FERIEGLADE: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har ferie på landstedet på Dvergsøya utenfor Kristiansand.
FERIEGLADE: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har ferie på landstedet på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kongelige

Se, så ferieglade! Kronprinsfamilien tilbringer late sommerdager på sørlandsperle

Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og barna er tilbake i Norge etter en uke på de spanske ferieøyene Ibiza og Formentera. Onsdag stilte de opp på fotografering.

Publisert Oppdatert

Solbrune og opplagte etter en uke i Syden, nyter nå kronprins Haakon (45), kronprinsesse Mette-Marit (45), prinsesse Ingrid Alexandra (15) og prins Sverre Magnus (13) noen rolige og avslappede feriedager i sin sommerresidens Vogts villa på Dvergsøya i Kristiansand.

Der kan kronprinsfamilien nye stillheten og kose seg sammen i fredfulle og skjermede omgivelser. Noe som sikkert er deilig for fire kongelige medlemmer som må finne seg i å være midtpunktet når de viser seg offentlig.

På Dvergsøya koser de fire seg, som mange andre, med bading, soling, lek og lesing.

SOMMERLIGE: Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit ser nydelige ut i sine hvite sommerkjoler. Bak ser vi kronprins Haakon.
SOMMERLIGE: Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit ser nydelige ut i sine hvite sommerkjoler. Bak ser vi kronprins Haakon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Litteraturinteresserte Mette-Marit har alltid med seg mange bøker uansett hvor hun reiser, og hun har også greid å overføre interessen til sine mann og sine barn.

Kronprinsfamilien har ingen offisielle oppgaver i sommer, men onsdag stilte de opp til offisiell fotografering på sitt landsted. Anledningen er at Mette-Marit, Ingrid Alexandra og Sverre Magnus skal feire 46-årsdagen til Haakon, neste lørdag, 20. juli.

Det er også ventet en rekke gjester til kronprinsens fødselsdag som, etter det Her og Nå erfarer, skal feires privat nettopp på Dvergsøya.

Uansett hvor medlemmene av kronprinsfamilien befinner seg, feires forøvrig de respektives bursdag på samme måte. Den som har bursdag blir vekket på sengen med hjemmelaget kake, gaver og ikke minst sang.

FLOTT PAR: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.
FLOTT PAR: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FIN FAMILIE: Haakon, Sverre Magnus, Ingrid Alexandra og Mette-Marit.
FIN FAMILIE: Haakon, Sverre Magnus, Ingrid Alexandra og Mette-Marit. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SOMMERPARADIS: Det er lett å forstå at kronprinsfamilien trives på Dvergsøya.
SOMMERPARADIS: Det er lett å forstå at kronprinsfamilien trives på Dvergsøya. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!