Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Kristin Gjelsvik refset influencerbransjen i Vixen-takketale

Ønsker drastiske tiltak for å skjerme barn og unge mot skadelig påvirkning

Publisert

Kristin Gjelsvik stakk av med prisen som «Årets livsstil» under kveldens prisutdeling for Vixen Influencer Awards. I takketalen kritiserte hun blogg - og mediabransjen.

I løpet av det siste dagene har det vært kaos rundt Vixen Influencer Awards, og det er spesielt Ulrikke Falchs kronikk som har skapt flere debatter rundt hva det vil si å være et forbilde. 

Les også: Dette er vinnerne av Vixen Influencer Awards 2017

Ulrikke skulle etter planen blitt tildelt prisen for «Årets Influencer». Hun valgte selv å trekke seg fra prisutdelingen på bakgrunn av at hun mener at prisutdelingen fremmer et usunt utseendefokus.

Kristin forteller at det hadde vært viktig å hatt en så stor og viktig stemme som Ulrikke. 

- Sammen er vi tross alt sterkere. Og - jo flere sterke stemmer og forbilder, som faktisk har en god mening for noe, jo bedre vil dette universet bli. Det er utrolig synd at Ulrikke ikke kunne komme i kveld, forteller Kristin til Side2.

Under fjorårets Vixen Influencer Awards ble Kristin hyllet for å ta et hardt oppgjør mot kroppspress i dagens samfunn. Kristin mener at det må tas drastiske tiltak for å skjerme barn og unge for skadelig påvirkning.

Les også: Pappahjerte om æresprisen under Vixen Awards: - Det er så ekstremt stort

- Den strenge loven mot alkohol burde også innføres med tanke på når det gjelder reklame for kosmetisk kirurgi. Dette er fordi det er snakk om barn som blir påvirket, og vi har jo også en lov som går på at barn ikke skal bli eksponert av visse reklame. Det hjelper ikke at noen av oss innser at vi har større påvirkningskraft enn andre. 

Hun kritiserer både blogg - og mediebransjen for manglet ansvar for influencere.

- Noen ganger er ikke bloggeren gammel nok eller i stand til å ta det ansvaret, derfor er det viktig at mediehuset tar stilling til kritiske problemstillinger: er hun gammel nok? Er hun i stand til å drive en blogg? Dette handler om denne utnyttelsen som ikke bare påvirker leserne, men også av influencere. Det er viktig å røske opp i dette. Mediehus må ta ansvar fremover. 

Les også: Sophie Elise føler seg angrepet av Ulrikke Falch

Les også: Vixen Blog Awards skifter navn

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!