ARRESTERT: Både Paris Hilton, Mattew McConaughey og Justin Bieber har vært på kant med loven.
ARRESTERT: Både Paris Hilton, Mattew McConaughey og Justin Bieber har vært på kant med loven. Foto: Politiet

Arrestasjonsbilder vi aldri glemmer

Kjendisene som kom i klammeri med politiet: Spilte bongotrommer naken

Fyllekjøring, ordensforstyrrelser og diverse aktiviteter i beruset tilstand fikk disse kjendisene arrestert.

Publisert Oppdatert

Kjendisene er mennesker de også, og gjør feil - slik som alle oss andre. Noen ganger er imidlertid feilene såpass alvorlige at de kommer på kant med loven.

Vi har alle fått med oss øyeblikket da Paris Hilton ble løslatt fra fengsel, eller ristet oppitt på hodene da Justin Bieber ble tatt for råkjøring i Miami.

Likevel klarer vi ikke å la være å trekke på smilebåndet når vi først får se disse ikoniske arrestasjonsbildene, eller mugshotene, som de også kalles.

Les også: Disse kjendisene drikker ikke alkohol

1. Justin Bieber

BERØMT: Justin Biebers mugshot fra 2014.
BERØMT: Justin Biebers mugshot fra 2014. Foto: MIami Police Department

Sanger og tidligere bråkmaker Justin Bieber (25) har roet seg ned de siste årene, spesielt etter at han giftet seg med Hailey Bieber.

Alle har imidlertid en fortid. I 2014 ble J.B. arrestert og senere siktet for å ha kappkjørt i påvirket tilstand i et boligområde på Miami Beach.

Han skal ha drevet med dragracing da han ble arrestert sammen med kameraten Khalil Sharief. I tillegg ble han siktet for å ha forsøkt å motsette seg arrestasjonen med vold.

Kausjonen ble satt til 2500 dollar, som i dag tilsvarer 22.000 norske kroner. Bieber har selv forklart til politiet at han hadde tatt reseptbelagte piller, røyket marihuana og drukket alkohol.

2. Aaron Carter

I BERUSET TILSTAND: Aaron Carter ble arrestert for å ha kjørt i beruset tilstand i 2017.
I BERUSET TILSTAND: Aaron Carter ble arrestert for å ha kjørt i beruset tilstand i 2017. Foto: Habersham County Sheriff Office

Artist Aaron Carter (31) ble arrestert for kjøring i påvirket tilstand og besittelse av narkotika i Georgia juli 2017. Også Carters kjæreste ble hanket inn av politiet for å oppbevare marihuana i bilen sin.

Ifølge politiet som arresterte «I want Candy»-stjernen, skal han ha «kjørt over hele veien» før han ble arrestert, kunne AP melde den gang.

I etterkant av hendelsen tvitret Aaron Carter selv: «22 år i musikkbransjen og jeg tror jeg endelig har vært å alltid være lojal».

3. Lindsay Lohan

Barnestjerne Lindsay Lohan (33) har vært arrestert opptil flere ganger opp gjennom årene.

2007: Lindsay Lohan ble fotografert i arresten hos politiet to ganger i 2007. Bildet til venstre er fra juli 2007, bildet til høyre fra november 2007.
2007: Lindsay Lohan ble fotografert i arresten hos politiet to ganger i 2007. Bildet til venstre er fra juli 2007, bildet til høyre fra november 2007. Foto: Politiet

24. juli 2007 ble Lindsay Lohan arrestert etter mistanker om fyllekjøring. Dette kom bare to måneder etter at hun ble anklaget for å kjøre i påvirket tilstad og ha mistet kontroll over bilen sin. I august samme år erkjente hun straffskyld for å ha misbrukt kokain og kjørt i påvirket tilstand.

Hun ble ifølge E! News dømt til en dag i fengsel og 10 dagers samfunnsstraff. Da hun skulle sone dommen, 15. november 2007, ble hun sluppet ut etter bare 84 minutter i fengsel, på grunn av plassmangel.

2010: Mugshotsene viser Lindsay Lohan ved to forskjellige anledninger i 2010. Bildet til venstre er fra juli 2010, bildet til høyre er fra september 2010.
2010: Mugshotsene viser Lindsay Lohan ved to forskjellige anledninger i 2010. Bildet til venstre er fra juli 2010, bildet til høyre er fra september 2010. Foto: Politiet

I 2009 ble Lindsay Lohans prøvetid utvidet til tolv måneder, for at hun skulle kunne gjennomføre et utdanningsløp om alkohol, bestemt av retten. På grunn av sin travle karriere, hadde ikke Lohan gjort det mellom 2007 og dette tidspunktet.

I 2010 ble prøvetiden avbrutt og Lohan beordret tilbake etter at hun droppet et rettsmøte for å være med på filmfestivalen i Cannes og senere hevdet at hun ikke kunne komme seg tilbake fordi (ifølge advokaten hennes) «passet hennes ble stjålet». Dommeren satte kausjonen på 100.000 dollar, noe Lohan senere betalte.

I juli 2010 ble Lohan dømt til 90 dager i fengsel for å ikke delta på alkohol-undervisningen sin. Hun tilbrakte imidlertid kun to uker i fengsel, igjen på grunn av plassmangel.

I september samme år ble prøvetiden hennes avbrut etter at hun ikke besto en narkotikatest. Testen påviste kokain i kroppen hennes.

2011 og 2013: Linsday Lohan var i klammeri med politiet flere ganger i perioden 2011 til 2013.
2011 og 2013: Linsday Lohan var i klammeri med politiet flere ganger i perioden 2011 til 2013.

I oktober 2011 ble Lindsay Lohans prøvetid nok en gang avbrutt etter at hun ikke gjennomførte samfunnstraffen hun hadde blitt idømt på et krisesenter for kvinner. Hun ble varetektsfengslet på nytt i Los Angeles og satt fri etter at hun betalte kausjon på 100.000 dollar.

Etter en bilulykke på Pacific Coast Highway i 2012, ble Lindsay Lohan anklaget for hensynsløs kjøring og å lyve til politiet. Hun meldte seg selv for politiet på Santa Monica Police Station, og ble sluppet løs etter kort tid. Hun skulle imidlertid tilbringe 90 dager på rehabilitering i etterkant av episoden.

4. Khloe Kardashian

FYLLEKJØRTE: Khloe Kardashian ble arrestert for fyllekjøring i Los Angeles i 2007.
FYLLEKJØRTE: Khloe Kardashian ble arrestert for fyllekjøring i Los Angeles i 2007. Foto: Los Angeles Police Department
HAR MUGSHOTEN PÅ SKRIVEBORDET: Kris Jenner har datteren Khloe Kardashians mugshot på arbeidsskrivebordet sitt. Skal vi tro denne snappen som Kim Kardashian la ut i 2016, har også hun bildet innrammet i hjemmet sitt.
HAR MUGSHOTEN PÅ SKRIVEBORDET: Kris Jenner har datteren Khloe Kardashians mugshot på arbeidsskrivebordet sitt. Skal vi tro denne snappen som Kim Kardashian la ut i 2016, har også hun bildet innrammet i hjemmet sitt. Foto: Skjermdump Kim Kardashian / Snapchat

Khloe Kardashian (35) ble arrestert i 2007 for fyllekjøring. Kardashian ble først idømt samfunnstjeneste, men fordi hun ikke møtte opp til oppgavene, som inkluderte opprydning av veiområder, ble hun senere dømt til 30 dager i Los Angeles County Jail.

Hun tilbrakte imidlertid kun tre timer av straffen bak murene, og ble sluppet ut på grunn av plassmangel.

Det aller beste? Kris Jenner har et bilde av mugshoten i huset sitt.

5. Paris Hilton

KJØRTE UTEN FØRERKORT: Paris Hilton fikk inndratt førerkortet, men det hindret henne ikke i å kjøre bil ulovlig.
KJØRTE UTEN FØRERKORT: Paris Hilton fikk inndratt førerkortet, men det hindret henne ikke i å kjøre bil ulovlig. Foto: Los Angeles Police Department

Tidligere realitystjerne og partyløve Paris Hilton (38) ble dømt til 45 dager i fengsel for å kjøre gjentatte ganger uten førerkortet, som hun hadde fått inndratt ved en tidligere anlednng.

4. juni 2007 ble hun satt inn, men slapp ut etter tre dager i fengsel. Etter én dag i husarrest ble hun sendt tilbake i fengsel for å sone resten av straffen sin.

6. Matthew McConaughey

GLAD I BONGOTROMMER: Matthew McConaughey spilte bongotrommer altfor høyt, noe som fulgte til at politiet ble tilkalt til stedet og arresterte ham for mistanke om besittelse av marihuana.
GLAD I BONGOTROMMER: Matthew McConaughey spilte bongotrommer altfor høyt, noe som fulgte til at politiet ble tilkalt til stedet og arresterte ham for mistanke om besittelse av marihuana. Foto: Austin Police Department

Vi skal tilbake til 1999. Skuespiller Matthew McConaughey (49) ville bare spille spille bongotrommene sine i fred mens han var naken, men hadde tydeligvis naboer som ikke satte like stor pris på trommespillet hans.

Ifølge NY Daily News skal stjernen ha blitt observert mens han danset rundt naken og spilte bongotrommer.

Da politiet kom til stedet etter klager om høy musikk, ble McConaughey imidlertid arrestert for mistanke om besittelse av marihuana, og å motsette seg polititransport.

Ifølge Vanity Fair skal han ha uttalt følgende om natten han måtte tilbringe i arresten:

- Jeg vil ikke leie stedet, men det var et fint opphold for natten.

I et senere intervju med Playboy, har skuespilleren adressert episoden:

- Politibetjentens øyne ble store da han identifiserte meg, uttalte han.

- Det ble til: «Ooo, se hva vi har her».

7. Jeremy Meeks

«THE HOT FELON»: Jeremy Meeks ble internettkjendis etter at mugshoten hans fra 2014 gikk viralt. Det førte etter hvert også til modellkontrakt.
«THE HOT FELON»: Jeremy Meeks ble internettkjendis etter at mugshoten hans fra 2014 gikk viralt. Det førte etter hvert også til modellkontrakt. Foto: (Politiet i Stockton, California

Jeremy Meeks (35) har et litt annet utgangspunkt enn mange andre i denne mugshot-saken. Han ble nemlig kjendis etter at arrestasjonsbildet hans traff internett i 2014 og senere gikk viralt.

Meeks fikk raskt tilnavnene «The Hot Felon» og «Mugshot McDreamy» på grunn av utseendet sitt. Både kvinner og menn verden over lot seg sjarmere av de knallblå øynene, markerte kinnbeina og tåretatoveringen hans, og Jeremy ble etter kort tid utropt av internett til «verdens kjekkeste fange».

I januar 2015 ble han dømt til to års fengsel for blant annet våpenbesittelse, men da straffen var sonet ferdig, ventet modellbyråene på amerikaneren.

I februar 2014 gjorde han sin debut som modell på catwalken under New York Fashion Week, hvor han gikk visning for den tyske designere Philip Plein.

8. Snooki

TILBRAKTE NATTEN I FYLLEARRESTEN: Snooki fra «Jersey Shore
TILBRAKTE NATTEN I FYLLEARRESTEN: Snooki fra «Jersey Shore

«Jersey Shore»-stjerne Nicole «Snooki» Polizzi (31) ble arrestert i 2010 i forbindelse med den tredje sesongen av realityprogrammet for overstadig berusethet.

Etter en natt i fyllearresten og 500 dollar, tilsvarende 4500 norske kroner i bot, ble det samfunnstjeneste på realitykjendisen.

9. Macualay Culkin

ARRESTERT I OKLAHOMA: Macualay Culkin erkjente straffskyld for besittelse av marihuana og to andre reseptbelagte legemidler.
ARRESTERT I OKLAHOMA: Macualay Culkin erkjente straffskyld for besittelse av marihuana og to andre reseptbelagte legemidler. Foto: Oklahoma Police Department

«Hjemme Alene»-stjernenMacualay Culkin (39) ble arrestert 17. september 2004 for besittelse av marihuana og to reseptbelagte legemidler uten egen resept. Han ble løslatt mot en kausjon på 4000 dollar eller 36.000 norske kroner.

I 2005 erkjente han straffskyld og fikk forsinket soning.

10. Shailene Woodley

DEMONSTRERTE: Shailene Woodley ble arrestert da hun demonstrerte mot en oljerørledning.
DEMONSTRERTE: Shailene Woodley ble arrestert da hun demonstrerte mot en oljerørledning. Foto: Morton County Sheriff

«Big Little Lies»-skuespiller Shailene Woodley (27) ble arrestert da hun tok til gatene for å demonstrere mot Dakota Access Pipeline i 2016. Demonstrasjonen var en protestmot en underjordisk oljerørledning som går fra Nord-Dakota, via Sør-Dakota og Iowa til Illinois. Skuespilleren brukte senere Facebook Live der hun forklarte seerne at hun ble rystet av pågripelsen.

- Da vi var på vei mot campen vår, tok politiet tak i jakken min og sa at jeg ikke kunne delta i demonstrasjonen lenger, fortalte Shailene.

11. Amanda Bynes

AMANDA BYNES: Ble arrestert for fyllekjøring.
AMANDA BYNES: Ble arrestert for fyllekjøring. Foto: Los Angeles Police Department

I 2012 var popkulturen preget av tidligere Nickelodeon-stjerne Amanda Bynes (33) mange påfunn. Depresjon, rus og alkohol satte mange kjepper i hjulene for den unge stjernen, som trakk seg tilbake fra rampelyset kort tid senere.

Hun ble arrestert i mars 2012 for å stikke av etter at hun ble vinket inn til siden mens hun snakket i telefonen samtidig som hun kjørte bil. Hun stakk av fra stedet før hun fikk boten sin. I april samme år ble hun arrestert for å ha sneiet en politibil i BMW-en sin og fyllekjøring da hun nektet å ta promilletest på stedet. Bare to måneder senere ble hun nok en gang arrestert for kjøring i påvirket tilstand.

9. Chace Crawford

TATT MED MARIHUANA: Chace Crawford har også vært på kanten med loven.
TATT MED MARIHUANA: Chace Crawford har også vært på kanten med loven. Foto: Plano Texas Police Department

Skuespiller og «Gossip Girl»-stjernen Chace Crawford (34) surret seg inn i trøbbel da han ble tatt med marihuana i 2010 i Plano i Texas. Skuespilleren skal ha hatt på seg rundt 50 gram av det ulovlige stoffet.

Han skal ha sittet i bilen med en kompis og arrestasjonen foregikk angivelig på udramatisk vis.

10. Reese Witherspoon

REESE WITHERSPOON: Ble arrestert for ordensforstyrrelse i 2013.
REESE WITHERSPOON: Ble arrestert for ordensforstyrrelse i 2013. Foto: Atlanta Department of Corrections

I 2013 ble Oscar-vinner Reese Witherspoon arrestert for ordensforstyrrelse. Sammen med ektemannen Jim Toth ble hun stoppet av politiet og da Toth strøk på blåsetesten, skal hun ha kjeftet på politiet og nektet å bli sittende i bilen.

Reese har senere unnskyldt for hendelsen, og selv omtalt det som «flau».

11. Blac Chyna

TATT MED NARKOTIKA: Blac Chyna, Rovert Kardashians ekskjæreste.
TATT MED NARKOTIKA: Blac Chyna, Rovert Kardashians ekskjæreste. Foto: Austin Police Department

Rob Kardashians ekskjæreste Blac Chyna (31) ble arrestert i Texas i 2016 etter at hun ble tatt med narkotika og var i beruset tilstand på offentlig sted, nærmere bestemt på flyplassen Austin-Bergstrom International Airport.

Hun skal ha løpt gjennom flypplassen og ropt stygge banneord til de ansatte på flyet.

Midt i det hele bestemte Rob seg for å hente sin daværende kjæreste hjem til Los Angeles. Han reiste derfor hele veien til Austin, Texas for å ta henne med hjem. Hvem sa at romantikken var død?

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!