BESTEMT MAMMA: Nicole Kidman innrømmer at hun kanskje er en i overkant streng mamma når hun nekter barna å få egen telefon.
BESTEMT MAMMA: Nicole Kidman innrømmer at hun kanskje er en i overkant streng mamma når hun nekter barna å få egen telefon. Foto: Robyn Beck / AFP / NTB scanpix

Underholdning

Nicole Kidman avslører streng oppdragelse. Nekter barna sosiale medier

Nicole Kidman føler ikke på presset om å la døtrene få ha egne telefoner eller en profil på Instagram. – Det er viktig med grenser, sier hun.

Publisert Oppdatert

Skuespiller og firebarnsmor Nicole Kidman (51) innrømmer at hun syns det er vanskelig at barna begynner å bli store.

Men selv om døtrene Sunday (10) og Faith (9) vokser til, har hun fortsatt klare grenser og regler når det gjelder bruk av telefon og sosiale medier.

I et intervju med Vanity Fair avslører Kidman at døtrene ikke har en egen telefon, ei heller tilgang til sosiale medier.

– For barn i den alderen tror jeg det er ekstremt viktig å ha klare grenser. De har ikke en egen telefon, og jeg nekter de å ha Instagram. Jeg prøver så godt jeg kan å skjerme dem.

Les også: Dette gjør Nicola Kidman for å få kvinner inn i filmbransjen

- Kan ikke bestemme hva barna skal gjøre

Døtrene har skuespillerinnen sammen med ektemannen gjennom 13 år, artist Keith Urban (51), og de to er enige om at barna heller ikke skal dyttes i en bestemt retning når det gjelder karriere.

– Du kan ikke bestemme hva barna dine skal gjøre. Da vil de det motsatte, det har jeg lært. Du kan selvfølgelig pushe dem litt dit du vil, men det viktigste er å motivere dem til å gjøre det de har lyst til. Ingen bestemte at jeg skulle bli skuespiller, sier hun til Vanity Fair.

I tillegg til de to døtrene, har Nicole barna Isabella (26) og Connor (24) fra sitt ekteskap med Tom Cruise (56).

VOKSER: Her er Nicole sammen med Faith og Sunday for 5 år siden. Nå er barna 8 og 10 år gamle, og nærmer seg tenårene med stormskritt.
VOKSER: Her er Nicole sammen med Faith og Sunday for 5 år siden. Nå er barna 8 og 10 år gamle, og nærmer seg tenårene med stormskritt. Foto: Rex Shutterstock / NTB scanpix

Kalles ikke mamma

51-åringen har ikke like god kontakt med de eldste, noe hun syns er svært tungt.

– De kaller meg ikke mamma. De kaller meg Nicole. Jeg hater det, og ber dem slutte med det, har hun tidligere uttalt til GMTV.

Det var etter at barna ble medlemmer av den mye omtalte scientologi-kirken at forholdet ble dårligere.

– De er voksne. De tar sine egne valg. De har valgt å være scientologer, og som mor er det mitt ansvar å elske dem. Det er vår oppgave som foreldre å alltid tilby ubetinget kjærlighet, sa hun til magasinet Who i fjor vinter.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!