Foto: Rubicon

- Lilyhammer avslører det korrupte, alkoholiserte, sosialistiske Norge

Amerikansk nettsted mener serien viser en gang for alle hvor tragisk nasjonen Norge er.

Publisert

(SIDE2): Den amerikanske satiresiden Christwire la søndag ut en sak om NRK-serien Lilyhammer.

Christwire er et satirisk nettsted der journalistene later som om de er kristne-konservative, og sakene deres har også fått seriøse medier til å gå på limpinnen.

Et av avisens siste satirebidrag, er altså en luresak om Lillyhammer, der avisen later som om de er sjokkert over den norske drikkekulturen og det moralske forfallet i landet.

Saken, som er skrevet på en tydelig ironisk måte, spres nå på Facebook, særlig blant nordmenn.

- Timevis med sex, mafia og fyll
I artikkelen skriver forfatteren Stephenson Billings:

- Programmet inneholder timevis med sex, mafia, og fyll. Programmet har fått navnet Lilyhammer, og viser hvor tragisk nasjonen Norge er. Det vil komme som et sjokk for det amerikanske publikum å se hvor mye alkoholisme, politisk korrupsjon og gambling som definerer den norske kulturen. Dette er ensomme, bitre mennesker som ikke vet noe om Jesus Kristus.

Serien Lillyhammer dreier seg rundt Frank Tagliano (Steven Van Zandt), er et tidligere medlem av New York-mafiaen som etter å ha vitnet i en rettssak i USA, blir omplassert til Lillehammer i Norge gjennom FBIs vitnebeskyttelsesprogramt.

- Stygge, sinte nordmenn
Frank Tagliano ble bergtatt av Lillehammer da han så tv-bildene fra OL i 94, og velger derfor å starte sitt nye liv her. Overgangen fra å være en fryktet og respektert gangster i New York, til å bli en arbeidsledig innvandrer i Oppland, blir ikke enkel. Frank oppdager at for å komme seg opp og fram i det norske bygdesamfunnet, må han ty til gamle, skruppelløse metoder.

- Naturen og miljøet i Norge er et dårlig valg. Det er så øde og grusomt at det er deprimerende å se på. Danmark er mye mer festlig og har en hyggeligere atmosfære. Jeg lurer på hvorfor serien ikke ble spilt inn der. Eller for eksempel vest i Sverige, der fjelltoppene reiser seg mot himmelen, skistedene er luksuriøse, og jentene er vakre. De stygge, sinte nordmennene kan ikke sammenlignes. De fleste som bor i Lillyhammer er alkoholikere, og vandrer fra den ene baren til de andre, mens de venter på trygden sin. Bygningene ser forlatte ut. Menneskene har på seg fargerike antrekk som er tilsølt av øl og torskefett, skriver Billings.

Fortfatteren mener at de fleste av Norges problemer kan føres tilbake til landets ekstreme form for sosialisme, som han mener er på grensen til kommunisme.

- Helt siden 2. verdenskrig har de vært en svak nasjon. De fleste lever på støtte fra staten, og håper på å få trygd, slik at de slipper å gjøre noe viktig med livene sine. Dette blir smertefullt detaljert beskrevet i serien, skriver han.

I tillegg til å lange ut mot Norge, langer forfatteren også ut mot skuespiller Mariann Saastad Ottesen.

- En ensom kvinne kalt Sigrid Haugli er så desperat etter penger at hun kaster seg over Steven, og de innleder et erotisk forhold. På mange måter er Sigrid, spilt av Marian Saastad Ottesen, en typisk norsk kvinne. Hun er attraktiv, men full. Hun har et barn hun knapt legger merke til. Hun er en blind sosialist som støtter den radikale antikristne agendaen til regjeringen. Selv om hun er pen, så er hun tom på innsiden.

- Språket er som en alkoholikers rap
Billings beskriver videre karakteren til Trond Fausa som mentalt klumsete - noe han mener et helt vanlig i Norge, da skolen våre ikke klarer å møte de laveste standarende til amerikanske skolene en gang.

Den eneste respektable figuren mener han er Sven Nordins karakter, som han kaller «imponerende kjekk».

- Han har fantastiske tenner, noe som er ganske uvanlig for nordmenn. Dette er en av Norges få nasjonalskatter, skriver han.

Toppen av kransekaka for Billings er det obskure og vanskelige språket, som han mener høres ut som en alkoholikers rap blandet med en som forsøker å spy opp fisken sin.

- Aller sist vil jeg fraråde amerikanske barn under 12 å se på Lilyhammer. For de voksne kan dette være et eksempel på hvordan fattig, europeisk sosialisme virkelig ser ut. Det er trist å se at en nasjon som tidligere var en av verdens største, har gått i fallgruven av korrupsjon og alkoholisme. La oss be om at amerikansk visdom en dag vil hjelpe Norge til å finne «den riktige veien».

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!