FORLOVET: «Kokkejævel» og «Kjærest» - eller Asbjørn Sandøy og Christine Emilie Heitmann Pedersen, som de egentlig heter.
FORLOVET: «Kokkejævel» og «Kjærest» - eller Asbjørn Sandøy og Christine Emilie Heitmann Pedersen, som de egentlig heter. Foto: Privat

«Kokkejævel» er overveldet av kjærligheten fra følgerne

Asbjørn (42) fikk tidenes overraskelse fra vilt fremmed person: - Er dette en spøk?

Den ferske toppbloggeren trodde først ikke på tilbudet han fikk fra en kvinne på Messenger.

Publisert Oppdatert

Asbjørn «Kokkejævel» Sandøy (42) har gjort seg bemerket på den nyoppstartede bloggen «Kokkejævel» på blogg.no den siste måneden. Altaværingen har inntatt bloggtoppen hva angår lesertall og ligget stabilt blant topp fem, og 4. oktober fridde han til kjæresten på bloggen (og fikk ja).

Den ærlige og åpenhjertige tonen i sosiale medier har gitt mange fans, og nylig kunne han melde om et tilbud utenom det vanlige fra en av sine følgere.

I innlegget «Tusen, tusen takk!» skriver den fagutdannede kokken at han fikk en melding fra en ukjent kvinne på Messenger som ønsket å gi ham og forloveden en helt spesiell oppmerksomhet i anledning det kommende bryllupet.

OVERRASKENDE TILBUD: En fremmed, anonym kvinne, tilbød seg å sende «Kokkejævel» og den kommende kona på bryllupsreise.
OVERRASKENDE TILBUD: En fremmed, anonym kvinne, tilbød seg å sende «Kokkejævel» og den kommende kona på bryllupsreise. Foto: Skjermdump / kokkejaevel.blogg.no

«Kokkejævel» har gjengitt deler av samtalen deres på Messenger, og sier at kvinnen blant annet skrev at hun har fulgt ham lenge på facebooksiden hans og senere bloggen:

«Dere setter dype spor i hjertet mitt, og for det vil jeg takke dere! Jeg skulle så ønske at jeg kunne fjerne all sorg og dritt fra livene deres, men det kan jeg jo selvfølgelig ikke. I stedet ønsker jeg å sende dere på en bryllupsreise når den tiden kommer, der jeg ønsker å betale fly tur/retur og hotell på et sted etter deres ønske i en uke eller to, alt ettersom hvor lenge fri dere har mulighet til å ta fra hverdagen.» skrev kvinnen.

«Kokkejævel» og forloveden mistet sin to uker gamle sønn tidlig i sommer, og har vært åpne om den tunge tiden i etterkant, blant annet på bloggen. Noe som har ført til mye kjærlighet fra kjente og ukjente i sosiale medier.

- Trodde det bare var tull

«Kokkejævel» forteller at han først ble helt satt ut og at han lurte på om det virkelig kunne være sant.

- Jeg satt jo og akkurat skulle poste en blogg om en helt fantastisk opplevelse der en dame, helt ut av det blå, ga meg en diger blomsterbukett og en klem mens jeg sto i kassakøen på butikken. Så kommer denne meldingen inn. Helt, helt utrolig! sier han til Side2.

På spørsmål om han nå er sikker på om personen mener alvor med det sjenerøse tilbudet, svarer «Kokkejævel»:

- Først trodde jeg selvfølgelig at dette bare var tull. Tenkte jo på han forfatteren som ble oppringt og gratulert med Nobelprisen (John Banville. red. anm.), så viste det seg tre kvarter senere at dette ikke var sant likevel og han måtte ringe rundt til familie og venner og be dem avbestille sjampanjen.

Bloggerens umiddelbare svar til den anonyme giveren var: «Vet ikke hva jeg skal si, men er dette en spøk?»

- Etter hvert som vi skrev, gikk det opp for meg at dette mennesket virkelig ønsket oss alt godt og hadde ressurser til å gi oss denne utrolig sjenerøse gaven. Ikke bare ville hun det på våre vegne, men hun fikk en egen glede i hjertet sitt hvis hun fikk lov til å gjøre dette for oss.

- Synes så inderlig de fortjener det

Side2 har vært i kontakt med kvinnen, som ønsker å forbli anonym. Hun forsikrer om at gaven ikke vil påvirke henne i negativ forstand, hverken økonomisk eller på noen annen måte.

- Jeg ønsker å gi dem denne gaven fordi jeg synes så inderlig at de fortjener det etter alt de har vært gjennom, sier hun.

- Han skriver så sant, så rent og så åpent. Jeg mistet selv et barn, mitt førstefødte, og jeg skulle ønske noen hadde gitt meg hånden den gangen.

Hun forteller at de foreløpig ikke har landet på noen destinasjon.

- De får den tiden de trenger til å drømme først, så er det tid for realiseringen. Jeg bare håper de drømmer stort! avslutter hun.

Vil takke ja

Asbjørn forteller at han også har skrevet med kvinnen i etterkant, men at denne korrespondansen ikke har blitt gjengitt på bloggen.

- Kommer dere til å ta imot tilbudet?

- Etter å ha tenkt oss om et døgn, har vi bestemt oss for å takke ja til denne hjertegaven, selv om den for oss, som ikke er verdens rikeste mennesker, høres voldsom ut. Jeg har fått forsikringer fra NN om at dette ikke fører til økonomisk ruin, men utelukkende glede i hennes eget hjerte. Da takker vi ja med den største glede.

- Er dette en person du har kjennskap til fra før?

- Nei, overhodet ikke. Aner ikke hvem dette kan være, selv om jeg selvfølgelig har navnet. NN er i alle fall ikke fra Alta. Så mye vet jeg. Tror adressen var Himmelveien 1 eller noe i den duren, sier han spøkefullt.

Takker for kjærligheten

Den siste tiden har «Kokkejævel» og forloveden fått flere henvendelser om gaver og hilsninger fra følgere, både nære og fjerne. En person ønsket å gi dem bryllupskake på den store dagen, de har fått blomster og sjokolade og flere hundre meldinger.

- Det er så mye varme som kommer vår vei, og har gjort det hele sommeren, at vi begge - «Kjærest» og jeg - er evig takknemlige. Livet hadde vært veldig mye vanskeligere uten all denne kjærligheten fra hele landet. Det gjør dagene levbare, og vi ser atter en mulighet for en framtid. Til og med en god en.

Se flere høyaktuelle influenser-klipp fra TV 2 under:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!