SJOKKIS I MATPAKKA ER FY FY: Mente læreren og tok sjokoladen. Da ble moren rasende og tydde til Facebook.
SJOKKIS I MATPAKKA ER FY FY: Mente læreren og tok sjokoladen. Da ble moren rasende og tydde til Facebook. Foto: Getty Images

Viral

Lærer fjernet sjokolade fra elevens matpakke - moren ble rasende

Matpakker er store greier.

Publisert Oppdatert

2000-tallets matpakker er så langt fra 1980-tallets «delikatesser» som det kan få blitt. Påsmurte brødskiver er erstattet med hjerteformet frukt og økologisk gresk yoghurt. Kreative matbokser med mange rom tillater at mang en matpakke fremstår som reneste room-servicen på boks.

Til tross for at de fleste vil mene at det viktigste er at ungene får i seg et sunt måltid i løpet av dagen, er det fortsatt en del mammaer som har et noe spesielt forhold til podens matpakke. Dagens «forunderingspakke» skal åpenbart være så delikat at familiens gode navn og rykte forblir plettfritt.

Noen legger til og med ved en dessert. Da datteren ikke fikk spise den, lanserte mammaen et lite bakholdsangrep på Facebook i gruppen «Lunchbox Mums», skriver The Sun. Avisen forteller så følgende historie om datteren som ikke fikk spise dessertsjokoladen sin:

HER ER MATBOKSEN: Den lille hvite sjokoladen til venstre for gulroten ble tatt fra datteren.
HER ER MATBOKSEN: Den lille hvite sjokoladen til venstre for gulroten ble tatt fra datteren. Foto: Faksimile/The Sun/Lunchboxmums/Facebook

Moren ble angivelig så opprørt over at datteren ikke fikk spise den lille desserten (et «Hersheyh's Kiss - en liten sjokolade, red.anm), at hun tok bilde og la ut i gruppen. The Sun hevder videre at læreren «Lunchbox-shamet» henne, og det ville hun selvsagt ikke finne seg i.

SJOKKIS-KYSS: Det var denne sjokoladen fra «Hersheyhs» datteren ble fratatt.
SJOKKIS-KYSS: Det var denne sjokoladen fra «Hersheyhs» datteren ble fratatt. Foto: Getty Images

- Hun hadde spist all frukten, salaten og halve sandwichen. Hun (datteren, red.anm) sa at læreren hadde sagt at hun ikke skulle spise sukker på skolen, men kantinen serverer jo vaniljesaus, pommes frites, pølseruller, brus og cupcakes.

Dobbeltmoralsk lærer altså. Og foreldrene i Facebookgruppen er visstnok enige.

- Den type oppførsel fra voksne er det som får barn til å tro at de må lyve og skjule ting. Du sendte med henne maten, og dermed bør hun få spise den opp.

- Hvordan tør en annen voksen å ta et barns lunsj?

- Lærerne er der for å lære bort, ikke overvåke ungenes matpakker. Hvis foreldrene over tid sender med barna mat med høyt sukkerinnhold, bør de ta dette med foreldrene i stedet for å la det gå ut over barnet.

Det er åpenbart et problem at foreldrene sender med ungene snop i matpakken. Og det får de velmenende mødrene kjenne på kroppen.

En mor tilstår angivelig i gruppen at hun har forsøkt å gjemme sønnens snop under noen bringebær.

- Det var galt å ta bort sjokoladen, fordi det var en velbalansert lunsj. Jeg er fersk i gamet, i og med at min sønn nettopp har startet på førskolen. Jeg har blitt så paranoid etter å ha lest flere historier som denne, at jeg prøvde å skjule sjokoladen hans under noen bringebær.

Og dette er neppe det siste vi hører fra matboksmafiaen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!