DÅRLIG DATING-OPPFØRSEL: «Ghosting» og dårlige manerer kan drepe datinglysten til enhver.
DÅRLIG DATING-OPPFØRSEL: «Ghosting» og dårlige manerer kan drepe datinglysten til enhver. Foto: praetorianphoto / Getty Images

Dating

Ny undersøkelse: 66 prosent mener nettdating åpner for dårlig oppførsel

Det er ikke bare-bare å finne kjærligheten via internett.

Publisert Oppdatert

Mange single der ute som har prøvd nettdating, er nok ganske godt kjente med at det ikke alltid er lett å navigere i jungelen av apper og nettsider, hvordan man skal bruke datingapper riktig og forstå seg på hva den potensielle partneren din egentlig driver med når han/hun ikke behandler deg bra.

I en ny undersøkelse utført av YouGov på oppdrag fra Match, kommer det også frem at hele 66 prosent er ganske enige eller helt enige i at nettdating åpner for uønsket eller dårlig dating-oppførsel. 26 prosent er helt enige.

Undersøkelsen er utført på 1003 nordmenn over 16 år som har testet nettdating.

– Muligheten for å kunne finne kjærligheten på nettet er positivt for veldig mange. Samtidig ser vi at det har sine negative sider som både vi, som tilbyr nettdatingstjenester, og brukerne våre må være seg bevisst. Én av farene er at det blir en upersonlig «bruk-og-kast»-kultur på nettet, sier Emélie Fauque, Nordics Market Manager for Match, i en pressemelding om undersøkelsen.

Les også: Så ofte treffer single noen de har truffet på nettet

Mange blir «ghostet»

Og apropos «bruk-og-kast»-kultur - mange oppgir også at de har blitt utsatt for datingfenomenet «ghosting».

«Ghosting» er en beskrivelse for å avslutte en relasjon, enten i startfasen eller mer etablert, ved å kutte all kontakt med en potensiell partner uten hverken forvarsel eller forklaring.

Dette har naturlig nok blitt lettere når den eneste kontakten man har, er via datingtjenester.

I undersøkelsen svarer 47 prosent at de har blitt «ghostet».

Det ser imidlertid ut som at fenomenet er vanlig blant yngre enn eldre.

Mens henholdsvis 53 prosent og 52 prosent i alderen 16-29 og 30-44 oppgir at de har blitt «ghostet», sier bare 35 prosent og 33 prosent i alderen 45-59 og 60 og oppover det samme.

Les også: Tinder-tabben du aldri bør gjøre

Tar dating-pause

Det ser ut til at flertallet undersøkelsen har opplevd det som slitsomt å nettdate. Over 3 av 4 av de spurte, hele 77 prosent, oppgir at de har tatt en pause fra nettdatingen fordi de ble lei.

80 prosent av kvinnene og 74 prosent av mennene oppgir at de har tatt pause.

– Det kan oppleves som følelsesmessig tøft, og da velger mange å ta en pause. Nettdatingplattformene må ta dette på alvor, og innrette tjenestene sine på en måte som minimerer den negative opplevelsen. Det innebærer blant annet å ha god dating-folkeskikk høyt på agendaen, sier Fauque.

Men: Som en litt hyggelig avslutning, svarer faktisk 67 prosent at de som var i et forhold at de har funnet sin nåværende partner via nettet i samme undersøkelse. Så det er da i alle fall noe å huske på om du synes det er litt tungt på datingfronten om dagen:)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!