Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Magne Furuholmen klar for «Beatles»

- Min egen musikalske reise startet med at jeg hørte på musikken til The Beatles gjennom oppveksten.

Publisert

(SIDE2): Tidligere a-ha-medlem, Magne Furuholmen, skal komponere og spille inn originalmusikk til den kommende storfilmen «Beatles» som produseres av produksjonsselskapet Storm Rosenberg.

Foto: (Foto: Scanpix)

«Beatles» er basert på den internasjonale bestselgeren av Lars Saabye Christensen med samme navn, og forteller historien om hvordan fire ungdommer vokser opp i Oslo på 60-tallet, med The Beatles som sine store forbilder.

Nyheten om at filmen også får benytte seg av originale innspillinger av The Beatles har gjort at filmen også har fått internasjonal oppmerksomhet.

- Meget ærefullt oppdrag
Ifølge en pressemelding gikk Furuholmen selv gjennom mye av det samme som hovedpersonene i boken, før han som 19 åring forlot Norge for å bli en verdenskjent artist med a-ha.

- Min egen musikalske reise startet med at jeg hørte på musikken til The Beatles gjennom oppveksten. Det er et meget ærefullt oppdrag å få mulighet til å jobbe med dette unike materialet og bidra til å fortelle denne flotte historien på film, sier Furuholmen.

Filmen går i opptak i juni og har en planlagt premiere den 14. februar neste år. Premieren komme samtidig med trettiårsjubileet for utgivelsen av romanen. Filmen har et budsjett på 50 millioner kroner.

Forutsetningen for at filmen i det hele tatt kunne lages, var at man fikk bruke originalmusikken til The Beatles, og tidligere i fikk filmskaperne i havn en avtale med Sony/ATV Music Publishing.

- Det var hvordan The Beatles bandt oss sammen og gjorde oss større, jeg ville skrive om i min roman. At denne historien nå kan fortelles på en riktig og sann måte, med bruk av originale The Beatles- innspillinger, gjør at jeg er trygg på at dette vil bli en virkelig god film, sa Lars Saabye Christensen i en pressemelding i forbindelse med offentliggjøringen av musikkavtalen.

- Skrev hit som 15-åring
Som komponist har Furuholmen opplevd at a-has første singel «Take on me» med et ikonisk synthriff som han skrev som 15-åring gikk til topps på den Amerikanske Billboard-listen i 1985 så vel som i 27 andre land rundt om i verden.

Take on Me riffet er i disse dager igjen inne på topp 10 på Billboard-listen i USA, som nøkkelelementet i den nye verdenshiten Feel this moment» av Pitbull & Christina Aguilera, - nesten 30 år etter at a-has originalversjon gikk til topps.

Magne Furuholmen ble i 2012 utnevnt av HM Kongen til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv og har blant annet delt scene med Sir Paul

McCartney på låta «Let it Be», under Nobelkonserten i 2001. A-ha er også kjent for å ha laget tittelmelodien til James Bond-filmen «The Living Daylights» I 1987. Furuholmen har tidligere skrevet musikk til prisbelønnede filmer som «Ti kniver i hjertet» (1994), «Øyenstikker» (2001), samt serien «Hotell Oslo» (1997) som han også ble tildelt «Edvard prisen» for sammen med Kjetil Bjerkestrand.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!