HALVT NORSK:
Elisa del Genio
har norsk mor og
italiensk far. Hun
innrømmer at hun
liker Norge bedre
enn Italia.
HALVT NORSK: Elisa del Genio har norsk mor og italiensk far. Hun innrømmer at hun liker Norge bedre enn Italia. Foto: Maria Laura Antonelli / rex / shutterstock / Getty Images

Underholdning

Norske Elisa del Genio spiller hovedrollen i HBO-suksess: Ble stjerne ved en tilfeldighet

Hun skulle bare være med da storebror skulle på audition, og plutselig hadde norsk-italienske Elisa del Genio fått hovedrollen i HBO-suksessen «My Brilliant Friend».

Publisert Oppdatert

https://www.side2.no/underholdning/netflix-hbo-eller-viaplay-disse-tv-seriene-ma-du-fa-med-deg-4634020Hun er bare 11 år gammel, og ifølge seg selv veldig sjenert, men norsk-italienske Elisa del Genio (11) imponerer i rollen som Elena i HBO-serien «My Brilliant Friend».

Serien hadde premiere i november og blir hyllet av kritikere verden rundt.

«My Brilliant Friend» er basert på bøkene til Elena Ferrante og handler om de to venninnene Lila og Elena, i etterkrigstiden i Napoli. Elisa forteller at innspillingen var svært lærerik.

– Jeg lærte egentlig ganske mye om at de hadde det bra i gamle dager, også. Livet var enklere, selv om det var tøffere og vanskeligere. De hadde i alle fall ikke så mye stress og distraksjoner den gangen. De hadde bedre tid, og alle kjente hverandre, fortalte Elisa til VG i november.

Les også: Her er de mest romantiske seriene på HBO og Netflix

Lang og krevende castingprosess

11 år gamle Elisa er halvt norsk og halvt italiensk, men familien er bosatt i Italia. Elisa innrømmer at hun foretrekker Norge.

– Jeg liker egentlig Norge bedre enn Italia, for i Norge er det snø, sier hun i intervjuet.

Casting-prosessen hun var med på var lang og krevende. Ifølge Vogue var totalt over 9000 barn og 500 voksne – både amatører og profesjonelle skuespillere involvert.

– Det var veldig følsomt og utmattende å se så mange håpefulle barn fra ulike nabolag komme inn i et rom med et stort smil om munnen, til å så måtte forlate rommet i stor skuffelse, sier regissør Saviero Costanzo til Vogue.

RØD LØPER: Her er Elisa (t.h) på den røde løperen
under filmfestivalen i Venezia i september
sammen med resten av gjengen fra «My Brilliant
Friend».
RØD LØPER: Her er Elisa (t.h) på den røde løperen under filmfestivalen i Venezia i september sammen med resten av gjengen fra «My Brilliant Friend». Foto: Daniele Venturelli / Contributor / Getty Images

- Stort press

Norske Elisa fikk rollen ved en tilfeldighet. Hun skulle egentlig bare være med storebror på audition, og plutselig var det hun som hadde fått en av hovedrollene.

Regissør Costanzo er helt sikker på at de klarte å finne de rette jentene til disse rollene.

– Vi hadde et stort press på oss, karakterene Elena og Lila er jo blitt ikoner gjennom Ferrantes bøker, så det var ikke lett å caste dem. Jeg måtte bare følge instinktet, og jeg føler at de vi fant ER Elena og Lila, sa han til VG i november.

Les også: Netflix, HBO eller Viaplay? Disse seriene må du få med deg

SUKSESS: HBO-serien «My Brilliant Friend» er basert på bøkene til Elena Ferrantes, og i rollen som Elena finner vi norske Elisa.
SUKSESS: HBO-serien «My Brilliant Friend» er basert på bøkene til Elena Ferrantes, og i rollen som Elena finner vi norske Elisa. Foto: HBO

Dette er my «My Brilliant Friend»

Første episode av sesong 1 ble sendt på HBO den 18. november 2018. Serien handler om de to venninnene Elena og Lila i etterkrigstiden i Napoli, og er basert på de populære bøkene med samme navn, skrevet av Elena Ferrante.

Lila mestrer alt det den forsiktige fortelleren Elena vil, bare raskere og bedre, men familien hennes har ikke de samme ressursene til å sende henne gjennom det italienske utdanningssystemet.

«My Brilliant Friend» bæres frem av unge, italienske skuespillere. I tillegg til halvt norske Elisa del Genio finner vi Ludovica Nasti, Margherita Mazzucco og Gaia Girace på rollelisten.

I desember bekreftet skaperne av serien at det blir en ny sesong, og sesong 2 av den kritikerroste serien er ventet allerede i 2019.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!