Foto: Matt Sayles (AP)

Nå er Beyoncé historisk

Ingen annen kvinnelig artist har samlet seks Grammy-priser. Se prisene og bildene.

Publisert

(SIDE2:) Beyoncé Knowles var nominert til hele ti Grammy-priser og hentet hjem seks av dem natt til mandag i Los Angeles. Ektemannen Jay-Z måtte nøye seg med tre.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Musikkdronningen
Blant annet vant hun prisen for årets beste låt «Single Ladies (Put a Ring on It)» i konkurranse med Lady Gaga, Maxwell, Kings of Leon og Taylor Swift, som også var nominert i kategorien.

Hun var også beste kvinnelige vokalprestasjon for låten «Halo».

Den nest mestvinnende artisten for kvelden var den unge countryyndlingen Taylor Swift som hentet hjem fire priser, deriblant prisen for årets beste album, «Fearless».

Hennes countrykolleger Zac Brown Band vant prisen for beste nykommer.

Black Eyed Peas vant tre priser, Kings of Leon tre og Jay-Z vant det meste i rapklassen. både som beste soloartist og for samarbeidet med Rihanna og Kanye West, «Run This Town». Bruce «The Boss» Springsteen vant for beste rockevokal. Det ble dermed hans Grammy nummer 20.

West var en av de få artistene som glimret med sitt fravær. Men så tabbet han seg da også realt ut overfor både Taylor Swift og Beyoncé under American Music Awards der han fra scenen erklærte at Swift ikke burde ha vunnet prisen for beste video. Det var Beyoncé som måtte redde kvelden, både for West og Swift.

Glitrende Gaga og Elton
Grammy-prisene utdeles i en mengde kategorier og amerikanere deler inn alle musikkarter. Showet er derfor kjent for å være både stjernespekket og særdeles langt.

Samtidig er det kjent for å være et drivende show hva opptredener angår.

Dette året ble ingen skuffet da en glitrende Lady Gaga åpnet ballet med en medley av sine låter «Poker Face» og «Speechless» som gikk over i «Your Song», akkompagnert av ingen ringere enn Elton John (!) som har skrevet den.

Andre flotte opptredener for kvelden var Green Day med Pink og besetningen på musikalen «American Idiot». Prisvinner Swift tok scenen med Stevie Nicks.

Men årets mest rørende opptreden kom overraskende fra Michael Jacksons barn som opptrådte sammen med sin fars «Earth Song» for å spre Jacksons budskap om fred.

Se bildekarusell

2808

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!