Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

NRK-kjendis i helikopterdrama

Trond Myhre, kjent fra «Du skal høre mye», satt i helikopteret som fløy sammen med det som styrtet i Horten.

Publisert

(SIDE2:) Huspianisten fra det nordnorske humorprogrammet var sammen med fire kollegaer fra eventfirmaet «Trond & Trond» på vei til Oslo i to helikopter, da det ene helikopteret styrtet utenfor Horten, skriver NRK.

Les mer: Helikopter styrtet i isen

Myhre satt i helikopteret som ikke styrtet sammen med en annen ansatt.

Politiet kan fortsatt ikke gå ut med identiteten til de savnede, men foruten den 34 år gamle mannlige piloten er to menn på henholdsvis 31 og 41 år og en kvinne på 28 år, alle med bosted i Oslo savnet.

Møte
Formålet med helikopterturen var et møte på Brunstad Conference Center i Stokke, ifølge salgs- og markedssjefen ved sentret i Stokke, Ole Georg Nilsen.

- I dag har vi hatt et kundemøte med en kunde som har kommet hit i helikopter fra Oslo. Etter kundemøtet, så har de returnert tilbake til Oslo, hvor ett av to helikopter tragisk forulykket i Horten, fortalte Nilsen til Nettavisen tidligere onsdag kveld.

Les: - De hadde nettopp vært hos oss

Helikoptervraket er nå funnet på ti meters dyp i fjorden, men årsaken til styrten er ennå ikke kjent.

- Vi fikk melding om at et helikopter hadde gått gjennom isen klokken 14.26. Det skjedde 150 meter fra land, men det klarte ikke å fly inn til land. Dybden på stedet er cirka 20 meter, sa pressetalsmann for Hovedredningssentralen Sør-Norge, Einar Knudsen, til Nettavisen ved 15.30-tiden.

Ved 16.30-tiden ble helikopteret lokalisert på ti meters dyp ved hjelp av ekkolodd, og dykkere startet det vanskelige arbeidet med å ta seg ned til havaristen. Senere onsdag kveld ble det altså funnet av dykkere.

Les mer: Helikopteret er funnet

«Du skal høre mye» var et svært populært NRK-program i sin tid, ledet av Tore Skoglund.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!