Mikro-utroskap er et av de nyeste datingbegrepene som nå diskuteres på nett. 
Mikro-utroskap er et av de nyeste datingbegrepene som nå diskuteres på nett.  Foto: nd3000 (iStock Photo)

Relasjoner

«Micro-cheating» er den nye utroskapstrenden

Mikroutroskap er det nye datingbegrepet du burde kunne. Og det er ikke spesielt hyggelig.

Publisert Oppdatert

Er jeg utro?

Sjansene kan være mye større enn man selv tror, spesielt om man selv tøyer grensene på hva som er greit og ikke greit i et forhold. Det er lett å definere utroskap når man er fysisk med noen, mens emosjonell utroskap gjerne kan være en gråsone for de aller fleste.

Det har blitt stadig mer populært de siste årene å bruke begreper som definerer relasjonen du har til en potensiell partner på en beskrivende måte. Om man kjenner til betydningene av begrepene, selvfølgelig.

Les også: 5 datingbegreper som forvirret oss i 2017

Begrepet «Micro-cheating», eller mikroutroskap, er det nyeste ordet som nå har sirkulert på nettet en liten stund.

Røde flagg

I følge datingeksperten Melanie Schilling, er mikroutroskap små hendelser som indikerer at en person er emosjonelt eller fysisk fokusert på noen som ikke er kjæresten deres. 

Dette kan være være så enkelt som å snappe, tekste eller skli inn i DMs til noen uten at kjæresten vet noe om det. Det kan også være det å lagre han kjekke kollegaen din under falsk navn på telefonen for å ikke vekke noen mistanker hos kjæresten.

Melanie forteller at det finnes mange tegn på mikroutroskap. Å være hemmelighetsfull er nok til å fyre opp under bålet, forteller hun til Huffington Post.

Les også: Disse setningene var nok til at forholdet lenger ikke varte

Alt fra å stenge ned meldingsvinduet på Facebook når kjæresten din avbryter alenetiden til å snu telefonen sin hver gang man forlater rommet, er noen av flere tegn som man bør passe på, mener Melanie. 

Flere datingeksperter mener at aktivitet på sosiale medier som må skjules, er et rødt flagg i et forhold.

Peter Saddington, som er relasjonsterapaut, forteller at du bør være obs når partneren din for eksempel ikke vil vise deg hva han eller hun holder på med på telefonen sin.

- Om man plutselig nøler med å la telefonen bli liggende når man skal ut av rommet, er det viktig å ha det i bakhodet også, forteller Peter til avisen.

Burde man sjekke telefonen til kjæresten?

Når kjæresten din blir for avhengig av telefonen sin, får man et sterkt behov til å sjekke telefonen. Flere datingeksperter har delte meninger om dette.

Madeleine Mason, dating- og forholdspsykolog, mener at det er helt innafor å sjekke telefonen til sin partner dersom man mistenker oppførsel som ikke er ok. 

- Det spiller ingen rolle om du sjekker telefonen til din partner eller ikke. Å sjekke vil få ting frem i lyset. Dersom man velger å ikke gjøre det, så betyr det at du stoler på partneren din, forteller Madeleine til Huffington Post.

Peter Saddington er uenig og mener at det er usunt å snoke.

- Om man er i et sunt forhold, burde man føle at man kan prate med sin partner om alt uten å måtte snoke. Det er greit å være usikker til tider, og da skulle man ønske at man kunne ha samtaler som ikke ender opp i heftig krangler, forklarer Peter.

Ekspertene er enige om en ting - at det er viktig å sette grenser og definere hva som er akspetabelt i et forhold.

Les også: Disse menneskene forklarer hvorfor de var utro mot sin partner

Les også: Det finnes 6 forskjellige typer nettromantikk. Har du hørt om dem?

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!