FORLOVET: «Kokkejævel» og «Kjærest» - eller Asbjørn Sandøy og Christine Emilie Heitmann Pedersen.
FORLOVET: «Kokkejævel» og «Kjærest» - eller Asbjørn Sandøy og Christine Emilie Heitmann Pedersen. Foto: Privat

Underholdning

«Kokkejævel» fridde til kjæresten på bloggen - fikk ja

- Vi vil vel alle fri på en litt spesiell måte, sier den ferske toppbloggeren.

Publisert Oppdatert

Den rykende ferske bloggeren Asbjørn «Kokkejævel» Sandøy (42) har utmerket seg med stort engasjement og høye lesertall på blogg.no de siste ukene. Den åpne og frittalende kokken fra Alta deler både humoristiske og alvorlige tekster, hverdagsskildringer og oppskrifter - noe som har gjort ham svært populær på kort tid.

Torsdag tok «Kokkejævel» det hele til et nytt nivå og publiserte det som - så vidt vi vet - er tidenes første frieri på blogg.no. I innlegget «Vil du?», fridde han til kjæresten Christine på bursdagen hennes, mens hun fortsatt lå og sov.

«Christine, vil du gifte deg med meg?» skriver han.

Og fortsetter med en beskrivelse av seg selv:

«Jeg vet at jeg kanskje ikke er Guds gave til menneskeheten, men jeg er meg, på godt og vondt. Du vet hvem jeg er. Du vet hva du får. Jeg har ingen hemmeligheter igjen. Ingen flere lik i skapet. Jeg er 42 år. Har levd. Lenge. Bryr meg ikke om naboens plen. Det er gresset på min egen som er viktig. Som må klippes. Som må pleies og konstant renskes for løvetann, men min plen er den grønneste, fineste og beste plenen jeg noen gang kunne ønske meg. Jeg har kjøpt gjødsel, men skal bli flinkere til å bruke det. Det lover jeg.»

Han legger til at ringen hadde byttelapp, men at han håpet hun ikke kom til å bruke den.

Paret mistet barnet sitt i sommer, og «Kokkejævel» har vært åpen om den tunge tiden i etterkant på bloggen.

«Mange som mister, mister også hverandre. Det er til og med vanlig. Jeg vil ikke miste deg. Jeg vil ikke stå igjen. Sliten, liten, redd og alene. Jeg vil være sammen. Med deg. For alltid. Jeg vil bygge en framtid. Et håp. Et liv. Jeg vil gjenreise ruinene av alt som ble ødelagt. Bombet sønder og sammen for tre måneder siden. Jeg vil fly. Bort. Sammen med deg.»

Fire timer senere kom oppdateringen - Christine (eller «Kjærest», som hun går under på bloggen) hadde svart ja.

Det hele ga ham nesten 70.000 lesere.

- Min måte å gjøre det spesielt på

- Vi vil vel alle fri på en litt spesiell måte. En måte som huskes av kjæresten. Siden jeg akkurat har blitt blogger, var dette min måte å gjøre det litt spesielt på. I tillegg lå det en voldsom fallhøyde i å fri foran hele Norge. Hva hvis hun hadde svart nei? Skrekk og gru! sier «Kokkejævel» til Side2.

- Hva slags følelse hadde du da du publiserte innlegget torsdag morgen?

- Det føltes godt. Det føltes riktig. Nå ønsker jeg stabilitet og ro i livet mitt. Både for min egen og Kjærests del, men først og fremst for ungene som ikke har valgt at foreldrene skulle gå fra hverandre, og som har blitt presentert for en ny partner. Jeg vil på mange måter med dette frieriet si at dette er ekte. Dette er livet og det kan dere være trygge på.

Suste opp til topplisteplassering

Den ærlige kokken kom inn i blogg-Norge med et smell 12. september og suste opp på topplisten til blogg.no samme uke som han startet. Siden den gang har han ligget jevnt på toppen, og til og med over store, etablerte navn som Sophie Elise og Isabel Raad.

Fredag gjestet han og datteren «God Morgen Norge» på TV 2.

- Føltes fantastisk å få ja! Hadde vært rimelig flaut på «God Morgen Norge» hvis jeg hadde vært nødt til å sitte og snakke om et frieri som gikk i vasken 😉, skriver «Kokkejævel» i en mail til Side2.

Han forteller at han feirer frieriet med datteren i Oslo, mens forloveden feirer bursdagen hjemme med gode venner og familie.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!