HJEMVENDT: Etter å ha flyttet tilbake til Norge fra det store utland, har Marius Borg Høiby fått jobb. Nå skal han promotere utelivs-appen Moodie.
HJEMVENDT: Etter å ha flyttet tilbake til Norge fra det store utland, har Marius Borg Høiby fått jobb. Nå skal han promotere utelivs-appen Moodie. Foto: Ian Gavan / Stringer / Getty Images

Underholdning

Marius Borg Høiby har skiftet jobb igjen. Skal jobbe med party-app

Kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn har fått jobb som selger for en utelivs-app. Her vil trolig nettverket han har bygget opp i de siste par årene komme til nytte.

Publisert

I desember i fjor ble det kjent at Marius Borg Høiby (22) hadde flyttet hjem til Norge etter å ha vært bosatt i London med modellkjæresten Juliane Snekkestad (23).

I den engelske hovedstaden var kronprinsessens sønn ansatt som trendredaktør og skribent i luksusmagasinet Tempus.

Da magasinet avviklet driften i fjor, mistet Borg Høiby jobben og det unge paret valgte deretter å kjøpe seg en enebolig i Julianes hjemby Tønsberg.

View this post on Instagram

78°N

A post shared by Marius Borg Høiby (@marius_borg) on

Ny jobb i Oslo

Nå har Marius fått seg ny jobb i hovedstaden, etter å ha prøvd seg i salgs- og markedsavdelingen til Selvaag Bolig i januar og februar i år.

22-åringen ble nylig ansatt som selger i Moodie, et gründerselskap som driver en app rettet mot utelivsbransjen. Selskapet har fem heltidsansatte, alle tidlig i 20-årene. Selskapets ambisjon er bli den eneste og beste plattformen på utelivet og sosiale begivenheter.

– Han har god kompetanse fra bransjen. Han har jobbet i Los Angeles og det er ingen hemmelighet at vi vil ekspandere til USA. Han har et ekstremt nettverk i USA i tillegg til nettverk i Norge. Han er supermotivert og jeg tror både arbeidsplassen og arbeidsoppgavene passer ham veldig godt, forteller gründer Fanny Ødegård til Dagens Næringsliv om ansettelsen av eldstesønnen til kronprinsesse Mette-Marit (45).

Ikke en reklameplakat

Moodie er en sosial plattform forbeholdt utelivet der brukerne kan filtrere mellom utestedene, aldersgrense, avstand og pris på inngang.

Selskapet har i skrivende stund 7500 unike brukere, og har et mål om å øke til 100.000 innen august.

Ødegård er tydelig på at Marius ikke bare skal brukes som reklameplakat i firmaet.

– Jeg vil at han skal ha det bra og finne en arbeidsplass hvor han kan trives, så jeg skal gi ham litt frie tøyler. Han må jo levere det han skal, men jeg tror Moodie er perfekt for ham akkurat nå, sier hun.

Mektig nettverk

Marius har i de senere årene fått et solid nettverk i så vel Norge som i utlandet. Det kan komme til nytte i den nye jobben.

I januar kunne Her og Nå avsløre at Marius har utviklet et vennskap til den britiske forretningsmannen Alexander Johnson, som fungerer som rådgiver for 22-åringen. Johnson er en ettertraktet foredragsholder rundt om i verden. Blant annet foreleser han i entreprenørskap og ledelse ved prestisjeuniversitetet Oxford.

I 2016 flyttet Marius til Los Angeles for å studere ved Santa Monica College. Selv om oppholdet i USA kun ble på et år, rakk kronprinsens stesønn å knytte gode kontakter. Han pleiet blant annet omgang med det norske miljøet i byen, deriblant musikeren Kygo og musikkprodusenten Andreas Schuller.

Marius fikk også mye oppmerksomhet for sine egendesignede skinnjakker under initialene MBH, og fikk dermed et nettverk i det amerikanske modellmiljøet.

View this post on Instagram

🖤

A post shared by Marius Borg Høiby (@marius_borg) on

- Kreativ sjel

Etter USA-oppholdet kapret Marius en prestisjefylt praksisjobb hos den tyske stjernedesigneren Philipp Plein i Milano. Deretter bar det til London som stilredaktør for pengesterke lesere i luksusmagasinet Tempus.

– Han er en veldig kreativ sjel, er god til å ta bilder og god til å filme, og har ønsket å jobbe kreativt lenge. Han har fått denne jobben som gir ham muligheten til å lære, så jeg tror han stortrives. Og så er vi veldig glad for at han har funnet et sted han trives så godt, har Mette-Marit sagt til NRK om den jobben.

Her og Nå har vært i kontakt med Moodie-gründer Fanny Ødegård, som ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!