SINT: Agnete Johnsen røk ut av MGP. Maria Mena mener at VG gikk for langt i sin forsidetittel.
SINT: Agnete Johnsen røk ut av MGP. Maria Mena mener at VG gikk for langt i sin forsidetittel. Foto: (Scanpix/Facebook)

Maria Mena: - Jeg hadde tenkt å holde kjeft, men nå kokte det over gitt

Maria Mena kritiserer VG.

Publisert

(SIDE2): De fleste har fått med seg at Agnete Johnsen og Norge røk ut av MGP i går, torsdag. I dagens papirutgave av VG har de forsidetittelen «Au da, Agnete».

Dette gjør artist Maria Mena sint.

- Grattis med tidenes mobbe-overskrift

- Jeg hadde tenkt å holde kjeft, men nå kokte det over gitt. For jeg hisser meg så jævlig opp her. Grattis med tidenes mobbe-overskrift av en fryktelig skjør jente! skriver hun på sin offisielle Facebook-profil.

Maria Mena reagerer på VGs overskrift på forsiden av fredagens papirutgave.
Maria Mena reagerer på VGs overskrift på forsiden av fredagens papirutgave. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Agnete har vært åpen om sine psykiske problemer, som er grunnen til at hun har valgt å holde seg unna mediene i oppkjøringen mot gårsdagens semifinale.

- Et (dessverre) tabubelagt problem, selv om hun risikerer å møte på et pressekorps som ikke evner å forstå eller respektere hva det vil si å slite psykisk. Hun er bare et menneske, kjære VG! Og dere har faktisk et ansvar!!! Dette er lavmål!!! skriver Mena.

En annen artist som har støttet Agnete i forbindelse med MGP, er Lene Marlin.

- ... det sitter en jente i Stockholm som jeg føler så med akkurat nå. Flinke, modige Agnete! skrev hun tidligere i uken.

Har selv erfaring

Også Maria Mena har vært ærlig om utfordringene hun har møtt, og dette trekker hun fram i innlegget.

- Jeg vet hva jeg snakker om!! Hilsen hun anorektiske som sang surt på Letterman den gangen, avslutter hun.

På bare en time har innlegget fått over 1400 reaksjoner.

VG er overrasket

VG kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Mena.

- Jeg er overrasket over kritikken, og leser ikke den henvisningen som mobbing eller uthenging. Uttrykket «au da» viser til en overraskende skuffelse, som dette var for hele Norge. Men i overskriften ligger det ingen kritikk av noen fra vår side, sier Atle Jørstad, nyhetssjef for Rampelys, til Side2.

- Jeg kan uansett si at det ikke har vært vår intensjon å henge ut, mobbe eller kritisere verken Agnete eller noen andre med den henvisningen, sier han videre.

Avisen har ikke fått kritikk for tittelen fra andre.

- Jeg synes ikke dette er et overtramp, og jeg har ikke fått noen andre reaksjoner på dette – verken fra lesere eller Agnetes leir – i løpet av dagen, sier Jørstad.

Dette er ikke første gang Mena angriper mediene. I 2014 reagerte hun på at God Kveld Norge på TV 2 ville ha en kommentar til «nyheten» om at hun og Espen Lind var kjærester.

Hun har også fortalt at hun er sliten av presset man føler i 30-årene.

- Jeg har hatt anoreksi, depresjon, jeg har giftet meg, jeg har gitt ut plate, jeg har turnert verden rundt. Jeg er sliten, sa hun til Fredrik Skavlan tidligere i år.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Les også: Sandra Lyng: - Det er først nå jeg føler meg sterk nok

Les også: Suzanne Aabel var åpen om angstlidelsen: - Det har jo blitt brukt mot meg, folk har sagt at jeg er gæren

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!