PRISBELØNT: Meryl Streep er en av de mest populære skuespillerne i Hollywood, og vant Oscar for sin rolle som Margaret Thatcher i Jernkvinnen fra 2011.
PRISBELØNT: Meryl Streep er en av de mest populære skuespillerne i Hollywood, og vant Oscar for sin rolle som Margaret Thatcher i Jernkvinnen fra 2011. Foto: Jason Merritt / Getty Images

Underholdning

«Mamma Mia»-stjernen Meryl Streeps fantastiske karriere: Ville ikke bli skuespiller

Meryl Streep har en lang og svært suksessfull filmkarriere bak seg, men superstjernen hadde egentlig sett for seg en helt annen vei i livet.

Publisert Oppdatert

Etter at hun fikk sitt store gjennombrudd med filmen «Hjortejegeren» i 1978 har skuespiller Meryl Streep (69) hatt store roller i filmer opp gjennom de siste tiårene.

Hun er uten tvil en av de mest populære skuespillerne i Hollywood, men det var ikke gitt at hun skulle bli skuespiller da hun var yngre.

Det var nemlig sanger hun egentlig ville bli, og hun deltok mer enn gjerne på skolens musikaloppsetninger. På universitetet planla hun å ta hovedfag i musikk.

– Det ble for mye teori og matte, så jeg bestemte meg heller for å bli skuespiller, sa Streep i et intervju med VG i 2008.

Nysgjerrig av natur

I et intervju med The Guardian i fjor fortalte Meryl at hun ble nysgjerrig på skuespilleryrket da hun så Robert De Niro (74) i filmen «Taxi Driver» i 1976.

– Da jeg så den filmen husker jeg at jeg tenkte for meg selv at en sånn skuespiller vil jeg også bli, sa hun i intervjuet.

At hun er nysgjerrig av natur er også en av grunnene til at skuespilleryrket trigget henne.

– Noen unge mennesker ønsker å bli skuespillere fordi de kun ser alt glitteret og glamouren, og tror at alt bare er slik de ser på bilder og film, men det som gjør dette interessant for meg er det å tolke andres liv, forstå hva som driver dem i den ene eller andre retningen, uttalte hun.

Les også: Meryl Streep: - Vi tror alle at utseendet avgjør hvor høyt vi kan bli elsket

VAKKER: En
ung Meryl
Streep tok
Hollywood
med storm
med sitt lange
blonde hår og
vakre ansikt
på midten av
1970-tallet.
VAKKER: En ung Meryl Streep tok Hollywood med storm med sitt lange blonde hår og vakre ansikt på midten av 1970-tallet. Foto: Evening Standard / Getty Images

Ikke interessert i rampelyset

Selv er hun ikke så opptatt av å gå på den røde løperen eller å være i rampelyset.

– Alt det andre i etterkant av selve jobbingen med filmen har jeg aldri likt. Jeg er ganske introvert. Og hvis jeg hadde fått bestemt, så hadde jeg heller vært hjemmeværende og planlagt hva jeg skal spise til middag hver dag.

Kanskje er det medaljens bakside som gjør at hun ikke ønsker å være rampelyset? Meryl har blant annet kjempet for livet etter å ha blitt utsatt for vold, og hun jobbet tett med mannen som etter #MeToo-kampanjen har blitt et godt kjent navn for de fleste: Harvey Weinstein.

– De berørte kvinnene som har hevet sine stemmer for å avsløre denne misbruken er våre helter. Men en ting skal klargjøres. Ikke alle visste om dette, sa Streep om skandalen i fjor høst.

69-åringen har selv jobbet med Weinstein ved flere anledninger, men understreket at deres arbeidsforhold alltid har vært både profesjonelt og respektert.

OSCAR-VERDIG: Meryl Streep i rollen som Margaret Thatcher i Jernkvinnen.
OSCAR-VERDIG: Meryl Streep i rollen som Margaret Thatcher i Jernkvinnen. Foto: 20th Century Fox

Les også: Vogues eldste forsidepike

- Trenger ikke ta av deg klærne for å selge et blad

I VG-intervjuet for ti år siden innrømmet Meryl at hun var litt skeptisk da datteren Mamie Gummer (34) ville følge i hennes fotspor. Samtidig kom hun med et godt råd til både datteren og andre unge skuespillere.

– Jeg synes skuespillere burde være litt mystiske. Det er lov å holde noen ting for seg selv. Du må finne en balanse mellom det å være åpen, og det å la seg utnytte. Jeg er ikke imot nakenhet, men du trenger ikke ta av deg klærne for å selge et blad, sa hun.

Etter storsuksessen med «Mamma Mia: The Movie» var det i juli premiere på filmen «Mamma Mia: Here we go again». Da traileren ble sluppet kunne det se ut til at Meryl Streeps karakter var død eller ikke med i den nye filmen. Ryktene begynte med en gang å svirre og fansen fortvilte.

I mars avkreftet imidlertid skuespillerkollega Amanda Seyfried (32) ryktene og bekreftet at Meryl Streep er med i den kommende filmen.

– Man får se henne, Meryl er en stor del av denne filmen, sa Amanda til Entertainment Tonight.

FILMSUKSESS: Meryl Streep og Amanda Seyfried i den første Mamma Mia-filmen.
FILMSUKSESS: Meryl Streep og Amanda Seyfried i den første Mamma Mia-filmen. Foto: Universal Pictures

- Må jobbe som en hest

I «Mamma Mia»-filmene får Meryl bruk for sangtalentet sitt sammen med skuespillererfaringen, og etter den første filmen fikk hun en ny respekt for artister.

– Jeg har fått stor respekt for Madonna og hennes stamina etter denne innspillingen. Du må virkelig jobbe som en hest når du danser og synger åtte timer i strekk, sa hun den gang.

«Mamma Mia: Here we go again» hadde premiere på norske kinoer 20. juli, og ble sett av 70.000 i premierehelgen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.