ENDRING: Märtha Louise vil ikke lenger bruke tittelen «prinsesse» i sammenhenger hvor hun representerer sin egen næringsvirksomhet.
ENDRING: Märtha Louise vil ikke lenger bruke tittelen «prinsesse» i sammenhenger hvor hun representerer sin egen næringsvirksomhet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Kongelige

Märtha Louise endrer bruk av prinsessetittelen

Slutter å bruke tittelen i kommersiell sammenheng.

Publisert Oppdatert

I en kunngjøring onsdag ettermiddag informerer prinsesse Märtha Louise at det nå gjøres endringer vedrørende bruk av prinsessetittelen hennes.

Hun har i samarbeid med familien kommet fram til at hun skal bruke prinsessetittelen når hun representerer kongehuset, gjør offisielle oppdrag i inn- og utland og i pravte sammenhenger, men ikke i kommersiell sammenheng.

kongehuset nettsider er det publisert en uttalelse som lyder:

«Prinsessen vil fortsatt bruke sin tittel når hun representerer Kongehuset og i privat sammenheng, men vil bruke sitt navn (Märtha Louise) når hun driver inntektsbringende virksomhet.»

Tidligere i år fikk prinsessen kritikk for å bruke den kongelige tittelen sin i forbindelse med markedsføringen av foredragsturneen hun og kjæresten sjaman Durek Verett reiste rundt på.

På sin egen instagramkonto skriver prinsessen onsdag at hun opplever det som en god løsning der det blir et tydelig skille mellom hennes næringsvirksomhet og rollen som representant for Kongehuset.

Prinsessen gir også klart uttrykk for at hun er veldig lei seg for at hun brukte prinsesse i tittelen på turneen og at hun forstår at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på den måte.

« Det at jeg brukte Prinsesse i tittelen på min turné, har jeg sagt tidligere at jeg er veldig lei meg for, og det står jeg fortsatt ved. Det var et feiltrinn og jeg skjønner at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på denne måten.» skriver hun.

Innlegget har allerede mange hundre kommentarer, og kjæresten Sjaman Durek skriver at han er stolt av sin kjæres kraft og styrke.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!