Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Operasjefen går av

Den norske Operas sjef Paul Curran bes om å bli løst fra kontrakten, to år før tiden.

Publisert

(SIDE2:) Paul Curran ble ansatt som sjef for Den norske opera i 2007. Nå trer han ut av sjefsstolen i 2012, to år før åremålet går ut.

Sa opp i desember
Det er Curran selv som har bedt om dette, melder Den norske Opera.

Operasjefen opplevde nylig kraftig kritikk fra regissør Stein Winge etter at han selv gikk inn som regissør for operaen «Peter Grimes» av Benjamin Britten. Curran hadde satt opp operaen i USA før han ble operasjef. Winge mente Curran stengte for nye oppsetninger.

- Det er få nyinnstuderinger, mange repriser. Paul Curran er også nybegynner som sjef – tar inn sine gamle oppsetninger som han har gjort andre steder. Det er sørgelig å se at sjefen ved Operaen kun tenker på seg selv og sine gamle venner, sa Winge til bladet Tara nylig.

Han sa samtidig at Curran skapte en ubehagelig stemning på huset og at han selv hadde lært seg at han ikke kunne stole på operasjefen.

Styreleder Ellen Horn kan fortelle at Curran allerede sa opp 20. desember.

- Allerede 20. desember mottok vi Paul Currans oppsigelse, og på den bakgrunn har det gjennom det siste halve året vært ført samtaler mellom ham, Tom Remlov og meg som styreleder. Styret tar nå hans beslutning til etterretning. Med sin internasjonale orientering har Paul Curran bidratt til å løfte operaen i Bjørvika, og vi takker ham for hans innsats gjennom de fire årene han har vært tilknyttet DNO&B, sier styreleder Ellen Horn.

Fortsetter som regissør
- Da jeg tok jobben som operasjef var det fordi den betød en ny utfordring for meg personlig og karrieremessig. Målet mitt var å etablere kompaniet i dets nye hjem i Bjørvika. Jeg er enormt stolt over å ha gjort nettopp det. Ikke minst er jeg stolt over sammen med dyktige kollegaer å ha løftet kompaniet til et nytt og internasjonalt nivå. Etter fire år er tiden kommet da stafettpinnen kan og kanskje også bør overlates til noen andre, og for meg å søke nye utfordringer, sier Paul Curran.

Curran, som nettopp regisserte operaen «Peter Grimes», skal fortsette som regissør.

Styret har nå begynt arbeidet med å finne Currans etterfølger.

Stillingen lyses ut både nasjonalt og internasjonalt. Søknadsfrist er 1. september og ønsket er å ha en ny sjef på plass innen 1. januar neste år.

- Ved eventuell senere tiltredelse av ny sjef, vil stedfortredende operasjef Anne Gjevang fungere i stillingen, heter det fra Operaen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.