Foto: (Victoria Nevland)

Lila (12) synger som en voksen

Møt den norske jenta hvis stemmeprakt lovprises av Ellen DeGeneres.

Publisert

(SIDE2): Som 11-åring ble hun en viral sensasjon, som også den populære talk show-verten Ellen DeGeners nevnte i sin faste spalte.

«Lila Elveseter Abrahamsen fra Norge er oppsiktsvekkende av flere grunner. Ikke bare opptrer hun med en emosjonell modenhet godt over den gjennomsnittlige 11-åring, hun har også bare sunget i to år! Man skulle tro at hun var født med en mikrofon i hånden», skrev DeGeneres i «The Good News With Ellen», ifølge Fædrelandsvennen .

Lila hadde spilt inn en cover av Demi Lovatos, og responsen på den relativt hjemmesnekrede videoen uteble ikke. Nå har jenta fra Lyngdal fått platekontrakt med Universal, og har akkurat sluppet sin første singel «The Day You'll Find Me». Video til låta ser du under:

Hvordan var det å få så mye oppmerksomhet?

-Det var helt ufattelig, det trodde jeg ikke skulle skje. Jeg skjønte ikke hva som skjedde, og klarte ikke ta det inn over meg. Da vi spilte inn låta trodde jeg det skulle bli familie og kanskje noen på skolen som skulle se den, sier Lila til Side2, men synes det bare er gøy foreløpig.

I motsetning til DeGeners uttalelser om at Lila bare hadde sunget i to år: 12-åringen begynte å synge som liten og gikk så over i kor. Moren Magritt Elveseter er sangpedagog og har kommet med innspill her og der.

Men Lila sier hun ikke visste selv hvor god hun er til å synge.

- Jeg visste jeg kunne synge, at ingen trengte holde for ørene når jeg sang. Men jeg tenkte ikke jeg var noe flinkere enn andre. Det tenkte jeg lenge – eller, det tror jeg vel fortsatt, men … Jeg gikk i kor og så ikke på meg selv som noe annerledes enn de andre, sier jenta, som øver en time eller to om dagen.

- Jeg har nesten hørt mer på musikk enn jeg har sunget, jeg hører mye på radio og på listemusikk. Det er i grunne litt merkelig, forklarer hun.

For Lila har en unik evne til å høre en sang en eller to ganger, og så sitter den.

- Hører jeg en sang på radio og hører den en gang til, så kan jeg teksten av en eller annen grunn, forteller hun, og sier stahet også er et element.

- Da jeg var ti år var jeg fast bestemt på å synge «Rollin’ in the Deep» (Adele, red.anm). Jeg er en person som er slik at dersom jeg ikke klarer det, så skal jeg klare det!

Sier Lila, som selv hører mye på liste-musikk, og da pop. Og som alle 12-åringer går hun på skole, og fullfører nå sisteåret på barneskolen i Lyngdal i Vest-Agder.

- Det blir en del lekser i helgene eller kvelder, når jeg har tid. Men foreløpig går det greit å kombinere sang og skole, sier den blonde jenta, som også finner tid til å spille fotball for Lyngdal jenter 13.

- Jeg har spilt siden 1. klasse og jeg går på trening tre ganger i uka. Det gjør jeg mest for fellesskapet og for å få være sammen med venner. Kommer det mye i veien for sangen, så må jeg droppe fotballen. Men jeg kommer til å holde på med det så lenge jeg kan.

Foto: (Universal)

Hva sier vennene dine til det som skjer med deg og sangen din?

- Jeg tror de synes det er gøy. Vi pleier ikke snakke så mye om det på skolen, men jeg tror de synes det er gøy.

Men oppmerksomhet fra fansen har hun fått, og autografer har blitt skrevet.

- Det har kommet bort noen svært unge barn, det er veldig koselig. Og de er vel de eneste som tørr å spørre! Og det er jo en del av det jeg har lyst på, å ha egne fans som liker det jeg gjør. Det er veldig koselig når de kommer bort.

Du har fremdeles god tid til å finne ut av hva du vil senere i livet, men hva tenker du om fremtiden da?

- Jeg vet ikke helt ennå, jeg får se hvordan det går nå og ta det litt derfra. Jeg vil skrive egne låter og være mer i studio og forhåpentlig komme med noe nytt til sommer og høst. Men drømmen om musikk, det er å stå på en stor scene, med et publikum som har betalt billett for å se meg. Det tror jeg er drømmen min. Men det er vanskelig å si. Jeg har platekontrakt og gitt ut en singel, det er jo også en drøm, sier hun – som også har andre ønsker for fremtiden.

- Jeg har lyst å jobbe med hendene. Kanskje fysioterapeut eller massasje. Jeg vet ikke, men det fascinerer meg. Jeg har ikke tenkt så mye på det, men det virker kult.

Blir det flere videoer da?

- Personlig liker jeg best det enkle. Man må ikke se meg synge i mikrofonen, men jeg liker at det er rene videoer der musikken og vokalisten kommer frem. Så det kommer nok flere videoer. Men den videoen med Lovato-coveren var veldig nedtonet, jeg tror det var mye det folk falt for. Enkelt og i treningsbukse. Den gode, gamle Umbro-buksa, haha.

Lilas covervesjon av Demi Lovatos Give Your Heart a Break:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.