Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen/ Paul Weaver)

- Norske kvinner lar seg forfalle

- Det er mange slitne mødre med krevende ektemenn, mener Trinny & Susannah.

Publisert

(SIDE2): Moteguruene, Trinny Woodall (48) og Susannah Constantine (50), lever av å oppgradere den vanlige mannen i gata til en bedre versjon av seg selv. Ved flere anledninger har de vært på Norgesbesøk, og de uttaler seg gjerne om hvorfor de tror mange kvinner, også norske, ikke investerer spesielt mye tid på å se bra ut i hverdagen.

- Mange har ikke energi til å prøve noe nytt. Det kan være at de er utslitt av livet på en eller annen måte. Kanskje har de to eller tre barn, og er mange slitne mødre med krevende ektemenn og så lar de seg selv forfalle. Det er det mest klassiske, uansett hvor i verden vi er, sier Trinny, til Side2.

Susannah nikker bekreftende.

- Jeg tror mange tror at det krever mye tid og krefter å se bra ut, men det gjør det ikke. Når du vet hva som passer din kroppsform, og hva som kler deg, så blir det så lett. Jeg tror folk er redd for å mislykkes, redd for at de skal prøve og ikke få det til, så de tar ikke den sjansen, sier hun til Side2.

Vil ikke skille seg ut
Duoen mener norske kvinner ofte kler seg i for løse klær, og at mange er av den oppfatning at det er flaut å skille seg ut.

- Det har med oppdragelsen å gjøre tror jeg. De har den samme holdningen i Sverige, og i mange Nordeuropeiske land, sier Susannah.

- Vi hadde med en russisk kvinne i programmet, og hun følte at hun måtte gi opp en del av den bakgrunnen hun hadde etter at hun kom til Norge. Det å pynte seg på lørdagskvelden for eksempel, legger Trinny til.

Når det gjelder Norske menn derimot er Trinny og Susannah mye mer positive i sin omtale.

- Noen steder vi var husker jeg at jeg påpekte hvor kjekk de eldre mennene her er. Hvis du ser en veltrent, kjekk, norsk mann så har de bra stil, sier Susannah.

Trinny nikker bekreftende.

- Sølvgrått hår, veltrent, de har alltid på seg en fin sportsjakke og en blå skjorte og et par flanellsbukser. Det er veldig konservativt, men også elegant. Mange menn kler seg slik som dette i Norge. Det er en stil menn fra alle samfunnslag velger, i større grad enn i for eksempel England.

- Men så har du menn som faller gjennom sprekken, og når de faller gjennom sprekken så gir de virkelig opp, ler de to damene.

Foto: Paul Weaver

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er vakkert
Stilduoen er i disse dager premierklare med en ny sesong av «Trinny & Susannah - oppdrag Norge», på FEM, hvor de to britene i første program er på visitt i Tromsø.

- Det var vakkert der. Det er synd vi gikk glipp av Nordlyset for vi har hørt det er vakkert. Men det var så vakkert med øyene, og hyttene så ut som de vi ser i Skottland. Og så var det veldig hyggelige menneske der. Ganske eksentriske, mindre på vakt der og mer åpen, sier Trinny.

- Se hvordan andre ser på puppene sine
I tillegg til en frittalende holdning så har de to damene mer enn en gang høstet oppmerksomhet - blant annet for å sette søkelyset på kvinners byste. Begge har de kastet klærne i forbindelse med innspillingen av «Trinny and Susannah undress the Nation» i 2007, og i TV-programmet må ofte de som mottar stiltips stille opp i bare undertøyet.

- Du ser ned på dine bryster, men det er ikke slik andre ser på brystene dine. De ser på dem forfra. Det skumleste for mange når vi kler dem opp i riktig brystholder er at de sier; Puppene mine kommer til å treffe meg i haken. Ingen ser på deg ovenifra, de ser på deg forfra. Se deg selv i speilet så ser du hvordan andre ser puppene dine, sier Trinny, til Side2.

Begge vedgår de at det blir mye bryster også i denne utgaven av programmet, men uten at det er for påtrengende av den grunn. Samtidig oppfordrer moteduoen folk til å se mer på sine to fordeler.

- Det første du bør gjøre når du står opp på morgenen er å kle opp brystene, deretter kan du pusse tennene. Se på deg selv og på brystene dine i speilet og se at de er i posisjon og at de er klare for dagen. På denne måten blir det letter å få ting til å passe, fordi puppene er der de burde være, sier Trinny.

Hun advarer også mot at de alle fleste kvinner går med feil BH.

- Det er en eller to ting alle kvinner bør endre og det er BH-en. Hver eneste kvinne som kommer inn i butikken har feil størrelse. Hver eneste av dem, sier Trinny og rister oppgitt på hodet.

Foto: Splash News/itv

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Gjelder uansett alder, størrelse og form
Videre mener de to at riktig stil kan gi økt selvtillit.

- Om du føler at du ser bra ut så vil det gi deg selvtillit. Og har du selvtillit så blir du attraktiv - og dette gjelder uansett alder, størrelse og form. Om du utstråler selvtillit tiltrekkes folk til deg på en positiv måte. Du tiltrekker deg ikke mobbing for eksempel, sier hun til Side2.

Hun fortsetter:

Foto: Paul Weaver

- Vi fant ut at 60 prosent av dem vi jobbet med ble mobbet på skolen. Bra stil er et kraftfullt våpen for unge jenter, og i år har vi jobbet med ganske mange unge jenter. Har du selvtillit så blir alt i livet ditt mye lettere. Du blir modigere, og du kan ta sjanser.

- Det er mange triste historier
I tillegg til å gi kvinnene i programmet tips og råd om klær og utseendet, hender det rett som det er at folk også åpner seg opp for kjendiskvinnene.

- Det er mange triste historier. Noen ganger når man hører en trist historie, så vet man at de kommer, mens noen ganger er det noe som er mye dypere gjemt, men så kommer det opp fordi de prater med en fremmed som ikke dømmer dem, sier Susannah.

Susannah forklarer hvorfor det er slik at så mange velger å åpne seg for de to.

- Timingen har like mye å si som hvem vi er. De har sett det i andre program og de vet at vi ikke vil dømme dem. Man er en hel dag i trygge omgivelser og de gir seg selv tillatelse til å være ærlig med seg selv, fordi både Trinny og jeg er veldig ærlige med oss selv, sier hun.

«Trinny & Susannah - oppdrag Norge» har premiere på FEM mandag 7. januar kl. 20:30.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!