POPULÆR: Svein Østvik forteller at han er overveldet over alle de fantastiske tilbakemeldingene han har fått etter «Farmen»-deltakelsen. Tiril Sjåstad Christiansen har fått flere TV-tilbud etter deltakelsen og ledet også Idrettsgallaen tidligere i år.
POPULÆR: Svein Østvik forteller at han er overveldet over alle de fantastiske tilbakemeldingene han har fått etter «Farmen»-deltakelsen. Tiril Sjåstad Christiansen har fått flere TV-tilbud etter deltakelsen og ledet også Idrettsgallaen tidligere i år. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Reality

Livet er snudd på hodet for årets «Farmen»-kjendiser - nå lever de drømmen

Tilbudene strømmer på for «Farmen kjendis»-deltagerne. For Svein Østvik er det imidlertid den personlige reisen som har vært den viktigste.

Publisert Oppdatert

For første gang i «Farmen kjendis»-historien, ble det i år en kvinnelig vinner. Etter en nervepirrende og svært jevn finale mot Kathrine Sørland (38), fikk vi se gledestårene trille på Tiril Sjåstad Christiansen (23).

Bare måneder før «Farmen»-oppholdet hadde freestyle-kjøreren bestemt seg for å gi seg på landslaget. På det tidspunktet ante den tøffe Geilo-jenta ingenting om hva fremtiden ville bringe.

Seks uker på Lie gård skulle vise seg å snu livet på hodet for Tiril.

– Jeg var veldig trygg i meg selv før jeg dro inn på «Farmen» – det er jeg glad for. Jeg har likevel lært mye om meg selv inne på gården, ikke minst har jeg lært meg å sette mer pris på livet. Det var helt unikt å ha muligheten til å bli kjent med de andre, uten å bli distrahert av teknologien, og til å snakke sammen samtidig som man jobber hardt, sier en strålende fornøyd Tiril til Her og Nå.

– Så har jeg nok også blitt mer hardhaus av «Farmen»-oppholdet, reflekterer hun.

GIRL 
POWER: Tiril gråt av glede da hun stakk av med seieren i årets «Farmen kjendis». Her med finalist Kathrine Sørland.
GIRL POWER: Tiril gråt av glede da hun stakk av med seieren i årets «Farmen kjendis». Her med finalist Kathrine Sørland. Foto: TV 2

TV-tilbud

Tiril forteller at hun har fått mange hyggelige tilbakemeldinger, og at de har gjort henne både motivert og inspirert. Det har også dukket opp spennende tilbud i kjølvannet av gårdsoppholdet.

– Jeg hadde ingen tanker om hva det kom til å bety for karrieren min å delta. Jeg hadde bare en drøm om å bo på en bondegård og leve det livet som forfedrene mine gjorde. Tilbudene som har dukket opp er derfor bare en bonus. Alt er veldig hemmelig ennå, men jeg kan avsløre såpass at det har med TV å gjøre! Dette er bare starten, smiler Tiril hemmelighetsfullt.

STOLT SAMBOER: Forloveden Stian Lauritzen var på plass for å hylle Tiril på finalekvelden.
STOLT SAMBOER: Forloveden Stian Lauritzen var på plass for å hylle Tiril på finalekvelden. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Våget å være åpen

Også Tirils aller nærmeste allierte på gården, Svein Østvik (57), sier at gårdseventyret og tilbakemeldingene i etterkant har betydd mye for selvtilliten.

– Under «Farmen» har jeg endelig fått muligheten til å vise hele meg. Jeg har våget å være helt åpen. Det har vært utrolig spesielt å se at folk ikke skyver den versjonen av meg bort, men har uttrykt at de er blitt glad i den delen av meg også. Det har i større grad gjort at jeg tør å være meg selv 100 prosent, mens skammen min knyttet til å gjøre feil, krymper. Det gjør at de feilene jeg har, og de problemene jeg sliter med, blir mindre, forteller Svein.

Trodde ikke det var mulig

Svein trekker frem den personlige reisen han har vært gjennom det siste halvåret som det viktigste. Men han er naturligvis også takknemlig for at «Farmen»-oppholdet har bidratt til salt i grøten.

– Jeg må jo leve også, så det er godt å se at det har dukket opp mange jobbmuligheter. Jeg har akkurat utgitt diktsamlingen min som lydbok, jeg har flere TV-prosjekter på gang og har blitt forespurt å skrive en biografi. Det er stort å få leve slik jeg alltid har drømt om, men aldri trodde var mulig, forteller Svein.

POPULÆR: Svein Østvik forteller at han er overveldet over alle de fantastiske tilbakemeldingene han har fått etter "Farmen"-deltakelsen.
POPULÆR: Svein Østvik forteller at han er overveldet over alle de fantastiske tilbakemeldingene han har fått etter "Farmen"-deltakelsen. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Det er flere som overfor Svein har påpekt at han nå kan ta karrieren i en ny retning.

– Mange sier nå at kanskje det er på tide å få seg et nytt image. Da blir jeg litt rebell. Ingen skal få ta fra meg at jeg er litt gæren! Nå drar jeg for å spille inn nok en sesong av «Charterfeber» – det er tross alt den tryggeste inntekten jeg har. Jeg vil ikke være en person som lar andre styre livet mitt.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!