Margot Robbie spiller verdens mest forhatte kunstløper i I, Tonya

Sånn gikk det ned i 1994, altså!

Publisert

Margot Robbie er snart kinoaktuell som den skandaløse kunstløperen Tonya Harding i den heftige filmen I, Tonya. 

I følge Independent melder flere medier om at dette kan være Margots store sjanse til å kapre seg en Oscar-nominasjon for beste skuespillerinne.

Vi mener det er på sin plass at vi introduserer dere som ikke kjenner historien til den ganske så interessante beretningen, for vi tror denne filmen kommer til å bli en skikkelig snakkis denne vinteren! 

I 1994 skapte Tonya sjokkbølger verden over etter hun medvirket til å leie inn folk for å skade konkurrenten Nancy Kerrigan en måned før OL i Lillehammer.

Nany ble brutalt slått ned med en jernstang på trening før kvalifiseringen til OL. Erkerivalen Tonya fikk mistanke rettet mot seg, men nektet blankt for å ha noe med saken å gjøre. 

Dessverre ble ikke ting slik som Tonya hadde forestilt seg. Til tross for skadene som ble påført Nancy, stakk hun av med en sølvmedalje. 16 år gamle Oksana Biaul fikk gullmedalje, mens Tonya ble den største taperen. 

Hun hadde ikke klart å snøre skolissene sine ordentlig, begynte å gråte på isen, og landet til slutt på en åttende plass. 

Les også: - Husker du Tonya Harding og Nancy Kerrigan?

Fra vinter-OL på Lillehammer: De amerikanske kunstløperne Tonya Harding (t.v.) og Nancy Kerrigan trener sammen i Hamar OL-amfi. Harding ankom Hamar dagen før, etter å ha blitt holdt tilbake i USA mens man etterforsket angrepet mot Kerrigan som satte henne ut av spill før det amerikanske mesterskapet. 
Fra vinter-OL på Lillehammer: De amerikanske kunstløperne Tonya Harding (t.v.) og Nancy Kerrigan trener sammen i Hamar OL-amfi. Harding ankom Hamar dagen før, etter å ha blitt holdt tilbake i USA mens man etterforsket angrepet mot Kerrigan som satte henne ut av spill før det amerikanske mesterskapet.  Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Senere kom det frem at Tonya visste om angrepet på Nancy. Eksmannen hennes Jeff Gilooly og livvakten Shawn Eckhardt hadde hyret en mann til å angrippe Nancy Kerrigan. 

Etter OL ble Harding idømt bot og samfunnstjeneste, i tillegg til at hun mistet alle titlene sine. Eksmannen og livvakten ble dømt til fengsel. 

Handlingen førte til at Nancy Kerrigan ble ansett som heltinnen mens Tonya ble strippet for alle prisene sine, stemplet som den store skurken.

I dag har Nancy lagt opp karrieren som kunstløper, gift og har to barn. Karrieren hennes som kunstløper ble lagt i grus etter OL i 1994. 

Tonya er nå mer kjent for å havne i trøbbel enn å være en dyktig kunstløper, slik hun en gang var. Hun har ved flere anledninger prøvd å kommet tilbake til rampelyset gjennom boksing og bidrag til diverse b-filmer. Hun har også bidratt til den amerikanske versjonen av Skal Vi Danse.

Filmen kommer på kino 8. desember i USA, men har foreløpig ikke funnet fastsatt dato i Norge.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.