Foto: Lifetime

«Mad Men»-datter bryter tabuer

Kieran Shipka viser hvorfor hun er Hollywoods største unge talent.

Publisert

(SIDE2:) Kieran Shipka (14) regnes som en av de mest spennende nye talentene i Hollywood. Kieran har imponert alle med sin tolkning av den sårbare og veslevoksne Sally Draper, datteren til Don Draper i «Mad Men». Shipka har etter hvert fått en mye større rolle i serien enn det som var tiltenkt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Men nå begynner barnestjernen å bevege seg over i andre sjangre. Som i TV-kanalens Lifetimes nye versjon av grøsseren «Flowers in the attic».

Gjemmes på loftet

Filmen er en nyinnspilling og handler om en mor og mormor som gjemmer førstnevntes fire barn på loftet i to år for å lure den ondskapsfulle bestefaren til å testamentere pengene til mormor og ikke barnebarna.

Marerittet for søsknene starter når faren dør og den onde bestemoren de ikke visste om, kommer inn i deres liv. Hun spilles av Ellen Burstyn, mens Heather Graham er den tilsynelatende kuede moren.

Mens søsknene er gjemt på loftet, utvikler søster (Shipka) et incestuøst forhold til sin bror.

Filmen bygger på romanen av VC Andrews og er første bok i en serie på flere. Boken ble veldig populær da den kom ut i 1979 og den ble filmet første gang i 1987. Som forfatter var VC Andrews ganske omstridt fordi temaene i bøkene hennes ofte var av seksuell karakter og incesten ofte var frivillig.

Trøblete incestaspekt

Den gang var skrekkmester Wes Craven inne i bildet, men både produsent og regissør skal ha vært usikre på incestaspektet. Den første filmen endte med å endre hele denne delen av boken og omskrive det til å tro at bestemoren innbilte seg at det var et forhold.

Nåværende regissør Deborah Chow sier de ikke har sensurert romanens mer kontroversielle sider som incestforholdet eller volden som utøves mot barna.

Shipka er forøvrig en barnestjerne i ordets rette forstand. Hun begynte som mange andre barnestjerner med reklame allerede da hun var baby. Hun vant Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series da hun var 10 år gammel i 2008 og nok en gang i 2009 for sin tolkning av Sally Draper i «Mad Men».

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!