BLOGG SHOUT Mittlivsomnina: En viktig endring (0)

Lenge leve Ludvig!

Glem julemarsipanen i butikken. Førjulstemningen før du i Flåklypa.

Publisert

Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa. Regi: Rasmus Sivertsen. Med Kari-Ann Grønsund, Toralv Maurstad, Trond Høvik, Trond Brænne med flere

Aldersgrense: Tillatt for alle

De fleste av oss har merket at jula har sneket seg inn i butikkene allerede uten at det gir den veldig store førjulstemningen. Er du imidlertid en som lar deg irritere av handelstandens salgsiver, kan vi heller anbefale en tur til kinosalen førstkommende fredag.

«Jul i Flåklypa» gjør nemlig som de andre kremmerne, den kommer i god tid før rushet setter i gang.

Rasmus Sivertsen, Norges ukronede animasjonskonge, har ansvaret for å bringe Aukrusts elskede og tidvis ubehjelpelige figurer til lerretet nok en gang. I en film som både er en modernisering av, og som ligger mye nærmere gjengen fra «Flåklypa Grand Prix», enn tegnefilmen for noen år tilbake.

I Flåklypa nærmer det seg jul og snø, i alle fall om vi skal tro Flåklypa Tidende, som har hevet seg på den moderne og meget salgbare værtrenden i media. Med Frimand Pløsen som vidløftig redaktør er snøen lovet så mange ganger på forsiden at bygdas innbyggere har begynt å mislike ham sterkt – og enda verre – slutte å kjøpe avisen.

Foto: Maipo/Nordisk film

Men så ryktes det at Reodor Felgens oppfinnerevner også strekker seg så langt som ti å lage snø.

Intrigen i «Jul i Flåklypa» er enkel, men den fungerer bra. Mest av alt fordi her er det så mye moro å hvile øynene på. Reodor Felgen, Solan Gundersen og Ludvig står støtt i både Aukrust- og Caprino-tradisjonen, selv om dukkene er fornyet på respektfullt vis. Stemmene ligger nær opptil slik vi er vant til å høre dem, Og både Toralv Maurstad som forteller, Kari-Ann Grønsund som Solan, Trond Brænne som Reodor og Trond Høviks Ludvig skaper Aukrust-stemning av sikkert kaliber.

Her er det mye å flire av. Mye av humoren knyttes til avisredaksjonen til Flåklypa Tidende og om målet var å vinne journalisters gunst, er den herved vunnet. Humoren er av det voksne slaget, men filmen fungerer på alle plan. Den kan bli for pratsom for de aller minste, men den burde tekkes alt fra femåringen til100-åringen.

«Jul i Flåklypa» er oppfinnsom, kreativ og i tråd med slik vi vil ha Solan og Ludvig. Den innbyr til humring og gapskratt og vil kunne tas frem igjen og igjen til jul i årene som kommer.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.