SUKSESSDUO: Morten Hegseth og Vegard Harm har tatt Norge med storm.
SUKSESSDUO: Morten Hegseth og Vegard Harm har tatt Norge med storm. Foto: Helene Kjærgaard Sviland, Senkveld/TV 2

Gullruten 2019

Harm & Hegseth blir hyllet som forbilder: - Det viktigste er å være oss selv!

Vegard Harm og Morten Hegseth har de siste årene lagt bak seg en eventyrlig reise. Nå håper duoen Publikumsprisen blir selve kronen på verket.

Publisert Oppdatert

11. mai kan bli en dato skrevet i gullbokstaver i Vegard Harm (23) og Morten Hegseths (33) karriere.

Under TV-bransjens store festkveld kan VGTVs gullgutter stikke av med den høythengende Publikumsprisen – og med det vil en stor drøm kunne gå i oppfyllelse.

– At vi står igjen som én av fire nominerte, har ikke gått opp for meg. Jeg hadde aldri trodd vi skulle havne her. Tenk at vi har fått flere stemmer enn Anne Lindmo og Bård Tufte! Nå står vi igjen sammen med et fantastisk menneske som Solveig Kloppen. Vi kunne ikke vært i bedre selskap, stråler Morten forventningsfullt.

En Gullrute hadde vært selve kronen på verket for komikerduoen, som de siste årene har jobbet beinhardt for å komme seg dit de er i dag. Sammen har de bygd opp VGTV-serien «Panelet» og Podkasten «Harm & Hegseth» som har blitt en favoritt blant unge, sultne lyttere.

På siden har Morten skapt engasjement med sine kronikker, mens Vegard har engasjert og motivert med sin livsstilsendring i «Vegard X Funkygine».

De har blitt hyllet og anerkjent for sin ærlighet og blitt trukket frem som forbilder blant den kommende generasjonen.

DANSELØVE: I fjor høst gjorde Morten Hegseth stor lykke i «Skal vi danse» på TV 2. Han danset sammen med Mai Mentzoni.
DANSELØVE: I fjor høst gjorde Morten Hegseth stor lykke i «Skal vi danse» på TV 2. Han danset sammen med Mai Mentzoni. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2

Viktig å våge å kjøre eget løp

– At vi får tilbakemeldinger fra unge homofile som sier de ikke tør å komme ut av skapet, og søker råd hos oss – det betyr mye. At vi kan være forbilder er vi glade for, men ikke noe vi går rundt og fokuserer på. Det viktigste for oss er å være oss selv og våge å kjøre vårt eget løp, forteller gutta.

Den aller mest rørende tilbakemelding de har fått, kom fra et homofilt par.

– Han ene hadde uhelbredelig kreft. I de tøffeste behandlingsperiodene hørte de alltid på podkasten vår sammen. De brukte den som en metode for å holde fokuset på noe annet og komme seg gjennom alt det vonde. Det var utrolig rørende.

PÅ TURNÈ: Vegard og Morten byr på seg selv på scenen.
PÅ TURNÈ: Vegard og Morten byr på seg selv på scenen. Foto: VG

- En drøm å være på turné

Den siste tiden har Vegard og Morten kommet enda tettere på sine følgere når de har turnert land og strand med sine live podkast-show. For utsolgte hus har den løsslupne duoen slått ut i full blomst.

– Det har vært en drøm å være på turné og møte de som hører på oss. Det har vært hektisk, men en fantastisk stemning der ute! Tilbakemeldingene har vært overveldende positive, forteller Morten, som er den av gutta som våger å lese gjennom kommentarfelt på sosiale medier.

– De eneste tilbakemeldingene jeg får med meg, er de Morten videreformidler, sier Vegard.

– Når det kommer til å lese det som blir skrevet på nett, får jeg angst. Jeg er livredd for nettrollene der ute og løper om de nærmer seg! Derfor er konkrete tilbakemeldingene vi får der ute på turné, desto mer hyggelige og oppbyggende å ta med seg, innrømmer Vegard.

«PANELET»: Det var Harm og Hegseths program på VGTV som startet suksessen.
«PANELET»: Det var Harm og Hegseths program på VGTV som startet suksessen. Foto: VG

Enda gøyere på jobb

Det begynner å bli noen år siden gutta fikk gå i fred på gata. De husker godt hvordan det hele startet.

– Heldigvis tok det ikke av over natten. Vi har sakte, men sikkert bygget opp faste lyttere og seere. I begynnelsen tok vi det veldig alvorlig og trodde vi laget «Senkveld» for TV 2. Vi skrev manus god tid i forveien, var veldig nervøse, kjøpte druer og Farris og ba gjestene vente på møterommet. Vi hadde sminkører og jeg kjøpte ny T-skjorte hver uke, ler Morten hjertelig.

– I dag har vi det enda gøyere på jobb, og vi har hverken sminkør eller druer. Vi har senket skuldrene og sluppet oss mer løs. Nå er det ingen grenser! Så elsker vi at vi ikke får gå i fred på gata.

FEIRET: Vegard og Morten jublet av glede da de fikk vite at de var en av fire superfinalister i kampen om Her og Nås publikumspris.
FEIRET: Vegard og Morten jublet av glede da de fikk vite at de var en av fire superfinalister i kampen om Her og Nås publikumspris. Foto: Privat

To vidt forskjellige liv

Privat lever de to også ulike liv.

– Jeg er blitt eldre og surere, og Vegard har blitt penere og mer gøyal. Jeg er blitt gift og bor i Trondheim. Vegard er singel, bor i Stokke og ser «Paradise Hotel» med girlsa. Vi lever to vidt forskjellige liv og er ekstremt ulike, forteller Morten.

– Vegard er Norges morsomste mann og kan gjøre gull av gråstein. Jeg er mer sint, kjefter og hater livet, ler Morten.

Vegard er kjapt ute med å nyansere bildet.

– Morten er en veldig smart og reflektert type. Han er engasjert og skriver fantastiske kronikker. Jeg skriver ikke kronikk, for å si det sånn. Det er jeg altfor konfliktsky til, innrømmer Vegard.

Du kan stemme på Vegard og Morten eller andre av kandidatene til Publikumsprisen under:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!