STOLT: Atle Pettersen var både produsent og hadde en av de fire hovedrollene i «Gratulerer med Jahn». Kona Cathrine var mektig imponert over forestillingen og ga terningkast seks.
STOLT: Atle Pettersen var både produsent og hadde en av de fire hovedrollene i «Gratulerer med Jahn». Kona Cathrine var mektig imponert over forestillingen og ga terningkast seks. Foto: Marius Gulliksrud

Underholdning

Kona Cathrine har bare hatt Atle Pettersen hjemme i tre dager etter bryllupet. - Vi blir ikke lei av hverandre

Atle Pettersen har hatt hendene fulle med forberedelser til showet der de hyller 70-årsjubilanten Jahn Teigen. – Det er verdt det når jeg ser dette, sier kona Cathrine stolt etter premieren.

Publisert Oppdatert

31. mai i år ga Atle Pettersen (29) og Cathrine Eide (29) hverandre sitt ja under en romantisk bryllupsseremoni i Hellas. Paret stortrives som herr og fru, men medgir at den siste tiden har vært svært hektisk.

– Det er helt fantastisk å være gift. Det vi har sett av hverandre i det siste da, sier Atle.

– Ja, de tre dagene du har vært hjemme ... Det er veldig koselig å være gift. Vi blir i alle fall ikke lei hverandre, og det tenker jeg lover godt for ekteskapet, sier Cathrine og ler godt.

TRAVEL: – Jeg har bare vært hjemme tre dager siden bryllupet, røper Atle. Han har hatt hendene fulle med hyllesten til Jahn Teigen som fyller 70 år<br> 27. september.
TRAVEL: – Jeg har bare vært hjemme tre dager siden bryllupet, røper Atle. Han har hatt hendene fulle med hyllesten til Jahn Teigen som fyller 70 år
27. september.
Foto: Marius Gulliksrud
DYKTIG KVARTETT: Thomas Felberg, Lise Karlsnes, Knut Anders Sørum og Atle Pettersen ga jernet på scenen i Oseberg Kulturhus.
DYKTIG KVARTETT: Thomas Felberg, Lise Karlsnes, Knut Anders Sørum og Atle Pettersen ga jernet på scenen i Oseberg Kulturhus. Foto: Marius Gulliksrud

Har favorittlåt

De hektiske dagen skyldes at Atle har vært travelt opptatt med stykket «Gratulerer med Jahn» i Oseberg Kulturhus i Tønsberg – en hyllest til Jahn Teigen som fyller 70 år. Pettersen er både produsent og har en av hovedrollene i stykket.

– Det er verdt det når jeg ser dette, og det var kjempegøy å sitte i salen i dag. Han har fortalt veldig lite, men jeg har skjønt at det kom til å bli skikkelig kult, sier Cathrine og ser stolt bort på ektemannen.

Eide forteller at hennes ultimate favorittsang er Teigens «Det vakreste som fins». Det var derfor ekstra stas å se de fremføre den på scenen.

– Det er en av de låtene Atle har sunget for meg siden vi ble sammen, så i syv år har den gått på repeat på kassegitaren hjemme, sier hun med glimt i øyet.

– Den faste ønskelåten, humrer han.

Sterkt forhold

Selv har Atle bestandig likt Teigens sanger, og showet har gjort båndet enda sterkere.

– Jeg har alltid hatt et nært forhold til Jahn Teigen, og nå er det ikke en låt av ham jeg ikke kan. Han er en helt for meg!

29-åringen briljerte på scenen sammen med artistene Thomas Felberg (47), Lise Karlsnes (39) og Knut Anders Sørum (43). Pettersen er klar på at det var godt å ha gjennomført premieren.

FORNØYDE: Artistene var takknemlige for at publikum tok imot showet med allsang og trampeklapp. Forestillingen skal spilles i hele juli.
FORNØYDE: Artistene var takknemlige for at publikum tok imot showet med allsang og trampeklapp. Forestillingen skal spilles i hele juli. Foto: Marius Gulliksrud

– Det føles utrolig deilig. Vi har jobbet så å si dag og natt i to-tre uker. Under generalprøve i dag gjorde vi noen justeringer, men så kommer premieren og alt sitter som det skal, smiler en lykkelig Atle.

– Det var morsomt å se hvordan publikum løftet showet. Vi visste at vi hadde et bra musikalsk show, men vi visste ikke helt om publikum skulle være med på å løfte oss opp til et slags vekkelsesmøte for Teigen. Det var deilig, legger Felberg til.

Lise er opptatt av at Atle skal få sin heder etter å ha produsert og satt sammen forestillingen.

– Uten ham hadde det ikke vært noe show. At han hadde et slikt talent ..., smiler hun.

ORIGINALEN: I slageren «Mil etter mil» hopper Jahn Teigen sitt karakteristiske splitthopp.
ORIGINALEN: I slageren «Mil etter mil» hopper Jahn Teigen sitt karakteristiske splitthopp. Foto: NTB scanpix
GOD KOPI: Atle Pettersen viste frem sine atletiske evner under fremførelsen av «Mil etter mil».
GOD KOPI: Atle Pettersen viste frem sine atletiske evner under fremførelsen av «Mil etter mil». Foto: Marius Gulliksrud

Drøyer bryllupsferien

Pettersen trigger allsangfaktoren til seerne som programleder for NRKs «Beat for beat», spiller i rockeband og produserer musikkshow.

– Hvordan klarer du å fornye deg gang på gang?

– Jeg bare er med på leken og er ikke redd for å ta på meg nye utfordringer. Jeg er spent på hva som venter rundt neste sving. Når folk foreslår Jahn Teigen-show, sier jeg: «Ja, la meg prøve.», forklarer han.

– Du er litt som Teigen. Du kan gjøre alle genrer og alle typer musikk, roser Cathrine.

Showet spilles torsdag, fredag og lørdag i hele juli. Sommerferie kan de se langt etter i år.

– Vi får ta litt fri i august da, sier Atle.

– Blir det bryllupsreise?

– Vi har en plan om å få til bryllupsreise i oktober. Det er alltid noe jobb ... Jeg arbeider når alle andre har fri og omvendt, sier artisten.

– Ja, det blir bra i oktober, men det er lenge til da, svarer Cathrine med glimt i øyet.

STOLT FAMILIE: Thomas Felbergs kone, Hilde Wahl, og døtrene Sienna og Bianca var til stede for å se «Stjernekamp»- og Tidsbonanza»-profilens opptreden.
STOLT FAMILIE: Thomas Felbergs kone, Hilde Wahl, og døtrene Sienna og Bianca var til stede for å se «Stjernekamp»- og Tidsbonanza»-profilens opptreden. Foto: Marius Gulliksrud
BLIDE GUTTER: Tom Sterri var regiansvarlig for stykket. Her er han fotografert sammen med Great Garlic-stjerne Terje Schrøder.
BLIDE GUTTER: Tom Sterri var regiansvarlig for stykket. Her er han fotografert sammen med Great Garlic-stjerne Terje Schrøder. Foto: Marius Gulliksrud
FORELSKET: Artisten og komiker en Kristian Valen og forloveden Karen Ånensen gledet seg stort til å se forestillingen. De er i full gang med å planlegge neste års bryllup.
FORELSKET: Artisten og komiker en Kristian Valen og forloveden Karen Ånensen gledet seg stort til å se forestillingen. De er i full gang med å planlegge neste års bryllup. Foto: Marius Gulliksrud
ENERGISK: Lise Karlsnes og gjengen viste også frem egne varianter av Teigens klassikere – «Voodoo» fra 1976.
ENERGISK: Lise Karlsnes og gjengen viste også frem egne varianter av Teigens klassikere – «Voodoo» fra 1976. Foto: Marius Gulliksrud

Se kjendisenes dom under!

IMPONERTE: – Jeg synes det var veldig bra fra start til mål. Dramaturgien var utrolig god og lyden flott, sier Fridtjof Wilborn. Kona Tina var minst like imponert. – Når showet var slutt, skulle jeg ønske at det varte lenger, sier Tina.
IMPONERTE: – Jeg synes det var veldig bra fra start til mål. Dramaturgien var utrolig god og lyden flott, sier Fridtjof Wilborn. Kona Tina var minst like imponert. – Når showet var slutt, skulle jeg ønske at det varte lenger, sier Tina. Foto: Marius Gulliksrud
EN FRYD: – Det var som å være i et selskap der man tenker: «Åh, så morsomt at jeg gikk i dette selskapet». Det var bare fryd hele veien, sier artisten Hanne Krogh. Hun var der sammen med ektemannen Trygve Sundbø.
EN FRYD: – Det var som å være i et selskap der man tenker: «Åh, så morsomt at jeg gikk i dette selskapet». Det var bare fryd hele veien, sier artisten Hanne Krogh. Hun var der sammen med ektemannen Trygve Sundbø. Foto: Marius Gulliksrud
FANTASTISK: Illusjonisten Alexx Alexander gir forestillingen et fantastisk terningkast seks. Han synes det var flott at vennen Jahn Teigen ble hedret av så dyktige artister.
FANTASTISK: Illusjonisten Alexx Alexander gir forestillingen et fantastisk terningkast seks. Han synes det var flott at vennen Jahn Teigen ble hedret av så dyktige artister. Foto: Marius Gulliksrud
UNDERHOLDENDE: Fabian Stang og kona Catharina Munthe ga stykket terningkast fem. – Det var kjempegøy. En vandring ned «Memory Lane», sier hun.
UNDERHOLDENDE: Fabian Stang og kona Catharina Munthe ga stykket terningkast fem. – Det var kjempegøy. En vandring ned «Memory Lane», sier hun. Foto: Marius Gulliksrud

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!