MURRAY: Hunden som ble dumpet på en strand i Puerto Rico, men som senere fikk et kjærlig hjem.
MURRAY: Hunden som ble dumpet på en strand i Puerto Rico, men som senere fikk et kjærlig hjem. Foto: Instagram/Murraythedisabledog

Underholdning

Murray ble forlatt på stranda - fikk kjærlig familie

Den spesielle hunden har litt av en historie.

Publisert Oppdatert

Av og til trenger man en pause. Så vi i Side2 bestemte oss for å finne en skikkelig hyggelig sak som får folk til å smile i høstmørket som er over oss. Og hva vi fant. Historien til Murray er både trist og fin på samme tid.

Hunden Murray med det ganske så karakteristiske utseendet (for å være ærlig), ble dumpet på stranda i Puerto Rico, melder Fox News.

Han fikk påvist valpesyke eller distemper (CDV). Viruset er svært smittsomt, men forekommer sjelden i Norge, fordi vi vaksinerer, ifølge Store Norske Leksikon. Sykdommen er verdensomspennende og en av de alvorligste virussykdommene hos hunder, med høy dødelighetsprosent.

Murray er åpenbart sterk, fordi han døde ikke, men han fikk derimot senskader etter sykdommen som gjorde at han blant annet mistet tennene sine og ikke lenger kunne holde tungen inni munnen. Dette førte til at han ble forlatt på stranden «Dead Dog beach» i Puerto Rico. Dette er en strand hvor folk dumper kjæledyr de ikke lenger har mulighet til å beholde, og det skjer flere hundre ganger i året. Fordi ingen av dyrene kastreres, fødes det stadig flere hunder som får tilholdssted på stranden.

Murray ble brakt til USA av en forening som hjelper hjemløse hunder. Det skal sies at historien hans nesten endte før den begynte, fordi det til slutt ble bestemt at han måtte avlives. Men da vetrinæren skulle sette sprøyten, begynte den spesielle hunden å logre med halen. Vetrinæren nektet å avlive ham, og dermed måtte han adopteres bort.

Etter at Muarry ble reddet for andre gang, møtte han endelig familien som skulle gi ham et kjærlig hjem. Den lille, rare valpen, smeltet umiddelbart hjertene til Gallant-familien.

- Tungen er selve signatur-looken hans, og den er jo bare så søt. Hvis du titter på ham, så ser du at ørene hans heller ikke er proposjonale. Disse særegenhetene gjør ham bare til en enda finere og mer spesiell hund, sier Mackenzie Gallant til Barcroft Media.

Gallant forteller at de åpnet en Instagramkonto for Muarry da hun dro for å studere, slik at venner og familie kunne følge med. I løpet av de siste årene har den vokst, og familien håper å kunne bidra til å øke oppmerksomheten rundt det å redde og adoptere hunder.

Vi er litt forelsket i Muarry og historien hans akkurat nå.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.