, tenke selv og ta ansvar for de feilene jeg gjør. Jeg har ikke blitt skjermet. Jeg glad for at jeg har fått den friheten og for at jeg har fått lov til å finne ut av ting selv.

Les også: Måtte tenke seg om før han ble sammen med Sophie Elise: - Det var to kamper

Står i stormen

Som en av Norges største bloggere har Sophie Elise stått i hardt vær for å ytre meninger som at å spise kjøtt er like kreftfremkallende som å røyke. Hun har blitt kritisert for å være dobbeltmoralsk og for alle de plastiske operasjonene. Når det stormer som verst er det godt å kunne søke trøst hos foreldrene hjemme i Harstad.

– Det har vært fint å være trygg på at jeg kan dra hjem hvis jeg synes at ting har vært slitsomt og at jeg har noen å spørre om råd som også forstår hva det er jeg holder på med. Det er mange eldre som tenker at det jeg gjør ikke er en ordentlig jobb som ikke krever noe energi, men heldigvis forstår mamma og pappa hva jeg holder på med, sier en åpenhjertig Sophie Elise til Her og Nå.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!