JUBILANT: Meryl Streep er blitt 70 år, og er fortsatt en av Hollywoods aller mest populære skuespillere.
JUBILANT: Meryl Streep er blitt 70 år, og er fortsatt en av Hollywoods aller mest populære skuespillere. Foto: AFP / NTB scanpix

Underholdning

Meryl Streep har underholdt på skjermen i 40 år - nå blir hun å se i Netflix-versjon av populær musikal

Som ung ble hun vraket fra filmroller og kalt stygg. Nå er Meryl Streep 70 år, og en av filmhistoriens aller mest hyllede skuespillere. Neste år blir hun å se i en stjernespekket filmversjon av Broadway-musikalen «The Prom»

Publisert Oppdatert

Det har blitt sagt at kvinner over en viss alder har vanskelig for å gjøre suksess innen filmindustrien, men Meryl Streep beviser at talent trumfer alder.

Den 22. juni fylte filmstjernen 70 år, og jubilanten er fremdeles en av Hollywoods mest populære og hardtarbeidende skuespillere.

– Du må bare omfavne det å bli eldre. Livet er dyrebart. Når man har mistet mange mennesker, innser du at livet er en gave, har filmstjernen tidligere uttalt.

Flest Oscar-nominasjoner av alle

Med uforglemmelige roller i storfilmer som «Mitt Afrika», «Sofies valg», «Mamma Mia» og «Kramer mot Kramer» er hun tidenes mest Oscar-nominerte med 21 nominasjoner. Hele tre ganger har hun mottatt den gjeve filmprisen. Meryl Streep har flere ganger blitt omtalt som Hollywoods beste skuespiller, men selv fnyser hun av hedersbetegnelsen.

– Jeg klarer ikke å forholde meg til den merkelappen. Det finnes mange skuespillere som er utrolig talentfulle og som gjør ting som jeg ikke klarer, har hun sagt til CBS This Morning.

De siste ukene har også rollen hennes i andre sesong av «Big Little Lies» fått mye oppmerksomhet.

Skal spille i ny Netflix-film

Streep holder seg også svært aktuell i tiden som kommer.

Onsdag melder Deadline at Streep skal være med i filmversjonen av den bejublede Broadway-musikalen «The Prom», sammen med store stjerner som Nicole Kidman, James Corden og Ariana Grande, for å nevne noen.

Det er Ryan Murphy som skal regissere filmen, som skal være en Netflix-film med kinopremiere høsten 2020 før den blir tilgjengelig på streamingtjenesten.

Musikalen følger den lesbiske tenåringen Emma, som har lyst til å ta med seg jentekjæresten på ball. En rekke tidligere berømte Broadway-stjerner gjør det sin oppgave å få henne til å lykkes, ifølge CNN.

KRITISK: Filmstjernen misliker fokuset på utseende i Hollywood, og har selv opplevd å bli kalt stygg.
KRITISK: Filmstjernen misliker fokuset på utseende i Hollywood, og har selv opplevd å bli kalt stygg. Foto: David M. Benett / Contributor / Getty Images

Har opplevd motgang

Til tross for sin imponerende karriere, har New Jersey-jenta opplevd motgang. Som 26-åring gikk hun på audition til filmen «King Kong» og fikk en brutal beskjed fra den italienske produsenten Dino De Laurentiis.

– Han sa: «Hvorfor har du sendt inn denne grisen? Hun er jo så stygg». Han snakket italiensk, men jeg forsto hva han sa og fortalte ham det, fortalte Meryl i et intervju med Entertainment Weekly.

– Det var veldig tøft å høre det som en ung jente, sa hun om den samme episoden da hun gjestet The Graham Norton Show på BBC.

Misliker utseende-fokuset

Heldigvis lot hun seg ikke knekke av opplevelsen, og landet kort tid etter store filmroller. 70-åringen er lidenskapelig opptatt av sitt yrke, men misliker sterkt det kyniske aspektet hun har fått erfare i filmbransjen.

– Det vanskeligste for meg har vært fokuset på utseende. Jeg ble gal av det. Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å bli en som skulle komme på forsidene av motemagasiner i designerantrekk. Det er bare ikke meg, men det er sånn det er å være filmstjerne, sier hun til Entertainment Weekly.

NOBELPRISKONSERTEN: Meryl Streep ledet Nobelpriskonserten i 2001. Her er hun sammen med årets fredsprisvinner, Kofi Annan, FNs generalsekretær.
NOBELPRISKONSERTEN: Meryl Streep ledet Nobelpriskonserten i 2001. Her er hun sammen med årets fredsprisvinner, Kofi Annan, FNs generalsekretær. Foto: Knut Fjeldstad / NTB scanpix

Lever livet på landet

Streep har i mange år bodd langt unna Hollywood, og kobler av fra den tidvis hensynsløse bransjen når hun ikke spiller inn filmer. På et idyllisk landsted i Connecticut lever hun et tilbaketrukket liv med sin kunstner-ektemann gjennom 41 år, Don Gummer (72).

Sammen har de barna Mamie (35), Henry (33), Grace (32) og Louisa (27). Nylig fødte eldstedatteren en liten sønn.

– Jeg har jobbet som en galning er stund, så nå gjør jeg meg klar for mitt første barnebarn. Datteren min skal ha barn i februar, så jeg kommer til å gå ut og ødelegge livet hennes. Jeg er spesialist i å gi uønskede råd, sa Meryl spøkefullt om den kommende bestemorsrollen til amerikanske Interview i vinter.

ANSPENT: Meryl Streep spiller Nicole Kidmans svigermor i «Big Little Lies». De to har et anstrengt forhold.
ANSPENT: Meryl Streep spiller Nicole Kidmans svigermor i «Big Little Lies». De to har et anstrengt forhold. Foto: HBO Nordic

Med en formue på nærmere 460 millioner kroner kunne 70-åringen lett ha gått av med pensjon og valgt å bli bestemor på fulltid.

Til glede for millioner av fans verden over blir hun fortsatt å se på kinolerretet fremover. Denne sommeren er Streep aktuell i HBO-serien «Big Little Lies», og senere i år blir hun å se i filmene «Little Women» og «The Laundromat».

<b>HISTORISK:</b> Meryl Streep er nominert til Oscar 21 ganger, og har vunnet prisen tre ganger. Her i 2012. 
HISTORISK: Meryl Streep er nominert til Oscar 21 ganger, og har vunnet prisen tre ganger. Her i 2012.  Foto: Reuters / NTB scanpix
<b>SKJØNNHET:</b> I over 40 år har Meryl Streep spilt uforglemmelige filmroller.
SKJØNNHET: I over 40 år har Meryl Streep spilt uforglemmelige filmroller. Foto: Hulton Deutsch / Contributor / Getty Images

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!