UNDERTRYKKET SEG SELV: – Da jeg var barn, visste jeg ofte sannheten om de jeg møtte, men jeg måtte alltid skjule den siden av meg selv, forteller prinsessen.
UNDERTRYKKET SEG SELV: – Da jeg var barn, visste jeg ofte sannheten om de jeg møtte, men jeg måtte alltid skjule den siden av meg selv, forteller prinsessen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Märtha forteller om årene med tøffe utfordringer

- Jeg trodde jeg var ond

I et webinar med Durek Verrett snakker prinsesse Märtha Louise om de mange vanskelighetene hun møtte på da hun var yngre. – Jeg følte meg mislykket som menneske, sier hun.

Publisert Oppdatert

– Jeg ville bare gjøre alle til lags, og jeg fremsto veldig glad hele tiden, sier prinsesse Märtha Louise (47).

Sammen med sin nye kjæreste, sjaman Durek Verrett (44), brukte hun flere ganger seg selv og sin egen oppvekst som eksempel under et nylig webinar. Det var en usedvanlig fortrolig og åpenhjertig prinsesse som møtte forsamlingen på nett.

– Jeg følte meg mislykket som menneske. Det virket som alle andre visste hvordan man skulle leve. Jeg forsto ikke hvordan vi kommuniserte og hvordan samfunnet fungerte. Jeg forsto ikke hvorfor vi ikke kunne snakke fra hjertet, forteller Märtha.

For ordens skyld: Et webinar er et nettbasert seminar der deltakerne følger foredragsholderen via streamingtjenester eller sosiale medier.

Les også: Prinsesse Märtha Louise endrer bruk av prinsessetittelen

BUDSKAP FRA HJERTET: – Kan vi ikke bare leve, være og uttrykke oss fra hjertet vårt? Kan vi ikke bare stå sammen? oppfordret prinsessen i sitt webinar.
BUDSKAP FRA HJERTET: – Kan vi ikke bare leve, være og uttrykke oss fra hjertet vårt? Kan vi ikke bare stå sammen? oppfordret prinsessen i sitt webinar. Foto: Skjermdump / Instagram

Ble ensom

Prinsessen følte seg så mislykket at hun begynte å tro at hun ikke var et godt menneske.

– Jeg trodde helt genuint at jeg var ond. Jeg var livredd for å gå inn i mitt «innerste jeg», for da var jeg overbevist om at jeg ville få dette bekreftet, innrømmer hun.

Prinsesse Märtha Louise forteller at hun forsøkte å gjøre omverdenen fornøyd. Det resulterte i at hun sluttet å lytte til kroppen og intuisjonen sin.

– Også klippet du snorer og vinket til folk, skyter sjamanen spøkefullt inn.

– Ja, det også, samtykker prinsessen og ler.

– Jeg var en veldig flink pike, innrømmer hun ettertenksomt.

Etter hvert klarte ikke prinsesse Märtha Louise å opprettholde denne fasaden.

– Plutselig falt jeg helt sammen. Jeg ble deprimert og gråt mye. Siden jeg ikke var i kontakt med følelsene mine, forsto jeg ikke hvorfor dette skjedde. Jeg ble veldig ensom, forteller hun ærlig.

HEST ER BEST: – Hestene er ærlige, og de kunne jeg stole på, sier Märtha. Her med sin nye hest Lenaro i 1999.
HEST ER BEST: – Hestene er ærlige, og de kunne jeg stole på, sier Märtha. Her med sin nye hest Lenaro i 1999. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Fant trøst hos hestene

Som prinsessen har snakket om flere ganger før, søkte hun trøst og tilflukt hos hestene.

– Hestene er ærlige, og de kunne jeg stole på. De viser deg alltid om de er glade eller triste. Hestene gir også ubetinget kjærlighet, slår hun fast.

I dag er situasjonen en ganske annen. Under webinaret møter vi en glad, selvsikker og avslappet prinsesse.

– Da jeg ble eldre, våget jeg «å gå inn i det rommet» i meg. Da fant jeg bare kjærlighet, forteller hun fornøyd.

Les også: Prinsesse Märtha Louise: - Hester er dyr som hjelper mennesker ut av kriser

I BÅS: – I Norge skal man ikke stikke seg ut. Dersom du klarer å holde deg innenfor «båsen» din, og du i tillegg er god i sport, da er folk klare til å heie deg frem, mener Märtha Louise. Selv har hun hatt en spesiell oppvekst som prinsesse.
I BÅS: – I Norge skal man ikke stikke seg ut. Dersom du klarer å holde deg innenfor «båsen» din, og du i tillegg er god i sport, da er folk klare til å heie deg frem, mener Märtha Louise. Selv har hun hatt en spesiell oppvekst som prinsesse. Foto: NTB scanpix
OMDISKUTERT: Durek Verrett er blitt anklaget for kvakksalveri. I webinaret snakket paret stort sett om kjærlighet. – Jeg er sammen med en fantastisk kvinne, sier en stolt sjaman under webinaret.
OMDISKUTERT: Durek Verrett er blitt anklaget for kvakksalveri. I webinaret snakket paret stort sett om kjærlighet. – Jeg er sammen med en fantastisk kvinne, sier en stolt sjaman under webinaret. Foto: Daniel Perez / Stringer / Getty Images

Betingelsesløs kjærlighet

Under webinaret sender paret stadig kjærlige blikk til hverandre, de ler mye og støtter opp under hverandres uttalelser. Prinsessen og sjamanen er blitt møtt av mange som har sterke meninger om forholdet deres. Durek forteller om skepsisen og kritikken han har fått for å være sammen med en norsk prinsesse.

– De spør hvem jeg tror jeg er som dater prinsessen av Norge. Hun skulle jo heller vært med en prins eller en Hollywood-skuespiller, sier Durek.

Les også: Hva er en sjaman?

JETLAG: Under webinaret gjesper Durek ved et par anledninger. Han forteller etter hvert at kjæresten da dultet ham i siden. – Hvis dere ser albuen komme min vei, så vet dere jeg er i trøbbel, sa han spøkefullt.
JETLAG: Under webinaret gjesper Durek ved et par anledninger. Han forteller etter hvert at kjæresten da dultet ham i siden. – Hvis dere ser albuen komme min vei, så vet dere jeg er i trøbbel, sa han spøkefullt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Underveis i foredraget stiller deltagerne spørsmål som paret svarer på. Mange spør om kjærlighet. Ifølge det nyforelskede paret finnes det bare en form: betingelsesløs kjærlighet. De bruker gjerne sitt eget forhold som eksempel.

– Man må gi plass til den andre parten i forholdet. Jeg er ikke her for å forandre deg, eller i forholdet fordi jeg skal ha noe fra deg. Når jeg blir irritert på Märtha, så forsøker å gå i meg selv i stedet for å anklage henne, sier en tydelig forelsket Durek.

Etter kunngjøringen av forholdet deres i mai i år, uttalte Durek følgende om betingelsesløs kjærlighet:

«Hvor du blir elsket for alt du er, og du kan snakke om alt med den personen. Du kan snuble, du kan prompe og du kan gå på do foran den personen, og ingen synes det er noe rart ved deg eller blir irritert eller sur på deg, fordi hvert øyeblikk du tilbringer med vedkommende er en anerkjennelse av verdigheten og skjønnheten av din eksistens. Det er alt for meg. Og det er akkurat det Märtha bringer inn i mitt liv, og det jeg bringer inn i hennes liv.», sa han til Dagbladet den gang.

STØTTE: Prinsesse Märtha Louise fikk stor støtte etter hun kunngjorde at hun nå kun vil benytte prinsessetittelen når hun representerer kongehuset.
STØTTE: Prinsesse Märtha Louise fikk stor støtte etter hun kunngjorde at hun nå kun vil benytte prinsessetittelen når hun representerer kongehuset. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Deaktivert på Instagram

Prinsessen annonserte i august at hun kom til å slutte å bruke prinsessetittelen i kommersiell sammenheng. Fra før har hun hatt offisiell Instagram-profil med navnet @princessmarthalouise. I den forbindelse opprettet hun en ny konto på Instagram for å kommunisere med følgerne sine og kunngjorde at hun ikke lenger ville bruke den offisielle kontoen for å promotere egne forretninger.

Denne uken ble det kjent at den nye Instagram-kontoen, @iam_marthalouise, har blitt deaktivert. Det var VG som omtalte saken først. Bildedeltingstjenesten kan deaktivere kontoer hvis de mener det er brudd på reglene. Pressekontakt Caina Scheele Larsen sier til avisen at det er dette som har skjedd med prinsessens

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!