KONGELIG DÅP: Dette er det offisielle dåpsbildet som ble offentliggjort av hertugen og hertuginnen av Sussex i forbindelse med Archies dåp. På bildet ser vi prins Harry og hertuginne Meghan i front med sønnen Archie. Til venstre sitter Camilla, hertuginne av Cornwall. Bak henne fra venstre, prins Charles, Doria Ragland, Lady Jane Fellowes, Lady Sarah McCorquodale, prins William og Kate, hertuginne av Cambridge.
KONGELIG DÅP: Dette er det offisielle dåpsbildet som ble offentliggjort av hertugen og hertuginnen av Sussex i forbindelse med Archies dåp. På bildet ser vi prins Harry og hertuginne Meghan i front med sønnen Archie. Til venstre sitter Camilla, hertuginne av Cornwall. Bak henne fra venstre, prins Charles, Doria Ragland, Lady Jane Fellowes, Lady Sarah McCorquodale, prins William og Kate, hertuginne av Cambridge. Foto: Chris Allen

Kongelige

Nå er Archie døpt

I en liten, privat seremoni på Windsor Castle i ettermiddag ble to måneder gamle Archie Mountbatten-Windsor innlemmet i det kristne trossamfunn.

Publisert Oppdatert

LONDON, STORBRITANNIA (HER OG NÅ/SIDE2): Gleden var stor da prins Harry (34) og hertuginne Meghan(37) ble foreldre til en liten gutt 6. mai, men britene Her og Nå snakket med utenfor tidligere i dag var mest opptatt av hemmelighetskremmiet rundt dåpen til lille Archie Mountbattten-Windsor. De ville mer enn gjerne tatt del i den store begivenheten en kongelig dåp er.

- Jeg er monarkisk på min hals og forsvarer alltid mln kongefamilie, men jeg mener beslutningen Harry og Meghan har tatt er feil, sier Helen Lorimer til Her og Nå.

Prins Harry og hertuginne Meghan valgte å holde dåpsseremonien for sitt førstefødte barn privat. Det betyr at de angivelige 25 gjestene så langt ikke har blitt offentliggjort. Men barnets oldemor, dronning Elizabeth (93), skal ikke ha vært til stede.

Meghan og Harry med Archie på et av de offisielle dåpsbildene.
Meghan og Harry med Archie på et av de offisielle dåpsbildene. Foto: Chris Allen

Selv om offentligheten ikke fikk ta del i dåpen av lille Archie i dronning Elizabeths private kapell på Windsor Castle, foregikk den på tradisjonelt kongelig vis. Seremonien ble ledet av erkebiskopen av Cantebury, Justin Welby, og i døpefonten var det vann fra elven Jordan.

Døpefonten er fra 1841, og ble første gang brukt av prinsesse Victoria. Den er blitt brukt ved dåpen til de fleste medlemmene av kongefamilien. Eneste unntaket skal være prinsesse Eugenie, datter av prins Andrew og hertuginne Sarah.

Archie ble døpt i den samme dåpskjolen som hans søskenbarn prins George (5), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1). Kjolen er en kopi av den kopi dronning Victoria fikk laget til sitt første barn, Victoria Adelaide Mary Louisa i 1841.

Orginalkjolen er brukt av 62 kongelige babyer, inkludert fire monarker. Den ble «pensjonert» i 2004, og ble siste gang brukt av Lady Louise Windsor.

Dronning Elizabeths klesrådgiver og designer, Angela Kelly, laget en kopi så lik orginalen som ble mulig. Den er senere blitt brukt av alle dronningens oldebarn.

I pressemeldingen som det britiske hoffet slapp i forbindelse med Archies dåp, kommer det frem at foreldrene ønsket en privat seremoni. En egen fotograf var til stede for å forevige øyeblikkene på offisielle bilder.
I pressemeldingen som det britiske hoffet slapp i forbindelse med Archies dåp, kommer det frem at foreldrene ønsket en privat seremoni. En egen fotograf var til stede for å forevige øyeblikkene på offisielle bilder. Foto: Faksimile

På farsdagen tidligere i år, ble det delt et bilde av lille Archie på den offisielle Instagram-kontoen til hertugen og hertuginnen av Sussex:

8. mai, to dager etter Archies fødsel, viste hertuginne Meghan og prins Harry seg offentlig for første gang. Fotografen på bildene som ble delt på deres offisielle Instagram er den samme som fotograferte dåpsbildene, Chris Allerton.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!