ÅPNET UTSTILLING: Kronrprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under åpningen av Karl Ove Knausgårds utsilling «Edvard Munch gesehen von Karl Ove Knausgård».
ÅPNET UTSTILLING: Kronrprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under åpningen av Karl Ove Knausgårds utsilling «Edvard Munch gesehen von Karl Ove Knausgård». Foto: Johannes Neudecker / NTB scanpix

Kongelige

Mette-Marits tyske litteraturtog: - En drøm som går i oppfyllelse

Kronprinsessen vet å sjarmere Tysklands befolkning.

Publisert Oppdatert

En sprudlende opplagt kronprinsesse Mette-Marit har (46) har sjarmert alle hun har møtt i Düsseldorf og Berlin.

Selv om sykdommen lungefibrose fører til at hun må følge et redusert program og var tvunget til å måtte overlate en tale under åpningen av utstillingen «Edvard Munch gesehen von Karl Ove Knausgård» til ektemannen kronprins Haakon (46) er det ingen ting å på verken humøret eller stå-på-viljen.

- DRØM: Kronprin Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på perrongen foran det tyske litteraturtoget. Kronprinsessen sier det er «en drøm som går i oppfyllelse»
- DRØM: Kronprin Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på perrongen foran det tyske litteraturtoget. Kronprinsessen sier det er «en drøm som går i oppfyllelse» Foto: Reuters / NTB scanpix
LITTERATURTOG: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon prater med oppmøtte barn før litteraturtoget drar fra Berlin via Køln til bokmessen i Frankfurt.
LITTERATURTOG: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon prater med oppmøtte barn før litteraturtoget drar fra Berlin via Køln til bokmessen i Frankfurt. Foto: AP / NTB scanpix

Litteraturtog på tysk

Besøkene i Düsseldorf og Berlin har vært nermest som en «oppvarming» å regne. Mandag morgen starter hennes tyske litteraturtog. Det er lagt opptil et omfattende program på turen fra Berlin via Køln til Frankfurt.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Dette blir store dager for meg. Jeg har mitt eget litteraturtog i Tyskland, og i dag kommer boken min «Hjemlandet» ut på tysk, forteller kronprinsesse Mette-Marit til Her og Nå.

Med på toget har kronprinsessen en rekke kjente norske forfattere.

I Frankfurt skal kronprinsparet sammen med statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Eriksen Søreide og kulturmoinister Trine Skei Grande delta både på åpningen av den store og anerkjente bokmessen i Frankfurt samt markeringen av at Norge er årets gjesteland.

Stor interesse for kronprinsessen

Tyskerne vet da også å sette pris på kronprinsessen. I begge byene har hun blitt tiljublet både av barn og godt voksne, og store folkemengder har møtt opp for å få med seg de norske kongelige.

I tillegg er interessen for hennes offiselle besøk i landet stor i tyske medier.

Og det vil garantert ikke bli noe mindre når kronprinsessen skal delta på større og offisielle arrangementer.

ÅPNET UTSTILLING: Susanne Gaensheimer (f.v.), kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, Petter Olberg, Armin Laschet og Karl Ove Knausgård under åpningen av utstillingen i Düsseldorf.
ÅPNET UTSTILLING: Susanne Gaensheimer (f.v.), kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, Petter Olberg, Armin Laschet og Karl Ove Knausgård under åpningen av utstillingen i Düsseldorf. Foto: Joshua Sammer / Contributor / Getty Images
PÅGANG: Det er ingen tvil om at pågangen av journalister og fotografer som ønsket et glimt og en kommentar fra Haakon og Mette-Marit var stor. Her ankommer de den tyske radiokanalen Radio Eins i Berlin.
PÅGANG: Det er ingen tvil om at pågangen av journalister og fotografer som ønsket et glimt og en kommentar fra Haakon og Mette-Marit var stor. Her ankommer de den tyske radiokanalen Radio Eins i Berlin. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ VEI UT: Mette-Marit og Haakon forlater den tyske radiokanalen Radio Eins i Berlin.
PÅ VEI UT: Mette-Marit og Haakon forlater den tyske radiokanalen Radio Eins i Berlin. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!