SNART TILBAKE PÅ SKJERMEN: Kit Harington i rollen som Jon Snow og Emilia Clarke som Daenerys Targaryen på et av de første bildene fra sesong åtte av «Game of Thrones».
SNART TILBAKE PÅ SKJERMEN: Kit Harington i rollen som Jon Snow og Emilia Clarke som Daenerys Targaryen på et av de første bildene fra sesong åtte av «Game of Thrones». Foto: Helen Sloan / HBO

Underholdning

Her er alt vi vet om siste sesong av «Game of Thrones»

Kryss av natt til 15. april i kalenderen.

Publisert Oppdatert

NB! SPOILER-ALERT: Ikke les videre hvis du ikke har sett ferdig sesong sju, du ikke ønsker å vite hva som skjer eller å lese ulike fanteorier. Du er herved advart!

HBO-serien «Game of Thrones» har gått sin seiersgang siden 2011, og har med tiden blitt verdens mest omtalte TV-serie. Fansen har snart ventet i snart to år på den siste og avsluttende sesongen, som nå nærmer seg med stormskritt.

Kort fortalt er «Game of Thrones» basert på George R. R. Martins bøker «A Song of Ice and Fire». Handlingen er satt til det fiktive Westeros og følger det store maktspillet i adelsfamiliene i de sju kongedømmene, som alle kjemper om å få makten over den såkalte jerntronen.

En blanding av hyllest fra kritikerne, massiv hype og engasjement blant fansen på nett, og med årene en drøss med priser for sine komplekse karakterer, handling og skuespillernes prestasjoner, har gjort at serien kan regnes som en av de mest suksessfulle noensinne. Samtidig har kritikken ikke latt vente på seg for utstrakt bruk av eksplisitt vold, sex og nakenhet.

For at du skal være mest mulig forberedt til det hele braker løs i midten av april, har vi samlet sammen alt vi hittil vet om den kommende sesongen. Har du flere tips som burde inn i saken? Skriv til [email protected]!

*Setter oss godt til rette*

1. Premieredatoen er (natt til) 15. april 2019, norsk tid

Premieredato for første episode av «Game of Thrones» sesong åtte er blitt satt til søndag 14. april i USA, og episoden blir tilgjengelig klokken 03.00 natt til 15. april i Norge. Husk å krysse av i kalenderen.

2. Det er færre episoder enn tidligere - men de varer lenger

Det er kjent at den siste sesongen av HBO-suksessen vil bestå av totalt seks episoder, noe som betyr at du må sette av hver mandag frem til 19. mai.

Episodene skal etter hva vi har lest og hørt, riktignok vare lenger enn i de foregående sesongene, og skal ha en varighet på opp mot 80 minutter.

3. Serieskaperne har også skrevet og regissert den avsluttende sesongen

TUNGT INVOLVERT: D.B. Weiss og David Benioff er skaperne bak «Game of Thrones», og har også skrevet og regissert i siste sesong. Vi tipper de smiler ekstra lurt på dette bildet på Emmy-etterfesten i fjor høst, fordi de er omtrent de eneste i verden som vet hva som skjer i Westeros til slutt.
TUNGT INVOLVERT: D.B. Weiss og David Benioff er skaperne bak «Game of Thrones», og har også skrevet og regissert i siste sesong. Vi tipper de smiler ekstra lurt på dette bildet på Emmy-etterfesten i fjor høst, fordi de er omtrent de eneste i verden som vet hva som skjer i Westeros til slutt. Foto: Jeff Kravitz / Contributor / Getty Images

HBO har tidligere annonsert at episodene i sesong åtte er skrevet av David Benioff & D.B. Weiss, Bryan Cogman og Dave Hill.

Det er også David Benioff & D.B. Weiss, sammen med David Nutter og Miguel Sapochnik som har regissert sesongen.

4. Den første traileren har vekket enormt engasjement

Tirsdag 5. mars slapp HBO den første ordentlige traileren for åttende sesong. Foruten korte glimt og bilder, er det det første ordentlige innblikket i hva publikum vil få se i den kommende sesongen.

På bare snaue 48 timer har traileren i skrivende stund 29 millioner visninger på YouTube.

5. De første promobildene tyder på at det brygger opp til storm

Ikke noe som ikke var antatt fra før, men ved å dømme ut fra karakterenes kampklare antrekk på promobildene, kan det nok regnes med at det blir mye krig og herjing i de siste epiodene.

6. Slutten kan splitte fansen

Sophie Turner (22) (aka Sansa Stark) uttalte i et intervju med IGN at hun tror avslutningen av «Game of Thrones» kommer til å bli omdiskutert og splitte fansen:

- Hvem vet om den (avslutningen, red. anm.) vil bli tilfredsstillende for fansen. Mange fans kommer til å bli skuffet og mange fans kommer til å bli fra seg av glede, tror jeg. Jeg tror det kommer til å bli veldig interessant å se folks reaksjoner.

Hun uttalte også at karakteren hennes, Sansa, endelig finner ut av hva hun vil og hvem hun ønsker å være.

5. Kristofer Hivju er fortsatt med (i alle fall om vi skal tro traileren)

Norske Kristofer Hivju (40) spiller fanfavoritten Tormund Giantsbane i «Game of Thrones», og det har knyttet seg mange spørsmål rundt skjebnen hans etter den sjuende sesongen.

Sist vi så Tormund, befant han seg på toppen av The Wall med Beric Dondarrion og løp for livet da The Night King beordret dragen sin til å ødelegge en stor del av veggen som beskytter Westeros fra omverdenen. Da isveggen raste sammen, fikk ikke publikum se hvorvidt de to karakterene overlevde.

I forbindelse med at «Game of Thrones» ble nominert til Emmy for blant annet beste manus, ble det originale manuskriptet til episoden publisert på prisutdelingens offisielle nettside.

Og det var her det ikke sto noe eksplisitt om at Beric og Tormund døde i episoden. Da den første ordentlige traileren ble sluppet, fikk vi et glimt av Tormund og Beric som tyder på at de fortsatt er i live.

MED I TRAILEREN: Tormund Giantsbane og Beric Dondarrion i noen få sekunders video fra traileren.
MED I TRAILEREN: Tormund Giantsbane og Beric Dondarrion i noen få sekunders video fra traileren. Foto: HBO

6. Vi får et gjensyn med skrekkulven Ghost

Spesialeffekt-sjef Joe Bauer kan avsløre at Jon Snows skrekkulv Ghost til returnere til skjermen i siste sesong av «Game of Thrones».

- Dere kommer til å se ham igjen. Han får ganske mye tid i serien i sesong åtte, uttalte Bauer.

Grunnen til at det har vært så lite å se til noen av ulvene i den siste sesongen skal være at det er krevende å jobbe med dyrene på settet. Det er også kostbart å bruke dem hele tiden.

De som har fulgt serien, vet at skrekkulvene har vært en nær og kjær del av Stark-familien helt siden søskenflokken adopterte valpeflokken i den aller første episoden av serien. Av det opprinnelige kullet, er det nå bare Ghost og Aryas ulv Nymeria som er i live.

KOMMER TILBAKE: Vi har ikke sett noe til Jon Snows kjæledegge Ghost i det siste. Det skal det ifølge spesialeffektsjefen bli forandring på i siste sesong.
KOMMER TILBAKE: Vi har ikke sett noe til Jon Snows kjæledegge Ghost i det siste. Det skal det ifølge spesialeffektsjefen bli forandring på i siste sesong. Foto: HBO

7. Daenerys har bare to drager igjen (i traileren i alle fall)

BARE TO IGJEN: Daenerys' drage Viserion ble drept og omgjort til en isdrage av The NIght King i sesong sju. Dermed er det bare to levende igjen.
BARE TO IGJEN: Daenerys' drage Viserion ble drept og omgjort til en isdrage av The NIght King i sesong sju. Dermed er det bare to levende igjen. Foto: HBO

Daenerys Targaryens drage Viserion ble drept og omgjort til en isdrage i sesong sju, og hun har dermed bare dragene Drogon og Rhaegal igjen.

I traileren får vi se de to levende dragene, men ingenting av Viserion. Det er derfor uklart om han fortsatt holdes «i live» av The White Walkers, om han er død, eller om skjebnen hans som isdrage kan omgjøres.

8. Jaime ser ut til å ha valgt side

I traileren til sesong åtte sier Jaime Lannister at han har lovet å kjempe for de levende og at han kommer til å holde det løftet.

Det ser dermed ikke ut til at det var en tom trussel da han forlot søster og sitt livs kjærlighet Cersei Lannister og red fra King's Landing i siste episode i forrige sesong.

9. Slaget om Wintefell antas å bli tidenes lengste krigsscene

Fansen har ventet på det siden første glimt av The White Walkers: konfrontasjonen mellom de levende og de døde, som har vært uunngåelig.

Episoden hvor slaget finner sted er forventet å bli den lengste sammenhengende krigssekvensen på film noensinne, og bringer også sammen det største antallet hovedkarakterer siden starten av serien, skriver Entertainment Weekly.

Det skal ha tatt skuespillere og crew hele elleve uker med nattopptak i kulde, regn og snø, og opp mot 750 personer skal ha vært involvert.

Ifølge The Telegraph kommer slaget til å samle seriens hovedkarakterer, blant annet Arya Stark, Sansa Stark, Jon Snow, Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Samwell Tarly, Grey Worm, Brienne of Tarth og Ser Jorah Mormont.

Episoden skal angivelig ha fått navnet «The Long Night», og flere av skuespillerne har uttalt at innspillingen etterlot dem både motløse og triste.

Iain Glen, som spiller Ser Jorah Mormont, sier at det var den mest ubehagelige oppgaven han hadde i serien.

- Du får sove klokken sju om morgenen og når du våkner midt på dagen, er du så sliten at du ikke kan gjøre noe og så er du tilbake, uttalte han til Entertainment Weekly.

Mens vi venter kan du jo kose deg med flere «GoT»-klipp under:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!