Foto: (Trine Stalsberg /Side2)

- Magne er som en onkel

Martin Halla og Magne Furuholmen har like barnslig humor, mener The Voice-vinneren.

Publisert

(SIDE2): - Det har blitt mye å sitte hjemme. Øve litt og se på daytime-TV, gliser Martin Halla (24), fjorårets populære vinner av The Voice, til Side2.

Han vant seernes stemme i mai i fjor, og har siden brukt tiden på å lage debutalbumet sitt. «Winter Day» ble sluppet sist fredag, og har allerede klatret til plass nummer to på iTunes-lista. Martin var i studio i London i september og i januar, og gjorde ferdig ting i studio i Oslo.

Foto: (Universal)

Ellers ble det altså mye rolige dager. TV-tittingen har likevel ikke lagt grunnlaget for noen spesielle favoritter hos Aurskog-mannen.

- Det ble mest svitsjing mellom kanalene. Men mest TV Norge, som repriser av Friends. Ikke Glamour, altså. Ikke ennå.

Det perfekte laget
I The Voice valgte Halla Magne Furuholmen som sin mentor, etter at både a-ha-stjernen og Sondre Lerche ønsket seg sangvidunderet på sitt lag i den innledende runden. Siden da har både det profesjonelle forholdet og vennskapet til Furuholmen utviklet seg, og støtten fra popstjernen setter Martin stor pris på.

- Jeg føler ikke jeg er helt ræva på det jeg driver med - uten å ville virke cocky - men det er deilig å få en slik bekreftelse fra noen som har så god peiling.

Det er også Furuholmen som har valgt ut produsenter og samarbeidsfolk for Martin når han har laget «Winter Days. I tillegg til Martin Terefe og låtskriverne KT Tunstall og Lowell.

Martin Halla (24): * Fra Aurskog, bosatt i Oslo. *Vant The Voice mai 2012, han hadde Magne Furuholmen som mentor.* Er kjæreste med Maria Therese Bersås. * Slapp debutskiva Winter Days mars 2013.* Har studert jazz ved Griegakademiet i Bergen: «Jeg ble interessert i jazz på videregående. Da jeg begynte på Folkehøyskolen, ble jeg kjent med frijazz. Jeg liker friheten som er der, den kan adopteres til alle sjangere»* Spilte i coverband på videregående, type Metallica og Tool. Egne låter begynte han å skrive da han flyttet til Bergen for å studere: «Jeg prøvde å spiller coverlåtene igjen med de samme folka i fjor, men jeg kan ikke synge på den måten lenger»* For tiden hører Martin mye på Johnny Hartman og John Coltrane. «Det er veldig chill, nesten taffelmusikk». og mye radio «det er greit å slippe bestemme selv». * Sier drømmen er å være sidekick i et band «men jeg kan ikke noe instrument bra nok til det. Eller, det er del av det hemmelige prosjektet»Martin sier at selv om han storkoste seg med The Voice, var det å melde seg på ikke noen selvfølge. «Det var jo egentlig ikke helt greit. Men jeg var ferdig med å studere og ville videre. Ikke for at ting måtte skje så fort, men jeg tenkte det kunne være en mulighet, og jeg hadde ikke noen annen plan. At jeg meldte meg på, var litt en krampetrekning helt på slutten av studietiden»

- Jeg hadde jo sagt fra dersom det ikke hadde fungert, men jeg tenkte aldri det var dårlige valg. Selv hadde jeg ikke trodd det var mulig å få jobbe sammen med slike personer - det har vært mange fordeler å ha Magne med på laget.

- For selv om de er 50 år, så er de barn i hodet. Det passet bra, vi har samme humor og det var perfekt.

- Min signatur
Noen av låtene på skiva hadde Martin fra før, andre er skrevet etter han vant The Voice. Å lage låter med helt fremmede, var en ny opplevelse.

- Kommunikajsonen var viktig, der det fungerte så ble det låter som er meg. De som ikke fungerte, er ikke med på skiva. Og jeg er veldig fornøyd med «Winter Days». Den er litt skranglete. Veldig bra, men på en garasjeaktig måte, forteller han, og oppsummerer den røde tråden slik:

- Lydbildet er den røde tråden. Det er enkelt og usminket. Noe som er mye Magnes fortjeneste, med tanke på måten han jobber på. Men jeg håper jo at min signatur vises i alt jeg er med på.

Det skal han også vise ved å gjøre flest mulig konserter fremover.

- Å spille live, er det jeg vil mest av alt.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Flerer samarbeidsprosjekter
Av de 12 låtene, trekker han frem «In The City» som en favoritt.

- Den er veldig gøy å synge. Da vi spilte den inn, syntes jeg den var helt jævlig å synge, men da jeg hørte den etterpå, var det ikke så ille. Det er en litt finurlig låt, derfor liker jeg den.

Halla sier han vil fortsette å skrive låter med kanadiske Lowell. Andre musikalske utfordringer blir det også - han har allerede begynt på en ny skive, men om den vil han ikke si mye.

- Det er en hemmelig plate så langt, som jeg gjør sammen med en venninne fra Universitetet i Bergen. Det blir spennende å se hvordan det blir, sier 24-åringen, som også har lyst å utforske andre musikalske utfordinger. Samarbeidet med Furuholmen og The Voice er derimot et tilbakelagt kapittel.

- På papiret er det over, men vi ringes fortsatt. Gjør jeg noe dumt, så er det Magne jeg ringer for å fortelle det til.

Foto: Anita Jacobsen

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!