BLOGGER: Martine Halvorsen blogger om mange ulike temaer.
BLOGGER: Martine Halvorsen blogger om mange ulike temaer. Foto: (Privat)

Martine Halvorsen: - Ulempen med videregående er at man må gjennom fag man overhodet ikke finner interessante

Blogger Martine Halvorsen velger å slutte på videregående.

Publisert

(SIDE2): Side2-blogger og tidligere «Top Model»-deltaker Martine Halvorsen (18) skrev mandag et innlegg om at hun har sluttet på skolen.

«Jeg har i utgangspunktet ett år igjen på videregående før jeg er ferdig, men jeg velger å stoppe opp, og jeg har bestemt meg for å ikke se tilbake. Jeg skal fullføre videregående, men jeg skal gjøre det på min måte. Jeg har en løsning, jeg har mange valg, og jeg vet at mulighetene finnes. Verden er nemlig full av dem», skriver hun i innlegget.

«Jeg ønsker å få det til, men det jeg legger i å få det til er å kunne leve av det jeg drømmer om, være fornøyd og ha det bra», skriver hun også.

Skal fullføre skolen på en annen måte

Til Side2 forteller hun mer om valget hun har tatt.

- Jeg vet det er et kontroversielt valg, men jeg tror man av og til må følge magefølelsen, tørre å satse og gripe mulighetene. Jeg skal fullføre skolen, men på min måte, sier hun.

Foto: Jorunn Egeland (Mediehuset Nettavisen)

Og hun forlater ikke skolen for godt.

- Jeg vil påpeke at jeg velger å slutte på skolen jeg har gått på. Jeg skal fullføre skolen, men som privatist og på en måte som passer meg og måten jeg ønsker å leve på mye bedre, sier hun.

Kritiserer fraværsgrensen

Hun mener at skolen er viktig, men tror at hun har gjort det rette.

- Jeg har så mange jern i ilden, og så vanvittig mye jeg vil drive med og har muligheten til å drive med. Sånn ting er nå, så tror jeg at jeg velger rett. Jeg kan alltids fullføre skolen, og det skal jeg samme hva, sier hun.

Martine har tidligere skrevet et innlegg om at utføringen av fraværsgrensen i videregående skole svikter. Hun er fortsatt imot fraværsgrensen, som har fått massiv kritikk fra flere hold.

- Den er ikke grunnen til at jeg velger å slutte. Men jeg tror at den påvirker folk i min situasjon til å finne andre løsninger, samtidig som den påvirker hva som forventes og det jeg kaller A4-samfunnet, sier hun.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Har mye å gjøre

- Hva skal du gjøre nå som du slutter på skolen?

- Det er veldig mange som spør om det! Jeg svarer at jeg skal ligge på sofaen, spise potetgull og se på film dagen lang ... Jeg har som sagt mange jern i ilden, mange planer og drømmer, og nå har jeg muligheten til å fokusere på dette samtidig som jeg kan lese til eksamen på egenhånd, sier hun, og fortsetter:

Martine Halvorsen måtte forlate Top Model da hun skadet foten.
Martine Halvorsen måtte forlate Top Model da hun skadet foten. Foto: (FEM)

- Nå står jeg opp om morgenen, jobber knallhardt, og det gjøres med ett smil om munnen. Jeg skal satse videre på prosjektene mine, jobbe mot målene mine og ta vare på meg selv.

Martine sier at videregående er nødvendig i dagens samfunn, selv om det er frivillig.

- Ulempen med videregående er at man må gjennom fag man overhodet ikke finner interessante. Jeg forstår at livet ikke alltid er interessant og slik man vil, men for min del så tror jeg mye også går på motivasjon rundt det man driver med, sier hun.

Startet bloggen i vinter

Noe av tiden til Martine vil gå til å fortsette å blogge. Bloggen hennes er en mote- og livsstilsblogg som hun ønsker å bruke til å inspirere og dele.

- Jeg skriver veldig variert, både om dagsaktuelle saker, jeg stiller spørsmål og jeg skriver om ting som inspirerer meg og som jeg ønsker skal inspirere andre, sier hun.

Bloggen startet hun rett etter nyttår, da hun slet med en fotballskade.

- Jeg måtte finne noe annet jeg var god på og noe annet å bruke tid på. Jeg var aktuell med «Sykt Perfekt», og jeg hadde mye på hjertet rundt temaene der som jeg fortsatt skriver en del om, sier hun.

Forskjellige målgrupper

I «Sykt Perfekt» fortalte hun om hvordan hun slet med å være en såkalt flink pike.

- Presset kommer fra mange hold. Jeg bruker å si at det kommer fra samfunnet generelt, og tenker da spesielt på skole, venner, familie og sosiale medier, sa hun til Side2 tidligere i år.

Håpet til Martine er at bloggen skal være givende.

- Jeg tror måten min blogg gir noe til andre på er helt annerledes enn mange andre blogger. Jeg tror jeg fanger mange forskjellige målgrupper, sier hun.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.