Foto: Morten Bendiksen (Her Og Nå)

Nicolay Ramm vurderte å droppe TV-satsingen etter hets: - Jeg tvilte på meg selv og ble usikker

Bare 14 år gammel gikk han til topps i MGPjr, men ikke alle jevnaldrende var like imponert. Nå tror Nicolay Ramm at kritikken har gitt ham styrke.

Publisert

NRKs Nicolay Ramm (29) fikk mange til å le med «Helt Ramm: Vinter-LOL» under OL i Pyeongchang. Selv om mange har størst kjennskap til 29-åringens humoristiske talent, havnet Nicolay i rampelyset allerede for 16 år siden. 

Sammen med kompisen Christoffer B. Claussen vant han MGPjr med aliaset «To små karer» og låten «Paybacktime».

– Det var helt ellevilt og noe jeg aldri trodde skulle skje. Jeg visste ikke at jeg kunne dette her, og det gjorde at livet tok en vending. I kjølvannet fulgte det fotoshoots, intervjuer, TV-ting og diverse. Hele den verden jeg ikke kjente til som liten åpnet seg for meg da jeg var 13 år. Siden den gang tenkte jeg: Det er dette jeg må drive med.

- Ungdom kan være ganske fæle

Selv om Nicolay husker tilbake på barnestjerne-tiden mest med gode minner, var det også noen erfaringer som ikke var fullt så gode.

– Å bli et offentlig barn i tenårene … Ungdom kan være ganske fæle, og det var mye erting. Selv om jeg fikk mange fanbrev fra hele Norge, så var ikke responsen det samme fra jevnaldrende gutter. Gutter på den alderen er gode til å si ifra også, forteller Nicolay.

Her Og Nå er avsender av Publikumsprisen under Gullruten 5. mai 2018, hvor Nicolay Ramm er nominert. Stem på ham eller de andre kandidatene her! 

Han tror kritikken har gjort ham mer rustet til å være i rampelyset, selv om han spekulerte på om det var riktig valg å fortsette i underholdningsbransjen.

– Det gjorde meg tykkhudet. Jeg tvilte på meg selv og ble usikker. Jeg fikk en sekser i matte, så jeg kunne gått den veien også, men så oppdaget jeg revy på videregående. Jeg turte gå på audition til skolerevyen. Jeg klarte å bli med, og så vant jeg «Årets mannlige skuespiller» i 3. klasse. Da tenkte jeg igjen at det var dette som var riktig for meg. Jeg elsker dette, forteller Nicolay.

Se klipp fra MGPjr med Nicolay Ramm under: 

Aktuell med eget program

Under OL i Sør-Korea jobbet Nicolay mellom 18 og 20 timer hver eneste dag for å underholde det norske folk.

– Det var heseblesende fra vi landet på Seoul flyplass til vi dro hjem. Det var ikke en eneste fridag og veldig lite søvn. Jeg spiste ikke noe ordentlig mat, så jeg gikk ned seks kilo. Men nå er jeg tilbake der jeg startet, sier han og ler.

Nicolay tok to dager fri etter mesterskapet, men nå er han aktuell med «Ramm, ferdig, gå!» på NRK på fredager.

– «Nytt på nytt» har ferie, så da har jeg fått sjansen til å lage mitt eget program. Det skal være et lettbent underholdningsprogram/gameshow der idrettshelter kommer i studio for å konkurrere i quiz og lignende, forklarer han.

- Nervøs hele tiden

På tross av at Nicolay nå har flere års erfaring fra skjermen, forteller bæringen at han nervene fremdeles er gjeldende.

– Jeg er nervøs hele tiden. Hver dag. I vennegjengen har de en egen sang som heter «Bekymrede Nicolay». Hvis vi er på seiltur er jeg alltid den som spør: «Har vi strammet tauene godt nok?» og «Har vi nok mat og drikke?», humrer han.

Men Nicolay tror nervøsiteten har mye godt med seg.

– Jeg leste en bok hvor det sto at de som lykkes mest er de som har mest frykt for å mislykkes. Jeg er i den kategorien. Jeg er ikke redd for å ta sjanser, jeg prøver bare å unngå det så mye som mulig, smiler han.

TV-TALENT: Nicolay Ramm er nominert til Publikumsprisen under Gullruten. 
TV-TALENT: Nicolay Ramm er nominert til Publikumsprisen under Gullruten.  Foto: Morten Bendiksen (Her Og Nå)

Skryter av kjæresten

Nicolay har vært kjæreste med Josephine Leine Granlie (29) siden 2014. Samme år begynte han i NRK, så Josephine er blitt vant med at han er profilert.

– Hun har lært seg å leve med det. Vi ble sammen akkurat da jeg begynte å være foran kamera. Akkurat når jeg hadde laget mitt første innslag. Hun hadde sett noe med meg på YouTube, bare. Josephine har vært med hele veien, forteller Nicolay.

Han avslører også at den private Ramm ikke er like morsom som på TV.

– Jeg er en analytisk, innadvendt og tenkende fyr på privaten. Mye mer enn folk egentlig aner. Jeg må spare på energien min til det virkelig gjelder. Da skrur jeg på bryteren.

Nicolay og Josephine møttes på en fest hjemme hos henne. Nå er de samboere og har cocker spaniel-valpen Chili, en hund som for øvrig 2000 følgere på bildedelingstjenesten Instagram.

TV-stjernen er sikker på hvorfor Josephine er den rette for ham.

– Hun er den sjeldne kombinasjonen av smart, morsom og utrolig attraktiv. Da var det bare skyte med alle piler jeg hadde, og heldigvis så traff jeg, sier han.

Nicolay legger til at det var godt å ha henne å komme hjem til etter de arbeidsintensive OL-ukene i Sør-Korea.

– Det var deilig. Vi har det veldig fint sammen, og da jeg kom hjem hadde hun booket massasjetime til meg. Hun tar vare på meg.

Her Og Nå er avsender av Publikumsprisen under Gullruten 5. mai 2018, hvor Nicolay Ramm er nominert. Stem på ham eller de andre kandidatene her! 

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!