Pulp Fiction er en av filmene det bannes aller mest i. I løpet av den drøyt 2,5 timer lange filmen sies fuck 265 ganger, noe som tilsvarer 1,72 ganger per minutt.
Pulp Fiction er en av filmene det bannes aller mest i. I løpet av den drøyt 2,5 timer lange filmen sies fuck 265 ganger, noe som tilsvarer 1,72 ganger per minutt. Foto: (Viasat)

Ny studie: Kvinner banner mer enn menn

Språkbruken har forandret seg de siste tiårene.

Publisert

(SIDE2): Når vi er små, lærer vi at det er stygt å banne. Når vi blir litt større, synes vi derfor at det er tøft og kult å si de stygge ordene.

Så blir vi voksne, og banning blir en naturlig del av språket for mange. Men hvem banner mest - menn eller kvinner?

Mange vil nok gjette at det er mannfolkene som banner mest. Men der tar de faktisk feil, skriver Independent.

Les også: Adele glemte teksten og bannet seg bort.

Bittelitt mer banning hos damene

Forskere har nå analysert opptak av hverdagssamtalene til 376 engelskspråklige personer.  Og resultatene viser at kvinner sier banneordet fuck oftere enn menn.

Vel, kvinner er ikke så fryktelig mye grovere i målet enn menn. Kvinner sier fuck 546 ganger per én million ord, mens menn sier det 540 ganger.

Dette er strengt tatt ganske likt. Det oppsiktsvekkende i resultatene er den store forandringen vi har hatt de siste årene.

Les også: 10 filmer hvor det bannes som f..

Stor økning

På 1990-tallet brukte menn fuck hele 1000 ganger per én million ord, mens kvinner bare brukte det 167 ganger. I løpet av de siste to tiårene har altså menn nesten halvert sin bruk, mens kvinner har mer enn tredoblet bruken.

- Det ser ut til at en del menn bannet mye på tidlig 90-tall, og de påvirket kvinner til å gjøre det, og så har det jevnet seg ut, sier professor Tony McEnery ifølge Independent.

Tidligere har forskere funnet ut at folk som er gode til å banne også er gode i språk.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Robbie Williams er ikke kjent for å være prippen i ordbruken:

Screen9v2

På TV3 har vi fått et program med et banneord i tittelen:

Screen9v2

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!