Fra filmen «Utøya 22. juli».
Fra filmen «Utøya 22. juli».

Streaming

Norske filmer som kan streames i sommer

Mangler du inspirasjon til sommerfilmene i år? Vi har noen tips til deg.

Publisert Oppdatert

Foto: Cinenord, Paradox, NRK, NTB Scanpix

«Utøya 22. juli»

Sterk film

Erik Poppes minutt-for-minutt-skildring av hva som skjedde på Utøya 22. juli 2011, er sterke saker. Publikum får bli med helt fra starten, når ungdommene spiser vafler og så smått begynner å høre rykter om at noe har skjedd i Oslo. Vi vet så altfor godt hva som skjedde videre, men Poppe gir oss et troverdig innblikk i hvordan det var for dem som var på øya.

Dette er ikke en film du koser deg med popkorn og smågodt til, men en film som blir sittende lenge i kroppen.

Filmen kan strømmes på Viaplay.

Les også: 16 perler på Netflix

«Thelma»

Overnaturlig

Joachim Trier er en av landets beste regissører, og med «Thelma» viser han at han også mestrer sjangerfilmen. Vi følger Thelma, som flytter fra sine svært religiøse foreldre på Vestlandet for å studere i Oslo. Her får hun følelser for en kvinnelig medstudent, og samtidig begynner det å skje mystiske ting som Thelma ikke kan forklare.

Filmen kan strømmes på TV 2 Sumo.

«Bølgen»

Katastrofefilm

Norges første katastrofefilm er heldigvis en skikkelig bra en! Kristoffer Joner har hovedrollen som geologen Kristian, som oppdager at et steinras kommer til å skape en flodbølge som vil treffe Geiranger. Nå må alle i bygda flykte før det er for sent.

Filmen kan strømmes på HBO Nordic, Netflix og Viaplay.

«Børning»

Røffe biler

Anders Baasmo Christiansen har hovedrollen i publikumssuksessen «Børning». Filmen handler om Roy, som blir dratt med i et ulovlig bilrace fra Oslo til Nordkapp. Bak seg har de sinte politimenn, men sjåførene gir seg ikke før racet er avgjort.

Filmen kan strømmes på HBO Nordic og Viaplay.

Foto: NRK

«90 minutter»

90 tøffe minutter

I løpet av 90 minutter får vi bli med overgripere og ofre i dramatiske situasjoner med grusomme konsekvenser. Tre menn som utad er mer eller mindre vanlige, viser seg å havne langt fra normalen når de treffer bristepunktet.

Filmen kan strømmes på HBO Nordic.

«Jørgen + Anne = sant»

Ung kjærlighet

En film om kjærlighet i sin mest uskyldige form. Femteklassingen Anne er hodestups forelsket i Jørgen. Dessverre er Ellen, klassens mest populære jente, også forelsket i ham. Og Ellen er med i reklamefilm på TV og har nydelig hår. Men Anne er klar i sin sak: Hun skal bli kjæreste med Jørgen.

Filmen kan strømmes på TV 2 Sumo.

Foto: Cinenord

«Kongens nei»

Kongefilm

Hva skjedde i dagene rundt 9. april 1940? Vi har alle hørt historiene om tyskernes invasjon og at kongefamilien flyktet til England, men hva var det egentlig som foregikk? I «Kongens nei» får vi se kong Haakon i møte med tyskerne og deres krav. Tyskerne ønsket at kongen skulle overgi seg og at han skulle utnevne Vidkun Quisling som statsminister. Sammen med kronprins Olav og regjeringen, sto kongen overfor sitt livs viktigste valg.

Filmen kan strømmes på Viaplay.

«Kon-Tiki»

Nesten Oscar

«Kon-Tiki» ble Oscar-nominert i 2013, og det er en av de mest sette norske kinofilmene noen sinne. Filmen handler om Thor Heyerdahl, som har en teori om at folk fra Sør-Amerika kom seg til Polynesia med hjelp av en balsatreflåte. Alle andre er sikre på at Polynesia ble befolket av migranter fra Asia, men Heyerdahl vil bevise sin teori. Sammen med fem andre drar han på en farefull reise over Stillehavet.

Filmen kan strømmes på Netflix og Viaplay.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Her og Na nr 1000 2019

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!