NÆRT FORHOLD: Morfar Kåre Høsflot betyr utrolig mye for Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror ikke jeg hadde vært der jeg er i dag uten ham, forteller barnebarnet.
NÆRT FORHOLD: Morfar Kåre Høsflot betyr utrolig mye for Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror ikke jeg hadde vært der jeg er i dag uten ham, forteller barnebarnet. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Johannes Høsflot Klæbo er ikke i tvil

- Jeg tror ikke jeg hadde vært der jeg er i dag uten ham

Johannes Høsflot Klæbo er klar på at 76 år gamle morfar Kåre Høsflot skal fortsette som treneren hans resten av karrieren.

Publisert

At Johannes Høsflot Klæbo (22) og morfaren Kåre Høsflot (76) har sterke bånd er udiskutabelt. Langrennskongen har alltid blitt trent av bestefaren, og det er en suksessoppskrift som trønderen ønsker å fortsette med.

– Han er hovedtrener livet ut. Uansett hvor gammel han blir etter hvert, så er det han som skal ha hovedansvar. Han er den beste partneren å diskutere med. Han har vanvittig mye kunnskap og er klok på ting, forteller 22-åringen til VG (bak betalingsmur).

Selv om Johannes har et stort landslagsapparat rundt seg, er han ikke i tvil om hvem han ønsker som sjef.

– Så lenge jeg er skiløper, kommer han til å være treneren. Det er i hvert fall målet mitt. Han skal ha ansvaret, slår Klæbo fast overfor avisen.

Historisk

Langrennsløperen fra Trondheim har hatt en eventyrlig karriere så langt. Han har skrevet seg inn i historiebøkene som tidenes yngste mannlige gullvinner i OL.

Han er også den yngste mannlige utøveren som har vunnet verdenscupen sammenlagt og Tour de Ski. I fjor tok han tre VM-gull i Seefeld.

GULLGUTT: I slutten av november starter en ny sesong og nye muligheter for Johannes. Her med de tre VM-gullene fra Seefeld i vinter.
GULLGUTT: I slutten av november starter en ny sesong og nye muligheter for Johannes. Her med de tre VM-gullene fra Seefeld i vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Langrennsstjernen har ikke vært vond å be når det gjelder å skryte av den 54 år eldre bestefarens innflytelse.

– Morfar har betydd alt for meg. Jeg tror ikke jeg hadde vært der jeg er i dag uten ham. Han har alltid vært der for meg, fortalte Johannes i et intervju med Her og Nå i november i fjor.

STERKE SAMMEN: Det er ingen sak for råsterke Johannes å løfte morfar Kåre.
STERKE SAMMEN: Det er ingen sak for råsterke Johannes å løfte morfar Kåre. Foto: Svein Brimi / Her og Nå
GOD STØTTE: Som både trener og morfar har Kåre fått et helt spesielt forhold til barnebarnet. Her er de sammen under Tour de Ski i januar.
GOD STØTTE: Som både trener og morfar har Kåre fått et helt spesielt forhold til barnebarnet. Her er de sammen under Tour de Ski i januar. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Stolt av båndet

22-åringen fortalte i samme intervju at det aldri har falt ham inn å lage et skille mellom morfar og trener. For ham har Kåre alltid vært morfar. Det er det han er lagret som i telefonlisten hans.

– Jeg er stolt over at vi har greid å holde på det båndet, fortalte Johannes om det unike vennskapet på tvers av generasjoner.

I sommer kjøpte den populære langrennsstjernen og kjæresten Pernille Døsvik hus sammen på Byåsen i Trondheim. Prislappen var på hele ni millioner kroner.

Til VG forteller Johannes at de har flyttet inn, men at han selv ikke har fått bodd der så mye ennå.

Han forteller imidlertid at morfar Kåre har en finger med i spillet også her. Bestefaren ordner med «alt mulig rart» i det nye huset, forteller Johannes.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!